Дата и час: Пет Юли 18, 2025 2:39 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 59 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Един интересен и много срещан спор в България 
Автор Съобщение
UNREAD_POST 
Мерцедес са неоправдано-скъпи. За 60 000лв човек си взима нов Nissan X-trail, който ще върши същата работа! А ако става дума за сравнение м/у Мерцедес 190 и Браво....Бравото е по-компактно, 100% ще е с по-запазен двигател и ходова част, да не говорим за по-евтината му поддръжиа.

Сря Яну 16, 2008 4:32 pm
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Ако ще се взима кола на старо за много пари, говорим наистина за много пари (60-80-100хилки) по добре е на старо. Тя ще е карана година - 2 на 50ина хиляди км а цената ще и е наполовина! Пример: Мазерати куатропорте - ново е около 100 000Еuro, 2ра ръка е 100 000лв.

Според мен 2ра ръка е по изгодно, вярно е че не е чисто нова, но много бързо се обезценяват и няма смисъл. Реното го купихме чисто ново на 9км за 25 000лв през 2001' а 2006год вече беше оценено на 9500, за 5години губиш 15хилки, а 2ра не е така!

Лично мнение! :wink:

Продава се печеливш бизнес!

Сря Яну 16, 2008 4:54 pm
Профил WWW
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Нова кола под 20 000в. по скоро не. Твъде спартански ми са, макар и икономически изгодни или поне на пръв поглед. В същото време трудно бих се навил да си купя скъпа кола втора употреба примерно над 25к щото си е признак на чиста българска снобария без особено покритие.

Сря Яну 16, 2008 5:02 pm
Профил
UNREAD_POST 
Dobri написа:
Трябва да се включа в тази дискусия, защото Митко е пуснал само част от разговора ни и не става ясно за що иде реч. Онова, за което говорихме с него е дали е по-изгодно да се купи джип Мерцедес МЛ на 3-5 години, или да се вземе нов джип Шевролет Каптива. Пуснал съм въпрос в офроуд форума и се получават всевъзможни отговори.

Въпросът ми беше конкретен, а не принципен какво е по-добро - ново или старо. Идеята ми да купя джип е свързана с безопасността на движението и неспасяемото разрастване на фаталните катастрофи. В джип реално си много по-защитен, освен ако разбира се, не удариш друг джип.

Мерцедесът струва 15-25К евро, а нова Каптива е 45-50 К лева. Нов джип Мерцедес е към 100 хиляди лева.

Освен това с Митко се замотахме около въпроса кой от нас е направил по-добра сделка. Аз преди 2 години си купих Мерцедес 190 от 1992 г., а той взе Браво 1996 г. Разликата в цената беше 200 лв. в полза на Бравото - то е по-евтиното. Според мен моята кола е по-добра, защото е по-мощна и има ABS - това са разликите. Според него неговата е по-добра, защото е 4 години по-млада - основен аргумент, и защото двигателят е електронна пълна инжекция, а моят е механична.

Добри, ти си пич :cool: Я си вземи ML 36_2_35

Сря Яну 16, 2008 5:49 pm
UNREAD_POST 
Crusible написа:
Нова кола под 20 000в. по скоро не. Твъде спартански ми са, макар и икономически изгодни или поне на пръв поглед. В същото време трудно бих се навил да си купя скъпа кола втора употреба примерно над 25к щото си е признак на чиста българска снобария без особено покритие.

:36_2_46: Напълно прав.

Сря Яну 16, 2008 5:51 pm
Напреднал шофьор на Фиатка
Напреднал шофьор на Фиатка
Аватар

UNREAD_POST 
а какво мислите за варианта:

Внос от Европа, на 1 година, на примерно 15-20К км, забележки по ВЪНШНИЯ вид (градушка, лека катастрофа, и др) на цена 2-3 пъти по-ниска от реалната в магазина?

www.bgestates.com www.bgimoti.com

Сря Яну 16, 2008 6:29 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
карай си бравото.То се вижда,че всеки си хвали неговото,Но каквото и да си говорим все става едно и също-примерно взимаш си нова кола караш я докато е в гаранция и после я продаваш.Това е схемата :cool: .А този, който ще я купи от теб дали ще бере ядове или не -българина не го касае особено много.
Така мисля аз

Сря Яну 16, 2008 7:15 pm
Профил
UNREAD_POST 
grigor_j написа:
а какво мислите за варианта:

Внос от Европа, на 1 година, на примерно 15-20К км, забележки по ВЪНШНИЯ вид (градушка, лека катастрофа, и др) на цена 2-3 пъти по-ниска от реалната в магазина?

В този вариант много трябва да се внимава дали въпросната кола не е вкарана за части :grandpa:. Ако е за части това ще рече,че няма да може да се регистрира в КАТ.
Иначе има магери в БГ и биха могли да направят колата, е поне на външен вид де :P

Сря Яну 16, 2008 7:16 pm
Кара велосипед
Кара велосипед
Аватар

UNREAD_POST 
за въпросните коли за които е спора....две мнения няма Мерцедес си е Мерцедес,било то и на 5години(незнам дали някое БМВ например след 5г да е станало на Лада ),а относно за кола 2 или 1ва употреба,естествено че най-добрия вариант е новата кола,но не и в тази държава(много измами бе хора,много малко са хората които са доволни от обслужването на автомобила си при дадена аварийка(драскотинка,лек удар(естественно не по твоя вина и т.н.)(става випрос за новата кола и прословутото каско...почти пълни глупости)...е каското е добре измислено нещо,но В НОМАЛНИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ДЪРЖАВИ,а не тук.Както е писала колежката(драскотина за 800лв?!!!??!!??Маце ти знаеш ли че хорицата карат коли за тия пари,а и нито една кола без значение дали е със златна или сребърна боя и платинени калници драскотината не струва 800лв)..колиците 2ра ръка(защо пък втора,само те си знаят коя ръка са(може и крак))какво им е толкова лошото(за париците са си идеални,доказани и т.н.)е,да почват смени на туй и онуй,ама кой ще ми каже на коя колата не се сменя нищо?!!?!Така че като имате пари за 2,3,4 ръка коли си ги карайте,не спорете,ако не искате си купете нов вилосипед и се радвайте ще няма данъци

Съб Яну 19, 2008 3:38 pm
Профил
Кара велосипед
Кара велосипед
Аватар

UNREAD_POST 
pavel.stoykov написа:
за въпросните коли за които е спора....две мнения няма Мерцедес си е Мерцедес,било то и на 5години(незнам дали някое БМВ например след 5г да е станало на Лада ),а относно за кола 2 или 1ва употреба,естествено че най-добрия вариант е новата кола,но не и в тази държава(много измами бе хора,много малко са хората които са доволни от обслужването на автомобила си при дадена аварийка(драскотинка,лек удар(естественно не по твоя вина и т.н.)(става випрос за новата кола и прословутото каско...почти пълни глупости)...е каското е добре измислено нещо,но В НОМАЛНИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ДЪРЖАВИ,а не тук.Както е писала колежката(драскотина за 800лв?!!!??!!??Маце ти знаеш ли че хорицата карат коли за тия пари,а и нито една кола без значение дали е със златна или сребърна боя и платинени калници драскотината не струва 800лв)..колиците 2ра ръка(защо пък втора,само те си знаят коя ръка са(може и крак))какво им е толкова лошото(за париците са си идеални,доказани и т.н.)е,да почват смени на туй и онуй,ама кой ще ми каже на коя колата не се сменя нищо?!!?!Така че като имате пари за 2,3,4 ръка коли си ги карайте,не спорете,ако не искате си купете нов велосипед и се радвайте ще няма данъци

Съб Яну 19, 2008 3:42 pm
Профил
UNREAD_POST 
pavel.stoykov написа:
Както е писала колежката(драскотина за 800лв?!!!??!!??Маце ти знаеш ли че хорицата карат коли за тия пари,а и нито една кола без значение дали е със златна или сребърна боя и платинени калници драскотината не струва 800лв)..колиците 2ра ръка(защо пък втора,само те си знаят коя ръка са(може и крак))какво им е толкова лошото(за париците са си идеални,доказани и т.н.)е,да почват смени на туй и онуй,ама кой ще ми каже на коя колата не се сменя нищо?!!?!Така че като имате пари за 2,3,4 ръка коли си ги карайте,не спорете,ако не искате си купете нов вилосипед и се радвайте ще няма данъци

Искаш да кажеш самоходна скраб ли? За 800лв..........кола...

Съб Яну 19, 2008 3:56 pm
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
яка тема .ако мога да си плащам вноските всеки месец 100% нова ,засега браво за 4000лв повече от 5000лв не ми се дават веднъж дадох 9000лв.и за 6 месеца цената падна с 500лв че даже и с 1000лв. а бравото след 2г. дападне и до 2000-2500лв пак е по насметка споредмоите наблюдения

Съб Яну 19, 2008 5:32 pm
Профил
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Чудесен спор, но изход от него няма. Всеки човек си има собствено мнение, особено по този въпрос.
Моето мнение: Бих си купил чисто нов автомобил в диапазона 15-30 000 лв. Над тази сума, на този етап нито мога да с ипозволя, нито бих го направил. Вижда ми се твърде скъпо и безсмислено, за сега. Ако разполагам с тези пари, не бих си купил автомобил втора употреба с тях. Има един термин "умора на материала", който не зависи твърде много от марката на автомобила (да обърне внимание на това колегата с мерцедеса). Годинките си казват своето - аз също бих предпочел Брава 96-та, пред Мерчо 92-ра. Точно поради тази причина взех Мареа 99-та (2 месеца търсих 2001, но по-ново JTD така и не открих), вместо фолксваген/ауди и т.н. тачени тук автомобили, набор поне 3 години по-стари от моята.
Текущо карам автомобил втора употреба и единствено това, че живея под наем ме възспря да си купя чисто нова кола, за сега. Планирам до 2 години да управлявам чисто нова, закупена от магазина кола. Каква ще е, времето ще покаже, но определено аз не робувам на марки.

Успех!

---------------------------------
Изображение

Пон Яну 21, 2008 1:26 am
Профил ICQ WWW
UNREAD_POST 
Темата е доста интересна и прочетрох доста интересни неща.
Колкото до моето мнение, то е че ако имаш в джоба 30 000лв. въобще не трябва да се замисляш за стара кола. Новите коли предназначени за градско каране са направени да горят както каза някой по-горе "колкото един скутер". А и за тези пари спокойно вътре можеш да си позволиш клима, cd, ел пакет ;). Не говоря за марки тип Мерцедес, БМВ, Ауди. Ако имах достатъчно пари без да се замислям отивам и ги хвърлям за новото браво. Но уви за сега не мога да си го позволя

Пон Яну 21, 2008 7:49 pm
UNREAD_POST 
Ако на човек му трябва кола за сигурност(както е описано в началото на темата), то това е МЛ-ката, ако му трябва кола за да е сигурен че ще стигне, то тогава вече, Шевролета несъмнено(лично аз не съм съгласен с избора, но не е предмед на обсъждане в тази тема). Едвали за всекиго, купуващ си кола е от най голямо значение, дали ще харчи като скутер, или като камион, също така, не всеки си купува кола за да го надживее. Да, най добрата кола е новата кола, но всеки си има неговите предпочитания, аз не съм привърженик на това твърдение, не че не е вярно, ами не са достатчно причините, за да бъда убеден да си взема такава кола.

Пон Яну 21, 2008 10:49 pm
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 59 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща