Дата и час: Сря Юли 02, 2025 10:10 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 44 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Човешките ценности 
Автор Съобщение
UNREAD_POST 
Никой от провинцията не е виновен, че няма работа в градовете/селата им. Въпрос на политика е. Заводите - отдавна са затворени и разграбени. Никакви предприятия няма. Тук там някой шивашки цех на стиснат грък. Какво да правят хората от малките населени места - да чакат да стане чудото на местно ниво? Или сами да поемат съдбата си? Колко ще изберат 1вото? Всички са хора и по конституция имат право на живот. Иначе какво...като в Средновековието - в града живеят краля, богатите хора. В предградието - мизерните поданици.

Ferrari...защо си мислиш, че само София е препълнена. Не си ли се замислял, че всеки един областен град поема голяма част от хората от прилежащите села, паланки, малки градчета от селски тип. Да не мислиш, че в Пловдив карам ролери по средата на пътното платно в работен ден? Истината е, че никой град не е оразмерен за толкова много жители/работещи.

Последна промяна Tuzarka на Съб Сеп 20, 2008 11:15 pm, променена общо 1 път

Съб Сеп 20, 2008 10:50 pm
UNREAD_POST 
Много е интересно,как хората родени в София и пъдят другите,които са дошли от други места.Защото точно софиянци грам представа си нямат какво е да работиш за 300лв по 10 часа на ден и в 6 дни в седмицата.Ми няма да умират хората я,ще вървят там,където има пари и живота е що-годе сносен.Баща ми работи в Дупница в Actavis и от 20 години е там като електротехник, заплатата му в момента е има-няма 600лв.Аз започнах в София преди време във фирма за изграждане на видеонаблюдение и т.н на пари над тези за които баща ми върши в пъти повече работа.Е,че кой е луд да работи за нищо,и как ли няма да се върна да работя в Дупница за 400лв,само защото на някой си от София,това не му харесвало-както се казва по-горе и мене слабо ме интересува на кой му е криво това.Българите от чужбина не ги гонят така,както софиянци са се озлобили срещу хората от провинцията :neutral:

Съб Сеп 20, 2008 10:55 pm
UNREAD_POST 
pi4_s_bravo написа:
...както софиянци са се озлобили срещу хората от провинцията :neutral:

Една от причините да се махна от София.
Maranello написа:
Zozo, чувствам, че сме от една порода.
Рядко срещам хора мислещи идентично с мен. Благодаря за изказаните мнения. Бих написала същото.
:cool: С две ръце за теб.

С две ръце надолу! Подобен начин на мислене се нарича дискриминация. Въпреки, че съм напуснал София преди около 15 г, аз претендирам, че съм 100% софиянец и се срамувам от подобни твърдения, насочени срещу хората от провинцията.
Работата ми прилича малко на американска - щом си роден в САЩ, няма значение, че потеклото ти е слязло от клона - вече си извънземен. :38_2_20: Осъзнайте се или вземете и поискайте независимост, автономия или квото щете, че вече ни писна денонощно да ни заливат с всякаква информация за проблемите на софиЕнци. Нищо лично ... :cool:

P-S. Между другото, като получите независимост, да на забравите да "върнете" рилската вода 8)

Съб Сеп 20, 2008 11:25 pm
UNREAD_POST 
Понеже сега ме мързи да пиша, ама утре как ще Ви нарханя всички... Yellow_Flash_Colorz_PDT_04

Съб Сеп 20, 2008 11:29 pm
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
Проблемите на "софиЕнци" са на 1/4 от населението на страната ни. Но когато става дума за проблеми никой не е софиянец и си мърмори "е*ал съм ги шопите". Това прилича малко на "аз ще осера клозета ама не ми дреме кой ще го чисти".

Съб Сеп 20, 2008 11:33 pm
Профил ICQ YIM
UNREAD_POST 
Ferrari написа:
Проблемите на "софиЕнци" са на 1/4 от населението на страната ни. Но когато става дума за проблеми никой не е софиянец и си мърмори "е*ал съм ги шопите". Това прилича малко на "аз ще осера клозета ама не ми дреме кой ще го чисти".

Като за начало:
Нима 100% от софиянци за читави хора? Ами мога да кажа, че тук са дошли, наистина читави хора. Проблемите със задръстванията примерно не са от хора като МЕН, а от неграмотни лелки и помияри, които си нямат ни най малка представа от шофирането. Ама ще си запазя романа за утре, да ви е сладко храненето! Yellow_Flash_Colorz_PDT_04

Съб Сеп 20, 2008 11:37 pm
UNREAD_POST 
Аз предлагам, зада не се засилва кастовата непоносимост м/у "родените на жултите павета" (да пребъде името им и да са щастливи навеки!!!... :gg2: ) и хората от провинцията, живеещи в столицата (смрадлививи мйекащи, фъфлещи, ке-кащи и т.н. натрапници :down: X-P ), темата да се заключи до второ нареждане или поне докато страстите изстинат. :cool:
Аз съм до тук в тази тема. Ще продължа единствено очи в очи на по бира. Най-вече на по бира...две...защо не десет? Yellow_Flash_Colorz_PDT_04

Съб Сеп 20, 2008 11:40 pm
UNREAD_POST 
Да се включим с малко статистика:
Според преброяването от 1946 г:
Пловдив - 117 563 души. София - 487 000. Варна - 76 954

Към 2007г
Пловдив - 376 501 души
София - 1 260 954 души
Варна - 347 451

Или казано по друг начин - за периода 1946-2007г:
В Пловдив населението се е увеличило 3.20 пъти
В София – 2.59 пъти
Във Варна – 4.52 пъти

Да, в София живетя много хора без адресна регистрация там. Същото е и в другите големи градове.

Съб Сеп 20, 2008 11:42 pm
UNREAD_POST 
Tuzarka написа:
Да се включим с малко статистика:
Според преброяването от 1946 г:
Пловдив - 117 563 души. София - 487 000. Варна - 76 954

Към 2007г
Пловдив - 376 501 души
София - 1 260 954 души
Варна - 347 451

Или казано по друг начин - за периода 1946-2007г:
В Пловдив населението се е увеличило 3.20 пъти
В София – 2.59 пъти
Във Варна – 4.52 пъти
Да, в София живетя много хора без адресна регистрация там. Същото е и в другите големи градове.

Варна има повече население от Пловдив.
А София е поне с два пъти повече население от посоченото.

Съб Сеп 20, 2008 11:49 pm
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
Малиииии че интерес се сабуди в тази тема. Аз от тук нататък каквото и да кажа ще е може би излишно. Само искам да уточня - не мисля че хората дошли от провинцията са с нещо по долу или по лоши или по нечитави от софиянци. Да абсолютно съм съгласен с това че много от новонанеслите се в София са доста по читави от "кореняците". Не това е нещото което ме дразни. И да - в най голяма степен има вина държавата за сегашната ситуация. За това не споря. Но ме дразнят задръстванията породени от пренаселеността, дразнят ме диалектите, дразни ме факта че всичко живо се натиска като лудо за тук.

Нед Сеп 21, 2008 4:40 pm
Профил
UNREAD_POST 
Zozo написа:
Малиииии че интерес се сабуди в тази тема. Аз от тук нататък каквото и да кажа ще е може би излишно. Само искам да уточня - не мисля че хората дошли от провинцията са с нещо по долу или по лоши или по нечитави от софиянци. Да абсолютно съм съгласен с това че много от новонанеслите се в София са доста по читави от "кореняците". Не това е нещото което ме дразни. И да - в най голяма степен има вина държавата за сегашната ситуация. За това не споря. Но ме дразнят задръстванията породени от пренаселеността, дразнят ме диалектите, дразни ме факта че всичко живо се натиска като лудо за тук.

Че какво ни има на диалекта ?Аре само да хе говорим за правогор , че нито Софиянци , нито никой не говори правилно.
Когато ми покачеш къде е ударението на чувал съм , и на правописа на среда , тогава ще призная правоговора и правописа.

Преди 2 месеца когато си търсех работа, попаднах на една агенция , и на интервюто си говорихме , точно за това , за работата тук в София.И от дума на дума жената каза: Идват при нас хора, намираме им работа , и те се отказват, не им се работи.Та , ето това бил Кореняк софиянец!!!
Няма значение от къде си, важно е какво можеш и какава е целта в живота ти.
На 90% съм сигорен че всички провинциалисти, тук в софия , само за 1 седмица не работят по работните си места , а са в отпуска, 100% софианци ще измрат гадни и жадни!!!!
От тоя милион и нещо тук в софия , 500 000 са провинциалисти, останалите са Софиянци , каде с единия крак само , каде по дядова линия, къде по наследство , други па каде само се мислят за такива, от разни села тук около софия, и т.н. 3/4 от тях са пенсионерите!!!!!!
Но спирам до тук, защотот живеем в свободна и страна и всеки има право на избор.На тези които не им харесва , да намерят начин ...

И до колкото съм запознат, кварта се казва Света Троица.

Нед Сеп 21, 2008 5:50 pm
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
36_2_35 ха ха. Какво ви е на диалекта хихиихихкс, нищо нищо. Аз спирам да пиша, че взехте нещо да се засягате повече отколкото е нужно.
А като не ти харесва Й ... воала...!

Нед Сеп 21, 2008 7:17 pm
Профил
UNREAD_POST 
:36_2_33: :not listening: :38_2_20: 36_2_35 36_2_16 36_2_15 :padane: ами нз господин .....

Нед Сеп 21, 2008 9:01 pm
UNREAD_POST 
ВРЕМЕ Е ДА ЗАКЛЮЧИМ ТЕМАТА! Изображение

Нед Сеп 21, 2008 9:13 pm
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 44 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3