Дата и час: Пон Юли 14, 2025 4:38 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 64 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
ЗА или ПРОТИВ условната присъда на Максим Стависки? 

ЗА ИЛИ ПРОТИВ УСЛОВНАТА ПРИСЪДА НА МАКСИМ СТАВИСКИ
Анкетата свършва на Вто Апр 01, 2008 8:30 pm
ЗА 23%  23%  [ 11 ]
ПРОТИВ 77%  77%  [ 37 ]
Общо гласове : 48

ЗА или ПРОТИВ условната присъда на Максим Стависки? 
Автор Съобщение
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Гласувах ЗА!
А тези, които са гласували ПРОТИВ, бих искал да попитам защо: 1. защото по принцип смятат, че закона трабява да предвижда задължителна ефективна присъда в такива случаи; 2. защото извършителя на престъплението е Максим Ставийски?
Ако са отговорили поради причина 1. аз изцяло ги подкрепям, защото и моето мнение е, че закона трябва да е по-строг по отношение на причинилите смърт или тежка телесна повреда на пътя.
Ако са отговорили с 2. това означава, че са отчайващо незапознати с българското законодателство и мнението им е плод само и единствено на емоции. А правото като наука, никога не е почивало на емоции...другото е "лов на вещици".
Защото в конкретния случай известността на Максим беше в негов минус, а не обратното, както повечето хора си мислят. Както писах и в другата тема съдът в случая просто е спазил буквата на закона. Според обичайната съдебна практика в страната почти изключено е да се наложи ефективна присъда при съкратено съдебно производство, за престъпления, извършени по непредпазливост, когато дееца се признава за виновен, без значение кой е извършителя!

И отново да повторя: след всичко изписано до тук остава тъжната истина, че един млад мъж го няма, а едно красиво младо момиче все още се бори за живота си!!! Карайте внимателно и пазете себе си и другите, защото последствията са страшни!!!

Пет Фев 08, 2008 11:56 pm
Профил
UNREAD_POST 
abarth77, аз гласувах донякъде поради причина 1, пак да кажа, можеха да го опандизят, а ако случилото се беше в САЩ, щяха да го осъдят като едното нищо и само поради причина 2.

Напълно подкрепям болднатото в края на поста ти!

Съб Фев 09, 2008 12:12 am
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
аз пък си гласувам ЗА
не може някой хора да си позволяват да пият и да се качват по колите а други да си плащат скъпо за това
ЗАКОНА Е ЕДИН И Е ЗА ВСИЧКИ ако ще и президента да е бил пак ако зависи от мене ще го осъда!

Изображение
АвтоСервиз
бул.Европа 4
ремонти от А до Я на всякакви автомобили
тел.0895454505
http://bgmaps.com/map.asp?sid=c6dd74745 ... x=10&iy=18

Пон Фев 11, 2008 12:03 am
Профил
UNREAD_POST 
panchev_bravo написа:
аз пък си гласувам ЗА
не може някой хора да си позволяват да пият и да се качват по колите а други да си плащат скъпо за това
ЗАКОНА Е ЕДИН И Е ЗА ВСИЧКИ ако ще и президента да е бил пак ако зависи от мене ще го осъда!

Гласувайки ЗА подкрепяш условната присъда, видя ли въпроса на анкетата?

Пон Фев 11, 2008 12:07 am
UNREAD_POST 
Максим кой знае на кой карибски плаж се е изтегнал вече.

Сря Фев 13, 2008 9:55 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
Бих казал, че определено присъдата която получи Ставийски за подоно нещо е наистина смешна,условна присъда и няква глоба за един погубен живот и един който виси на косъм,да не говорим за близките на пострадалите.Но и ще кажа че за нашето правосъдие това е доста голяма присъда:ако го беше извършил някой безизвестен нямаше да има и тази глоба.Примерите са безброй:синчето на шефка на РПУ прегази няколко човека-последствия никакви,синчето на полицай от контра разузнаването помля няколко човека преди 2години пак без последствия,две ченгета застреляха човек по погрешка-глоба от 1000 лева,шеф на организирана група за разпространение на наркотици получава 4или 5 години затвор,охраната в индиго,и куп други покрити случаи...та за обстановката в България Ставийски получи "силна" присъда.

Сря Фев 13, 2008 10:54 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Айде сега да ви видя!!! Един "рейсър" с Пунто уби жена и рани друга, щото пил до сутринта, качил се с 1.87 промила, изпреварил автобус на забранено място със 100 км/ч при ограничение 30км/ч :shock: А вътре седалките му "рали", спортен волан и т.н.
Айде сега пуснете анкета, или по-добре изчакайте сигурната му условна присъда, ако изобщо утре някой говори за случая и тогава се упражнявайте пак в красноречие!!!

Съб Фев 16, 2008 3:19 pm
Профил
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
abarth77 написа:
Айде сега да ви видя!!! Един "рейсър" с Пунто уби жена и рани друга, щото пил до сутринта, качил се с 1.87 промила, изпреварил автобус на забранено място със 100 км/ч при ограничение 30км/ч :shock: А вътре седалките му "рали", спортен волан и т.н.
Айде сега пуснете анкета, или по-добре изчакайте сигурната му условна присъда, ако изобщо утре някой говори за случая и тогава се упражнявайте пак в красноречие!!!

Имам чувството, че си ЗА пияните шофьори убийци?! Който и да е все едно дали се казва Максим или Кольо - идеята на всички е за логичната присъда - затвор, а не да убиваш хора и да продължаваш да си живееш нормален живот.

Съб Фев 16, 2008 3:32 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
abarth77 написа:
Гласувах ЗА!
А тези, които са гласували ПРОТИВ, бих искал да попитам защо: 1. защото по принцип смятат, че закона трабява да предвижда задължителна ефективна присъда в такива случаи; 2. защото извършителя на престъплението е Максим Ставийски?
Ако са отговорили поради причина 1. аз изцяло ги подкрепям, защото и моето мнение е, че закона трябва да е по-строг по отношение на причинилите смърт или тежка телесна повреда на пътя.
Ако са отговорили с 2. това означава, че са отчайващо незапознати с българското законодателство и мнението им е плод само и единствено на емоции. А правото като наука, никога не е почивало на емоции...другото е "лов на вещици".
Защото в конкретния случай известността на Максим беше в негов минус, а не обратното, както повечето хора си мислят. Както писах и в другата тема съдът в случая просто е спазил буквата на закона. Според обичайната съдебна практика в страната почти изключено е да се наложи ефективна присъда при съкратено съдебно производство, за престъпления, извършени по непредпазливост, когато дееца се признава за виновен, без значение кой е извършителя!

И отново да повторя: след всичко изписано до тук остава тъжната истина, че един млад мъж го няма, а едно красиво младо момиче все още се бори за живота си!!! Карайте внимателно и пазете себе си и другите, защото последствията са страшни!!!

Подчертал съм ти ги в червено, за да видиш колко много грешиш в преценката си за мен!!! А ако ти е интересно можеш да прочетеш и мненията ми по темата за инцидента с Пунтото в Пловдив от вчера. Писал съм и в този, и в "другия" форум.

Съб Фев 16, 2008 4:00 pm
Профил
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Значи и двамата сме на едно мнение, но останах с грешно впечатление от предпоследния ти пост, защото звучи все едно се караш("айде да ви видя сега.."). Надявам се да разберем каква ще е присъдата на този "рейсър" и ако това стане тогава може да се коментира.

Съб Фев 16, 2008 4:21 pm
Профил
Кара велосипед
Кара велосипед
Аватар

UNREAD_POST 
Аз пък гласувах против според мене не е нормално да има условна присъда защото ако бях аз на мястото на Стависки досега щях да съм вече в затвора да си лежа присъдата,просто в Бг си има закони и закони това е мойто мнение

Нед Фев 17, 2008 10:21 pm
Профил
Кара велосипед
Кара велосипед

UNREAD_POST 
Аз мисля, че трябваше да си го осъдят както си му е реда, за да се види, че в тая държава има закони и те се спазват! А след като го осъдят както си му е реда, и след като толкова много искат да не влиза в затвора, президента може да го помилва заради изключителни заслуги за родината!
Вярно, е че ако беше някой от нас обикновените хорица, вече щеше да е изкарал половин година зад решетките, но неможе да сме чак толкова крайни! В крайна сметка на всеки на всеки може да се случи да катастрофира, но истината е че при него недопустимото е употребата на алкохол!
Незнам! И аз не съм много сигурен какво трябва да се случи с Максим!

ПП Спи ми се и може малко мислите да са ми разбъркани.

Пон Фев 18, 2008 1:38 am
Профил
UNREAD_POST 
Обжалват присъдата на Стависки

В Апелативния съд в Бургас са внесени един протест и три жалби относно присъдата на Максим Стависки.
Присъдата на Стависки не е обжалвана единствено от защита на световния шампион по фигурно пързаляне.
Първи присъдата протестира представителят на държавното обвинение прокурор Ангел Георгиев в частта и за условното изтърпяване на наказанието.
Жалби внесоха адвокатите на Мануела Горсова и на родителите на загиналият Петър Петров.
Адвокатът на Мануела е внсеъл две жалби - енда срещу присъдата и една срещу определеното от съда обезщетение.
Все още се чакат мотивите на съдията относно присъдата на Стависки. Законовият срок за представяне на мотивите е 30 дни.

На 30 януари състав на Бургаския окръжен съд осъди Максим Стависки на две години и половина затвор условно с пет години изпитателен срок и 3 години отнемане на свидетелството му за правоуправление. Съдът осъди Стависки да заплати кръвнина на семейството на загиналия Петър Петров и обещетение на тежко пострадала Мануела Горсова .

източник

Пон Фев 18, 2008 3:10 pm
UNREAD_POST 
Няма справедливост и ТОВА Е!!! Баща ми беше отнесен от пиян тираджия. С изкуствена тазобедрена става е. Ситуацията е следната пича тръгва от "Петолъчката" за към морето. Баща ми се прибира по спрешност (някакъв си негов пациент в критично състояние). Баща ми си ляга в 8 тираджията не е спал 20 и кусур часа. Баща ми не е пил и глътка през изминалия ден. Пича е на няколко ракии. Баща ми кара със 100 тираджията 130 (поне така пише в протокола на КАТ). Влиза в платното на баща ми той няма на къде да избяга и се удрят почти челно. Получаваме 7800лв обещетение след 3 години дело - изкуствената става на баща ми струва 5000лв....айде кажете ми какво да си мисля за тая СМЕШНА ДЪРЖАВА???? 36_2_42

Последна промяна m1t3t0 на Сря Фев 20, 2008 12:14 pm, променена общо 1 път

Вто Фев 19, 2008 1:44 am
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
m1t3t0 написа:
Няма справедливост и ТОВА Е!!! Баща ми беше отнесен от пиян тираджия. С изкуствена тазобедрена става е. Ситуацията е следната пича тръгва от "Петолъчката" за към морето. Баща ми се прибира по спрешност (някакъв си негов пациент в критично състояние). Баща ми си ляга в 8 тираджията не е спал 20 и кусур часа. Баща ми не е пил и глътка през изминалия ден. Пича е на няколко ракии. Баща ми кара със 100 тираджията 130 (поне така пише в портокола на КАТ). Влиза в платното на баща ми той няма на къде да избяга и се удрят почти челно. Получаваме 7800лв обещетение след 3 години дело - изкуствената става на баща ми струва 5000лв....айде кажете ми какво да си мисля за тая СМЕШНА ДЪРЖАВА???? 36_2_42

:-( Много кофти брат, пак добре, че е жив баща ти, щото................. :-(

Вто Фев 19, 2008 3:30 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 64 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща