|
|
Дата и час: Пон Сеп 08, 2025 11:15 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 7 мнения ] |
|
Автор |
Съобщение |
Ernom
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пон Май 30, 2005 11:32 am Мнения: 84 Местоположение: София, Западен парк
|
 Проверете си габаритите!
Сряда, 09.11.2005, 18:30. Най-културно се прибирам от бачкане, съвсем трезвен (само на 27-28 кафета). Никакви изцепки. От Стабмолойски за да си вляза на паркинга имам веднъж десен завой, след 30 метра ляв и маневра за да се наредя до колите на комшиите.
По целия път към вкъщи никакви ченгента. Излизайки от Стамболийски си гледам огледалото за обратно - един Ford от големите Scorpio или неще в тоя десен, караше си след мен човека, зави след мен и след това обърна на втората пряка в противоположна посока.
Аз си спрях пред паргинга и почнаах да връщам на заден за да си застана на мястото и в този момент гледам некакви фарове зад мен на 20-тина метра. Изтеглям до край назад, за да им освободя пътя и тогава виждам, че се ченгета - пътна полиция, бяла Vectra с лампите отгоре и униформени приятели вътре.
Екипа е старо куче и новобранец (новобранеца е на шовьорското място). Излиза единия - старото куче: Абе момче я излез и си погледни колата отзад. Толкова съм се разбил от бачкане, че не стоплям за кво става въпрос и го питам: Що кво й има на колата?
Ами включи си късите и виж - имаш ли габарити.
Гледам, ама никакви габарити не се виждат - свети само номера.
После: Дай си кокументите.
Давам ги и ебати абсурда - паркирал съм си пред блока и хората си ми пишат акт.
Та написаха си акта, залепиха ми някаква лепенка на предния джам и аре сега да подписваме.
И кво пище в акта: на 09.11.2005, около 18:25 часа в гр. София, по бул. Ал. Стамболийски, в посока ...(не се чете) собстеника на автомобил (данните) .... пак не се чете ...., че водача управлява технически неизправно МПС / не светят задните габаритни свтлини при две, през /ноща/ в тъмната част на денонощието)./
с което е нарушил... чл 139 (1), чл 101 (3) т. 8 от ЗДП
После има: Иззех като доказателства: к.т. N......, СРМПС N..........., на основание чл. 165 (2) т.2 във връзка с чл. 181 т.2 от ЗДП
т.е. взеха ми и двата талона - на колата и на книжката.
На другия ден естествено разкарах лепенката и отидох на бачкане. След като се обърнах към приятели получих временен талон (за 30 дена), същите приятели ме увериха, че след 10-тина ще ми донесат мойте си талони.
Другия начин е молба, минаване през канала, и пак чакане за да си пуснеш колата в движение.
Ебаси идиотщината.
Пет Ное 11, 2005 11:07 pm |
|
 |
Alexius
Член на клуба
Регистриран на: Чет Ное 04, 2004 3:34 pm Мнения: 743 Местоположение: София 11 Красна Поляна
|
Прословутата акция "Светлина"
_________________ Alfa 156 SW 2.4 JTD
Fiat Brava 1.6 16V

www.locksmith-bg.com
|
Съб Ное 12, 2005 12:50 am |
|
 |
sev
Фиат идол
Регистриран на: Сря Авг 24, 2005 4:41 pm Мнения: 2041 Местоположение: София
|
да
но чак пък да спират колата от движение
първо да се оправят с тия без гражданска отговорност
и с мутрите , които продължават да се държат супер нахално и показно на пътя
Съб Ное 12, 2005 11:53 am |
|
 |
DEYAN IYI
Кара кола
Регистриран на: Нед Мар 27, 2005 3:41 am Мнения: 324 Местоположение: ПЛОВДИВ
|
Тия ченгели са изкукали
Предималко дочух, че глобяват, ако нямаш в колата резервни крушки :x Не знам това като част от акцията ли е или те си го насосват!!!
_________________ Бай Фичо - ега ти пауъра!!!
|
Съб Ное 12, 2005 1:13 pm |
|
 |
pinko168
|
DEYAN IYI написа: Тия ченгели са изкукали Предималко дочух, че глобяват, ако нямаш в колата резервни крушки :x Не знам това като част от акцията ли е или те си го насосват!!!
Не е баш така, ама е нещо подобно.
Ако нещо не ти свети, куката те спре, обърне ти внимание и ти НЯМАШ РЕЗЕРВНА КРУШКА, която да смениш веднага, тогава те глобява.
Иначе, за Бога, не карайте на халогени през деня(през нощта също), АКО НЯМА НАМАЛЕНА ВИДИМОСТ, 10 точки и 70 лева е акта.
Баща ми му написаха акт, аз се разминах само с кутия скъпи цигари, конско и предупреждение.
|
Съб Ное 12, 2005 1:24 pm |
|
 |
2fast
Кара кола
Регистриран на: Вто Ное 01, 2005 12:10 pm Мнения: 200 Местоположение: София 01 Средец
|
Чак пък да ти спрат колата от движение - тия са ненормални. Много по нормално ще е примерно да ти дадат два дни срок да сложиш крушки и тогава ако не си сложил да те нападат. Щото гадните крушки могат да изгориат и в движение - пък човек докато кара не си вижда габаритите.
_________________ The world belongs to those who dare to be first
|
Пон Ное 14, 2005 10:31 am |
|
 |
pugsy
|
и затова те спират и имаш възможност да си отсраниш проблеа,но кофтито е ако нямаш крушки под ръка
|
Пон Ное 14, 2005 11:24 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 7 мнения ] |
|