|
|
Дата и час: Пет Юли 18, 2025 7:16 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
С каква скорост се движите най-често извънграда ?
С каква скорост се движите най-често извънграда ?
Автор |
Съобщение |
mitakkk
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пон Сеп 10, 2007 2:19 pm Мнения: 114 Местоположение: София 16 Студентски
|
Tuzarka написа: На автомагистрала Тракия си дебнат където си искат...даже вече и традиционните места са си сменили. mitakkk по твоята логика ако на магистралата ми махне полицаи аз мога да не спирам защото те дебнат там незаконно. Ако наистина е незаконно защо тогава шефовете на КАТ ги пускат да дебнат там? Интересно ми е къде точно в закона пише, че им е забранено да спират на магистрала - кой закон, кой член?
Когато има работници по пътищата се поставят необходимата сигнализация и скоростта се ограничава до 40 км/ч. Незнам дали си слизал на автомагистрала за да прецениш колко висока в скоростта с която се движат автомобилите и какво е чуството отстрани. Според теб кой би бил виновен ако при проверка от органите на КАТ където и да е (например на обикновен път) докато слизаш от колата те блъсне друга кола.Кой ще е виновен тогава. Дали ти или полицаят който при спирането ти е посочил мястото където да спреш колата за проверка и ти по закон си длъжен да се подчиниш. Така че нещата са доста сериозни и господата от пътна полиция винаги трябва да имат това впредвид при проверка на МПС-та защото сами могат да прецакат живота си без да го искат.Все пак полицията неможе да прави каквото си иска, затова има и съдебна система която е независима от МВР. На магистрала положението е още по-опасно. Аз лично не съм виждал полицаи да контролират по автомагистрала. Така че нека полицаите да си спазват наредбите дадени им от министерството. А ние сме длъжни когато някой застрашава живота ни да се жалваме където трябва докато не е станала някоя трагедия, защото след това ще е късно.
|
Пет Мар 07, 2008 10:13 am |
|
 |
sota
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пон Окт 09, 2006 5:49 pm Мнения: 84 Местоположение: София щат Люлин 5
|
Tuzarka написа: Това за движението по магистралата е вярно, но не забравяй че полицаите се ползват с по-друг статут. Те не са пешеходци, а професията им го изисква. Все едно да глобиш работниците по пътищата. Така, че едно е ти по твоя воля да се разхождаш по магистралата, друго е да те спрат органите на реда. А и ми се струва, че малко трудничко всеки ден куките ще нарушават закона и ще си слагат главата в торбата като отиват да спират коли на магистралата. И че шефовете им не знаят къде са и какво правят. Все някой до сега щеше да сигнализира, че спирането на магистралата е незаконно. Не че защитавам полицаите, но...някои закони са по силни от други закони и при прилагането им те изместват по-слабите и тогава съответно кои ще спазваш? Пешеходци полицаи няма по магистралите ни и по принцип не може да има и единствено където са ме спирали до сега е на изходите на тунелите.Там има ограничение за скороста.Единственият начин да те спрат по магистралата е ако ти сигнализират с техен автомобил като се движат зад теб.
|
Пет Мар 07, 2008 10:22 am |
|
 |
Tuzarka
|
Според вас какво излиза, че като са ме спрели на магистралата за превишена скорост, но не на участък в който трябва да се намали - акта ми е невалиден? И че съвсем спокойно е можело да си ги подмина? Демек всеки, който е глобен на магистралата е глобен незаконно?! За катаджии ли говорим или за друг вид цивилни полицаи?
П.П. под пешеходец визирам частта, в която полицая излиза от колата си и отива до спряната...това реално си е пешеходстване
mitakkk...жена съм! и да, слизала съм на автомагистрала. Както могат да ме пометат на автомагистрала, така може и на междуградски път да ме блъсне някой. Даже при втория случай вероятността е по-голяма поради това, че там броят на платната е по-малък (в голяма част от случаите по 1 платно във всяка една посока). Докато на магистралата платната са 2+аварийно, в което се спира при проверка от КАТ...
Та след като е незаконно спирането на магистрала...ами да подадем жалба в съда...да направим подписка
|
Пет Мар 07, 2008 11:32 am |
|
 |
mitakkk
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пон Сеп 10, 2007 2:19 pm Мнения: 114 Местоположение: София 16 Студентски
|
Tuzarka написа: mitakkk...жена съм!
Tuzarka извинявай за това че ти говорех в мъжки род, просто не бях обърнал внимание на ника. Използвам възможността да ти честитя в аванс предстоящия женски празник. Желая много здраве, усмивки и успехи!!
Аварийната лента както си личи от името и не е за да стоят там полицаи и да контролират движението а е в случай на авария за принудително спиране.
Когато се спира в аварийна лента задължително трябва да се пуснат аварийки защото иначе някой състезател изпреварващ отдясно така ще те отнесе че...от високата скорост ако не си на аварийки няма и да разбере че си спрял.
А за актовете естествено че ще обжалваш. Аз съм обжалвал и съм печелил в съда акт за превишена скорост. Бях минал на ограничение 50 с 67 км/ч.
Обаче по закон скороста може да се ограничава само със стъпка 30 км/ч. А от 90 за междуградски до 50 са си 40 - явно нарушение на закона. Аз тогава го питах полицайчето - ти сигурен ли си че акта ще издържи в съда? Е доказах му че неиздържа.
|
Пет Мар 07, 2008 1:09 pm |
|
 |
Tuzarka
|
mitakkk...мерси за поздрава...пак ще те питам - в кой закон и къде по-точно ги пише точно тези неща - за забраната за спиране на магистралата от страна на КАТ, за стъпките за намаляване на скоростта. Аз за първи път ги чувам и ми е интересно да с запозная с правата си от тази гледна точка. За да знам когато ме спрат как да се защитавам, а не да ме дрънкат 
|
Пет Мар 07, 2008 1:27 pm |
|
 |
mitakkk
Кара Фиатче 126
|
Чл. 79. (1) Пътен знак В26 "Забранено е движението със скорост, по-висока от означената" се използва за въвеждане на ограничение на допустимата максимална скорост на движение съгласно чл. 21, ал. 1 от Закона за движението по пътищата (ЗДвП) .
(2) (Изм. - ДВ, бр. 18 от 2004 г.) Когато скоростта се ограничава с повече от 20 km/h, тя неколкократно се намалява с 20 km/h, като пътен знак В26 се поставя на разстояния съгласно приложение № 16.
(3) Когато скоростта на движение трябва да се ограничи с 30 km/h, намалението е еднократно.
Това е според наредба за регулирането на пътищата с пътни знаци
Има и наредба за организиране движението по пътищата -ама нямам много време да се ровя в момента
Тоест не трябва само да се чете ЗЗП и правилника. Трябва да се спазват и горните наредби
|
Пет Мар 07, 2008 4:57 pm |
|
 |
Tuzarka
|
Голяма мешаница...трябва да изкараме по едно висше "Право", че да си научим нявсякъде правата 
|
Пет Мар 07, 2008 5:04 pm |
|
 |
mitakkk
Кара Фиатче 126
|
ако има нещо питай. Аз обичам да се ровя в в нормативната база и да се заяждам особено с нахакани ченгета!
Като те спрат и те питат какво работиш-казвай че си юристка.
|
Пет Мар 07, 2008 5:23 pm |
|
 |
Tuzarka
|
mitakkk написа: ако има нещо питай. Аз обичам да се ровя в в нормативната база и да се заяждам особено с нахакани ченгета! Като те спрат и те питат какво работиш-казвай че си юристка.
Аз също обичам да се ровя из закони, обаче не мога да помня всичко и да го навързвам 
|
Пет Мар 07, 2008 10:10 pm |
|
 |
ivoshindarsky
Кара балканче
Регистриран на: Нед Мар 09, 2008 10:54 am Мнения: 45 Местоположение: София 19 Люлин
|
 скорост
Тъй като във въпроса не е уточнено дали става въпрос само за извънградско или за магистрала ще ги разделя така:
извънградско - 99км/ч
магистрала 120-130км/ч
|
Нед Мар 09, 2008 3:52 pm |
|
 |
parata
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Чет Апр 19, 2007 9:43 pm Мнения: 177 Местоположение: Айтос
|
да се намеся и аз.Ние като сме от по -далече чак на другия край и при условие ,че се заядат примерно около София,дали ще си струва да обжалвам.И не е ли именно за това катаджиите да спират колите с друга регистрация,различна от областа в която се намитат те.
_________________ Fiat Punto 1,2 75Ph
|
Нед Мар 09, 2008 9:36 pm |
|
 |
m1t3t0
|
Съжалявам за офтопика, но мисля че в тази тема за скоростта следното е показателно
Кошмар на пътя – двама убити и четирима ранени
Поредната пътна драма се е разразила днес сутринта на ул.”Независимост” №34 в село Брестник, Пловдивско.
В 4,45 ч. лек автомобил „Субару Импреса”, управляван от Д.М./27/ от Варна, поднася и се удря в бетонен електрически стълб. В резултат от силния сблъсък шофьорът и пътуващият до него Л.К./35/ от София са починали на място.
Другите двама пътници в автомобила, 24-годишната пловдивчанка В.В. и съпругът й Р.С. на 28 г., са тежко ранени.
Жената е настанена в болница с опасност за живота и в момента е в кома, а нейният съпруг е с фрактури на двете бедра и дясната подбедрица.
Пострадали са и две други жени. 18-годишната Д.С. от Брестник е с фрактури на таза и левия крак, а 27-годишната Б.Н. от София е с фрактура на таза.
Причината за жестоката катастрофа е несъобразена скорост и загуба на контрол над автомобила.
|
Нед Мар 09, 2008 11:11 pm |
|
 |
tyson
Кара балканче
Регистриран на: Чет Апр 19, 2007 8:10 am Мнения: 46 Местоположение: Русе
|
Ами скоро ми се наложи да пътувам извънградско.На отиване карах 80-100 макс.На връщане същата работа.Просто си карам спокойно и ми е гот и гледам да не се ядосвам от другите участници на пътя.Естественно, когато се наложи някакво изпреварване или бързо изтегляне, доста надхвърлям тези 100км/ч, но това се случва сравнително рядко.Единственно на магистрален път си понастъпвам.
_________________ Fiat Bravo, 1.9 JTD Abarth, chip tuning.
10.99
|
Пон Мар 10, 2008 10:59 am |
|
|