Дата и час: Сря Юли 16, 2025 1:03 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 54 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
Има ли смисъл да обжалвам акт на КАТ? 
Автор Съобщение
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Цитат:
А знаете ли по закона за административното обслужване в какъв срок КАТ са длъжни да издадат наказателно постановление? Май е 1 месец?!

1 месец е но никога не се спазва. Няма санкции за това че не го спазват. Измислили са си че акта трябва да се презаверява в КАТ за да му се удължи валидността. Аз лично незнам дали това с удължаването на акта е регламентирано в нормативната база, но мисля че не е. Аз карах 6 месеца с изтекъл акт и то защото отказвах да вися за тъпотии на опашка в КАТ. Е в резултат на този мой бойкот ми направиха друг акт за 10 лв. затова че нямям талон.

Сря Апр 23, 2008 4:48 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
да не звучи песимистично колежке,но ако наистина е имало знак....Все пак ти желая късмет

Сря Апр 23, 2008 8:21 pm
Профил
UNREAD_POST 
Аз се чудя за този срок от 1 месец дали да не ги зачеша съдебно, защото последния път ме бавиха 3 месеца и всеки месец трябваше в работно време да търча до Пловдив, което на газчица ми излиза към 30 лв отиване и връщане. Значи 30лв х 3 месеца = 90лв. А акта заради който висях беше за едни 30 лв, без взимане на точки. Значи глобата ми излезе 120лв - демек четворно. И то нак. постановление 3 месеца пътуваше от Пазарджик до Пловдив. А сега от София до Пловдив сигруно ще го чакам половин година.

Сря Апр 23, 2008 10:28 pm
Кара ролкови кънки
Кара ролкови кънки

UNREAD_POST 
Rokambol написа:
mitakkk написа:
Аз немога да разбера какво се плашите от съд, след като сте сигурни че сте в правото си. ...?

Никой не се плаши от съд, лично аз имам две спечелени дела. Проблемът е когато санкцията е от РПУ в друг град. За всяко заседание на съда трябва да присъстваш лично. И ако градът е на 300км, никой няма да ти покрие разходите. В момента с наш съфорумник, положението е точно такова - делото беше в Плевен, съдът отхвърли жалбата като неуместна, сега следва административен съд - пак в Плевен. Разходите от Благоевград до там са мин 100лв. Санкцията е 50лв. Смятай, струва ли си, още повече, че колегата вече въднъж е ходил.

няма такова нещо да призъстваш лично. има си адвокат. аз лично осъдих софийската полиция с адвокат и присъствах на делото за лично удоволствие да мога и аз да ги накисна с кеф и да им видя физиономиите. при дело в друг град си представяш и разходите и като спечелиш всицко ти се плаща + исканата горница/в разумни граници/ за създадените проблеми.

Чет Апр 24, 2008 8:23 am
Профил
Кара ролкови кънки
Кара ролкови кънки

UNREAD_POST 
Tuzarka написа:
Аз се чудя за този срок от 1 месец дали да не ги зачеша съдебно, защото последния път ме бавиха 3 месеца и всеки месец трябваше в работно време да търча до Пловдив, което на газчица ми излиза към 30 лв отиване и връщане. Значи 30лв х 3 месеца = 90лв. А акта заради който висях беше за едни 30 лв, без взимане на точки. Значи глобата ми излезе 120лв - демек четворно. И то нак. постановление 3 месеца пътуваше от Пазарджик до Пловдив. А сега от София до Пловдив сигруно ще го чакам половин година.

Споко. Като за начало ги зачеши по телефона оня дет решава май беше Войновски /029823178; 029825660 / или направо на зам. кат Стоевски 029823660. Мяташ ги по тел. и ако не отменят акта и не издадат нп в срок пак чрез тях пускаш жалба до админ. съд за неспазване на закона от полицайте/дето са ти писали акт в нар. на здп/ КАТ като институция, защото са ти провалили излизане зад граница. А относно презаверката на акт става в твоя град, кадето излиза и нп.

Чет Апр 24, 2008 8:33 am
Профил
Кара ролкови кънки
Кара ролкови кънки

UNREAD_POST 
parata написа:
да не звучи песимистично колежке,но ако наистина е имало знак....Все пак ти желая късмет

на магистрала при сливане на движението само в едното платно става двупосочно, а движението в аварийната лента не е разрешена. реално колежката се е движела в своята лента а тировете в аварийната. няма нарушение от нейна страна. полицаите е било редно да глобят камионите, но предвид факта задръстване не са го направили.

Чет Апр 24, 2008 8:38 am
Профил
UNREAD_POST 
karal fiat написа:
parata написа:

на магистрала при сливане на движението само в едното платно става двупосочно, а движението в аварийната лента не е разрешена. реално колежката се е движела в своята лента а тировете в аварийната. няма нарушение от нейна страна. полицаите е било редно да глобят камионите, но предвид факта задръстване не са го направили.

Аварийна лентата става там където вече ме бях спрели за проверка. А там където ме фискираха, че нарушавам - нямаше аварийна лента. Беше една цяла огромна лента за две коли, но без маркировки. Та не съм изобщо сигурна кой е крив и кой прав в тази ситуация. Ти по снимките, които ти пратих малко се объркваш за ситуацията. За това искам да зачеша КАТ за нещо, в което съм сигурна, че съм права - срокът за издаване на нп.

Колкото до това какво са ми провалили катаджиите...боли ги фара - щом съм нарушител, аз съм си виновна...едва ли ще се вържат на това с границата. Да знам от къде да си получа нп, нали вече висях по гишета 3 месеца за минал акт...тоест в Пловдив.

Чет Апр 24, 2008 10:31 am
Кара ролкови кънки
Кара ролкови кънки

UNREAD_POST 
Tuzarka написа:
karal fiat написа:
parata написа:

Аварийна лентата става там където вече ме бях спрели за проверка. А там където ме фискираха, че нарушавам - нямаше аварийна лента. Беше една цяла огромна лента за две коли, но без маркировки. Та не съм изобщо сигурна кой е крив и кой прав в тази ситуация. Ти по снимките, които ти пратих малко се объркваш за ситуацията. За това искам да зачеша КАТ за нещо, в което съм сигурна, че съм права - срокът за издаване на нп.

Колкото до това какво са ми провалили катаджиите...боли ги фара - щом съм нарушител, аз съм си виновна...едва ли ще се вържат на това с границата. Да знам от къде да си получа нп, нали вече висях по гишета 3 месеца за минал акт...тоест в Пловдив.

щом си в платно от магистрала има аварийна лента. при липса на маркировка делиш на три и дясното е аварийна лента, като най лявото/в случая/ е за насрещните и ти оставаш в средата. всичко това при условие, че 150м преди това няма допълнителна указателна табела за разделянето на лентите в платното, която трябва да се дублира/което много ме съмнява/.

Чет Апр 24, 2008 3:08 pm
Профил
UNREAD_POST 
Не съм била на магистрала, а на околовръстния път на София м/у с.Лозен и с.Казичене

Чет Апр 24, 2008 3:11 pm
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 54 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4