|
|
Дата и час: Пет Юли 18, 2025 2:40 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Един интересен и много срещан спор в България
Автор |
Съобщение |
m1t3t0
|
Аз от новите коли бих си взел само новото браво и корола иначе друго не. Или събирам 100 хилки (незнайно как) и си купувам Мерцес нов или нищо 
|
Пон Яну 21, 2008 11:48 pm |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
Ще ме прощаваш ама за 100 000 се купува и Ferrari. Тук вече бих изневерил на мнението си, че новата кола си е нова. А Мерцедес за мен е точно като Кока Кола. Не е нищо особено ама маркетинга прави останалото.
_________________ Семейният бутик The Family Boutique
|
Вто Яну 22, 2008 1:55 am |
|
 |
LEVSKI
|
Ferrari написа: Ще ме прощаваш ама за 100 000 се купува и Ferrari. Тук вече бих изневерил на мнението си, че новата кола си е нова. А Мерцедес за мен е точно като Кока Кола. Не е нищо особено ама маркетинга прави останалото.
За нещо подобно се опитах да намекна в последния си пост по темата, но ние все пак сме фенове, незнам дали нашето мнение е достатъчно адекватно.
|
Вто Яну 22, 2008 2:04 am |
|
 |
Trojaneca
|
И аз бих си купил Ферари, ако имам 100 000лв  Мерниците не ги харесвам, ама никак, единствено някое БМВ Е60 би ме поизкушило  Или..като се замисля - Алфа Брера с големия мотор, пък с другите пари - ще има да черпя 
|
Вто Яну 22, 2008 2:13 am |
|
 |
grigor_j
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Сря Окт 17, 2007 12:42 pm Мнения: 482 Местоположение: Бургас Медения Рудник
|
незнам дали страстта ви заслепява колеги но ако имам тези пари не бих си купил нито ферари, нито мерцедес нито брера.
НЯМАМЕ ПЪТИЩААААА нямаме култура на шофиране (не ние де а държават по принцип)!!
единственото което спасява от вечно киснене в бокса заради дупки, камъни, идиоти и др. фактори е ДжИп! както и забелязвам напоследък. Много хора си купуват вече среден клас джип - не много мощен, не много луксозен, но мнооого здрав като окачване и др.
Незнам това си е мое мнение. 
_________________ Bravo 1.4 12V Abarth - демек аБРАТ-чо
недвижими имоти - продва, купува, наема, отдава.......
КИРИЛИЦА ИЗ НОТ ДЕД!!!!
www.bgestates.com www.bgimoti.com
|
Вто Яну 22, 2008 11:52 am |
|
 |
tip
Кара ролкови кънки
Регистриран на: Пон Мар 26, 2007 12:04 am Мнения: 38 Местоположение: София
|
Двигател: 1,9 Мултиджет, 120 к.с., 5 степенна ръчна скоростна кутия.
Дата на първа регистрация: 08.2007 г.
Гаранционен до: 08.2009г.
Пробег: 11 000км
Цена като нов: 37 100лв.
ABS с EBD; 6 въздушни възглавници; Двузонов климатроник; Бордови компютър; Електрически стъкла и огледала; Аудио с MP3 и управление от волана; Двойно електрическо усилване на волана "Дуалдрайв"; Волан и скоростен лост облицовани в кожа; Имобилайзер; Лети джанти 205/55/16; Регулируем по височина и дълбочина волан; Шофьорска и пасажерска седалки, регулируеми по височина; Халогени; Подлакътник с възможност за охлаждане на напитки и др.
Каско до края на 02.2008г.
Автомобилът е демонстрационен на дилърството в града.
Лизинг като за нов автомобил до 5 години от "Алианц".
Цена: 30 900 лв.
Такава нова кола бих си купил ,все пак 6К лева са си още една кола пари 
|
Вто Яну 22, 2008 1:12 pm |
|
 |
Valentin_V
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Сря Фев 28, 2007 12:45 am Мнения: 147 Местоположение: Плевен
|
А тук в Плевен един си купи спаидера на ферари и сега като минавам гледам завито с наилон в двора. Срамота има пари едно свестно покривало да не си купи аз моето купе съм го завил с покривало за 140лв. Какво нещо е човек да има нещо уникално красиво и да не го пази.
|
Сря Яну 23, 2008 1:03 am |
|
 |
sick_fuck
Кара велосипед
Регистриран на: Пет Авг 24, 2007 11:51 pm Мнения: 28 Местоположение: Пловдив Област
|
И една Дачия е по добра от 320 d 163 коня ?Едва ли пример давам де.Според мене най-дорбе е да си вземеш кола която най-много ти допада,същевременно да гледаш да е възможно по нова(пък може някой да аресва и дачия  )
|
Сря Яну 23, 2008 2:26 am |
|
 |
Zozo
Кара кола
|
Уфффф нова или стара, нова или стара - това е въпроса - ама отговори 100. Аз лично смятам че в България смисъла на новата кола е абсолютно никакъв - дупките не чупят само старите коли , и при новите фактора лоши пътища го има със същата сила. Да имали гаранция, но гаранционните сервизи в Бг са АД неземен. Малко са хората който ще отречат. Налага ло ми се е да изпитвам на гърба си гаранционните неволи, при това с служебни автомобили - да ви кажа ниакак не е гот!
Пак казвам еднозначен отговор на въпроса няма, но според мен не сме никак за нови коли. Виждам доста интересни мнения като ".... аз за 30 000 лв. ще ......." така де , ама колко от нас могат да извадят 30 хилки ? И колко от нас могат да си позволят да плащат лизинг 300-400 лв на месец? За мен е нерентабилно, глупаво и неоравдано на този етап от развитието на страната, стандарта и действителността в която живеем. Предпочитам варианта да дам 5 000лв за сравнително възрастна кола, след което да наливам от всяка 2-ра или 3-та заплата по 100-200 лв. за ремонт, който ще е в рамките на деня и няма да си скъсам нервите с пишман гаранционни сервизи и майстори.
Това от мен, на всички приятен и успешен ден. 
|
Сря Яну 23, 2008 10:52 am |
|
 |
Maranello
|
Въобще е най- добре,човек да си купи колко може по-нова година кола с парите, с който разполага. Пък ако може и чисто нова не трябва са робува на марки особено много. Веднага се обосновавам защо! Не ме нападайте моля
Opel Corsa - Двигател и шаси на Fiat
Nissan Мicra - двигател на Renault
Новат Mazda 2 - ще се вгражда двигател на Peugeot
Ford - използват двигатели на Peugeot
Skoda и VW - са ясни с техните помпа дюзи......без коментар
Единствено Toyota, Honda,Fiat, Mitsubishi са с тяхни двигател :roll:
|
Сря Яну 23, 2008 10:59 am |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
Ще внеса лек коментар за Mitsubishi. Новият Lancer ползва TDI-PD от VW. Също така дизелови мотори на FIAT ползват и Suzuki и SAAB
|
Сря Яну 23, 2008 11:14 am |
|
 |
pi4_s_bravo
|
тия игрички с общи части са съвсем нормални в големите автомобилни компании-масово се слагат общи неща на различни коли-прави са хората,защо да разработват нещо ново за другия модел,след като вече е глътнало милиони същото.просто го ползват като може и готово.така пада и цената на новите коли 
|
Сря Яну 23, 2008 3:01 pm |
|
 |
m1t3t0
|
Абе, като цяло има и 2-та вида сполучливи автомобили. Но ако си посъбрал за някоя "по гъзарска" кола ВТОРА УПОТРЕБА по-добре да си купиш нова. Поне аз така мисля, защото може да е супер БМВ или Мерцедес или Ауди, но карано в България от някой селски бек...90% проблеми месец след покупката.
|
Сря Яну 23, 2008 3:04 pm |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
|
Бил съм свидетел как кола на 6 години може да е на 850 000км. За мен избора винаги ще е кола на която аз да смъкна найлоните.
|
Сря Яну 23, 2008 3:10 pm |
|
|