Дата и час: Съб Юли 05, 2025 12:44 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 41 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Светлини за движение през деня или с къси светлини. 

Какво мислите за използването на светлини за движение през деня (или къси)?
Анкетата свършва на Нед Окт 26, 2008 11:27 pm
Твърдо "ЗА"! 58%  58%  [ 21 ]
Твърдо "Против"! 14%  14%  [ 5 ]
По-скоро "ЗА", отколкото "Против". 14%  14%  [ 5 ]
Не ме интересува - просто се подчинявам на закона! 8%  8%  [ 3 ]
Карам си както ми харесва. 6%  6%  [ 2 ]
Общо гласове : 36

Светлини за движение през деня или с къси светлини. 
Автор Съобщение
UNREAD_POST 
Твърдо "ЗА". 365 дни в годината!

Вто Сеп 30, 2008 11:38 pm
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
snake написа:
Zozo написа:
... Аз карам на къси постоянно. Не мисля че има някъф смисъл да се затормозявам, да ги включвам и изключвам спрямо това дали карам в града или извън...

А как палиш, на включени фарове ли ? Наистина ми е интересно.

Ами да, на включени, и не съм забелязал да се тормози нито стартера, нито акумулатора.

Сря Окт 01, 2008 7:18 am
Профил
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
sok1 написа:
Zozo написа:
Ми мене пък страшно ме нервира тази статия която си посочил. Некой си келеш без работа седнал да търси държавна конспирация в това че евентуално ще ни карат да караме с включени светлини. Баси и лузърите има в нета, направо не е истина. Аз карам на къси постоянно. Не мисля че има някъф смисъл да се затормозявам, да ги включвам и изключвам спрямо това дали карам в града или извън.Още повече че на Фичи фаровете като не е на контакт не остават да светят габаритите както е на други коли ( да не изброявам сега...). Ако на някой не му харесва да кара на къси, О'к, ама да пишат такива драматични бози....държавата подкрепяла.... щот да събира повече данъци... тапанарщина неземна... баси как се изнервих...! 36_2_42

Да ти кажа не са чак такива лузъри, защото хората боравят със статистика. А тя не лъже. А и едно е да караш с включени светлини в града ПОЖЕЛАНИЕ и друго да те ЗАДЪЛЖАВАТ. Както казах по-горе, за мен е безмислено да се кара с вкл. светлини в града в светлата част на денонощието.

За задължаването съм абсолютно съгласен с теб, аз го правия по желание а след като за тебе е безсмислено, просто не караш на фарове и така :cool:

Сря Окт 01, 2008 7:20 am
Профил
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
sok1 написа:
@snake, и Марея-та гаси светлините при палене. Yellow_Flash_Colorz_PDT_08

За протокола - снощи го пробвах, асиситираше ми малкия син. Според него светлините угасват, но габаритите продължават да светят при палене.

Сря Окт 01, 2008 10:20 am
Профил
UNREAD_POST 
snake написа:
sok1 написа:

За протокола - снощи го пробвах, асиситираше ми малкия син. Според него светлините угасват, но габаритите продължават да светят при палене.

Разменете си местата, зада се убедиш сам. Yellow_Flash_Colorz_PDT_07

ПП. Това за габаритите и аз не го знаех. Yellow_Flash_Colorz_PDT_08

Сря Окт 01, 2008 12:21 pm
UNREAD_POST 
Схемата е така реализирана, че в момент на запалване се отнема захранването на фаровете. Освен ако не е преправена (като при мен).

Сря Окт 01, 2008 11:09 pm
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
sok1 написа:
snake написа:
sok1 написа:

Разменете си местата, зада се убедиш сам. Yellow_Flash_Colorz_PDT_07

ПП. Това за габаритите и аз не го знаех. Yellow_Flash_Colorz_PDT_08

Разменихме ги :). Наистина е така, при палене късите светлини се гасят, но габаритите продължават да светят. Не знам дали са пренебрежимо малки като консуматор и дали е безопасно да се пали така. А и предполагам, че често ще горят крушките на габаритите. Те като цена не са нищо- 30-40 ст., но смяната им е малко кофти, издрах си ръцете докато успея да сменя преди време едната.

Чет Окт 02, 2008 9:17 am
Профил
UNREAD_POST 
Лявата малко се опъва в интерес на истината, но не е болка за умиране! Просто ме ухапва кучето и свалям фара, вместо да се мъча да бъркам там в теснотията!

Чет Окт 02, 2008 9:58 am
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
pi4_s_bravo написа:
Защо пък в града да са излишни фаровете? Точно там трябват колкото и извънградско-и без това разни кьорави пешеходци пресичат както си искат,разни бакшиши и маршрутки карат както си знаят.С фаровете поне има шанс и да те забележат преди да ти пресекат пътя зверски.

И аз исках да кажа същото!

Ferrari написа:
Tuzarka написа:
Дали при 40 градуса август месец и при яко напекло слънце има нужда от включени фарове?Мисля, че тогава е достатъчно светло, за да се виждат колите :)

При 40 градуса и яко слънце това, което е над асфалта си е чиста лятна мараня. Въздуха трепти и кола движеща се срещу теб е просто като едно мътно петно. Фаровете са полезни и тогава.

И със Ferrari съм съгласен. И последно: спрете да обиждате хората коите не мислят само за себе си ... да аз съм олигофрен и много тъп ,и алогичен ,НО ЩЕ КАРАМ НА КЪСИ 365 ДНИ в годината. Нито вие ми плащате крушките ,нито вие ще лежите някой високоинтЕлЕгЕнтЕн пешеходец, който нито е чел някви правилници, нито пък го вълнуват ваще притеснения породени от статистиката на ОСРАМ. Още нещо последно ... по вашата логика на петнадесети септември сигурно мноого ви боли...

Чет Окт 02, 2008 10:07 am
Профил
UNREAD_POST 
pi4_s_bravo написа:
Защо пък в града да са излишни фаровете? Точно там трябват колкото и извънградско-и без това разни кьорави пешеходци пресичат както си искат,разни бакшиши и маршрутки карат както си знаят.С фаровете поне има шанс и да те забележат преди да ти пресекат пътя зверски.

Мисля, че спазването на дадени правила зависи от качеството на контрола, а не от измислянето на нови такива.

Jimy написа:
И последно: спрете да обиждате хората коите не мислят само за себе си ... да аз съм олигофрен и много тъп ,и алогичен ,НО ЩЕ КАРАМ НА КЪСИ 365 ДНИ в годината. Нито вие ми плащате крушките ,нито вие ще лежите някой високоинтЕлЕгЕнтЕн пешеходец, който нито е чел някви правилници, нито пък го вълнуват ваще притеснения породени от статистиката на ОСРАМ. Още нещо последно ... по вашата логика на петнадесети септември сигурно мноого ви боли...

Нямам ни най-малка представа защо си се развълнувал толкова много! :shock:
Нито някой те е обидил, нито пък те задължава с мнението си. Карай си както искаш. Аз пък ще карам както ме задължават. И какво значи, че мисля само за себе си. Посочи ми едно място, в което се жалвам, че ще имам персонална загуба от карането със светлини! Ще посочиш, ама друг път. Yellow_Flash_Colorz_PDT_04
Що се отнася пък до включването на светлините на 15.09, това е по-скоро символ, отколкото някаква превенция.

Чет Окт 02, 2008 2:13 pm
UNREAD_POST 
snake написа:
... издрах си ръцете докато успея да сменя преди време едната.

И аз съм оставял кожа и кръв по моята... Yellow_Flash_Colorz_PDT_04

Чет Окт 02, 2008 2:15 pm
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 41 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3