|
|
Дата и час: Пет Юли 18, 2025 2:39 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Наглостта полицейска край няма
Автор |
Съобщение |
LEVSKI
|
The_Wicker_Man написа: Мене ме кефи ... "Планинска Роса". Не знам кой го произвежда .. ама как се меша хувабо с всякакви алкохоли .. думи нямам 
Ето кои ще носи твърдия алкохол, след като си оправи бензиновата помпа 
|
Вто Сеп 11, 2007 10:18 pm |
|
 |
sok1
|
Тъкмо започнах да пиша в една друга тема и се сетих, че има по-подходяща за историята ми. И ето ме тук.
Заглавие: Как НЕ ми писаха акт или Театър сълза и смях..
Действието се развива преди 3 или 4 години. Връщам се със съпругата от Пловдив след две "размазващи" вечери. С баба Лада.
Улисани в разговори с жена ми, някак си забравих, че на входа на София има караулка. Сетих се чак когато видях нещо да притичва от лявото платно към моето и да размахва друго нещо. И още неосъзнал кой е тоя луд дето си бяга по този натоварен път, нещо ме жегна, че съм пропуснал някаква важна подробност. Когато вече рзпознах в "нещото" на пътя един закръглен беловлас полицай, погледнах и километража - 70 км/ч при ограничение 40!!! Лошо... Спирам, връщам малко назад, загасям двигателя, пускам аварийните, смъквам стъклото и чакам. Идва чичко плицай, представя се и ми иска документите. Междувременно изпуска под белия си мустак: Мдаа, толкова много над разрешената скорост, лошо... Давам документите, той гледа, вижда служебната ми карта, затваря тестето и нарежда: Елате с мен! Слизам и тръгвам след него. И тогава от Лада-та се чува гласа на жена ми: Ивооо, вземи си якето, че парите ти са таааам! УЖАС!!! Направих се, че не съм я чул - съвместния живот предполага да се правят компромиси. Та вървим си с чичко полицай и стигаме до градинката между двете платна. Там той гордо ми показва един радар от втората световна война, захранен от един 135 А/Ч-асов акумулатор и казва: "Господине, радарът е включен в компютъризирана система и вашето нарушение вече е регистрирано. Дори и да исках, не мога да го махна от системата." Едвам сдържах смеха си. Дори ръката ми се стрелна към десния клепач и аха да го попитам нещо за плуващо корабче, но само оправих несъществуващия си перчем и кимнах разбиращо. Последва покана от страна на полицая да влезем в караулкта за да оправим подробностите. Когато влязохме вътре, започна театъра: чичкото полицай се хвана за сърцето, изрева на умряло, обърна очите и започна да хлипа колко му било неудобно да глобява колега. Аз обаче отвърнах с ледено спокойствие: няма проблеми, пишете каквото трябва - и се загледах през прозореца. Тогава чичкото отиде до една метална каса, извади някакви бумаги и химикал, седна на едно бюрце, аха да започне да пише и се започна старата песен на нов глас: колко е тъжно да се глобяват колеги, как му се късало сърцето, как трябвало ДА ИЗМИСЛИМ НЕЩО, зада не се стига до такава НЕСПРАВЕДЛИВОСТ и т.н. и т.н. И това около 10 мин. И аз вместо да се замисля да не вземе да стане нещо със здравето му от притеснение, казвам: "Само кажето какво да ви съдействам, каквито данни искате ще ви дам, само пишете АКО ОБИЧАТЕ по-бързо, че да не ви преча на работата". При което полицаят става, прибира всичко в касата, подава ми ръка и казва: "Господине, аз ще ви направя компромис и няма да ви глобя, заради вашето коректно държане". "Ами компютъризираната система?" - питам аз. "Ааа, не се притеснявайте, ще ви изтрием от там. Малко е сложно, но няма проблем."
Пожелахме си приятен ден и всеки по пътя си.
|
Пет Яну 25, 2008 1:56 am |
|
 |
Rokambol
|
sok1 написа: ...се чува гласа на жена ми: Ивооо, вземи си якето, че парите ти са таааам! ...

|
Пет Яну 25, 2008 2:03 am |
|
 |
CHILIEV
|
sok1 написа: ... "Господине, аз ще ви направя компромис и няма да ви глобя, заради вашето коректно държане". "Ами компютъризираната система?" - питам аз. "Ааа, не се притеснявайте, ще ви изтрием от там. Малко е сложно, но няма проблем." Пожелахме си приятен ден и всеки по пътя си.

|
Пет Яну 25, 2008 10:06 am |
|
 |
m1t3t0
|
Тая история я разказа в неделята, но мене много ми е смешна и забавна  колкото и пъти да я чуя!
|
Пет Яну 25, 2008 2:46 pm |
|
 |
ses
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Съб Сеп 29, 2007 2:44 am Мнения: 142 Местоположение: София 22 Кремиковци
|
здравейте колеги
и аз да се похваля с моите полицейски истории ;)
та значи купих си колата преди 3-4 месеца и почнах да бръмча с нея,но нали нова пък и се води бегачка,аз си я настъпвам заради което ме спираха няколко пъти,но както ми казва един приятел,мен полицаи не ме закачат.
та значи бил съм в нарушение 4 пъти:
1. изпреварване с висока скорост в завой(но понеже за секунди мога да направя физиономия на бедно сомалийче ме пуснаха).
2. забранен ляв завой(тогава бях много нервен и им казах да пишат каквото трябва,бяха жена и мъж и жената като чу,веднага почна да пише,но мъжа се смили и ме пуснаха).
3. за използване на допълнителни светлини(халогени) (почнах да се оправдавам че по пътя имало мъгла и пак минах).
4. за каране с незаверен акт(пак се направих на ударен,пък и то бях изпуснал само с ден)
и вече 5-тия път нямаше как да ми се размине,защото катастрофирах на магистралта и колкото и да не ми се искаше,трябваше акт защото иначе няма каско :(
_________________ колкото повече толкова повече
bravo 1.6 16v 97
|
Нед Яну 27, 2008 5:52 pm |
|
 |
sota
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пон Окт 09, 2006 5:49 pm Мнения: 84 Местоположение: София щат Люлин 5
|
Браво колега.Намери с какво да се похвалиш. :: 
|
Нед Яну 27, 2008 8:54 pm |
|
|