|
|
Дата и час: Пет Юли 18, 2025 2:38 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Зимните гуми задължителни?! В крайна сметка не!
Автор |
Съобщение |
Paparac
|
Не знам защо си мислиш, че на сняг с или без ABS, ще успееш да спреш така, както със зимни гуми. На сняг поне двоен ще ти е спирачния път :!:
|
Пет Ное 16, 2007 10:44 pm |
|
 |
CHILIEV
|
 Re: ВАЖНООООО !!!
sok1 написа: Що викаш?
Щото адски много ме хваща яд на глупавата ни система .. които колкото може да вземе .. кретените ... нарочно провокираха народа ... да ги е*а в дрисльовците ... това е една държава на интереси и много ме е срам в такива моменти че съм поданник на Република България щото от край време сме държава на интереси и винаги законите са се правили за хората с големите кинти и властимащите. какво ще кажете за поправката "ванко1".... какво са направили тези дръвници за облекчение на народа ... да са смъкнали някой данък, да има облекчения за тези които имат нужда от тях .... да има .. ама само на хартия ... какво направиха за медиците в либия ... защо вместо да има разни облекчения данъчни или нещо подобно за новородено те ти режат главата .... защото за да присъства доктора в операционната , където жена ти ражда иска 200-300 кинта на калпак , иначе ... мъка за жена ти ... защо в Италия за новородените има памперси и сухи млека и беберони с кашоните - подарък от държавата че си родил в родината и отрочето ти е техен поданник.
абе ядосвам се ... защото аз обичам БГ и няма да я заменя за нищо , защото съм горд , макар и сяамо с идеята БГ , а не с това в което се е превърнала .. само дето в такива моменти се вбесявам адски много... извинявам се на другарите форумци за "викането" (и особенно на sok1  ) смятам че сте ме разбрали правилно и съм оправдан.
|
Пет Ное 16, 2007 10:45 pm |
|
 |
КИМИ
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Окт 25, 2007 6:26 pm Мнения: 671 Местоположение: ВР
|
Аз имам ABS, колата няма да блокира колелата, имам грайфер около 8 мм., което ще поеме достатъчно сняг за зацепване- че няма да спре както с нови зимни гуми съм съгласен, но спирачния път ще е с малко по- голям, а не 2 пъти повече, както и че ако зимните гуми са на 2 или 3 сезона- вече са изгубили част от еластичността си и грайфера- при това сравнение- спирането ще е еднакво.
Важното е да се кара леко- тогава и спирането ще е НЕдалеко. 
|
Пет Ное 16, 2007 10:51 pm |
|
 |
Георги Пеев
|
Kimi_Raikonen написа: Аз имам ABS, колата няма да блокира колелата, имам грайфер около 8 мм., което ще поеме достатъчно сняг за зацепване- че няма да спре както с нови зимни гуми съм съгласен, но спирачния път ще е с малко по- голям, а не 2 пъти повече, както и че ако зимните гуми са на 2 или 3 сезона- вече са изгубили част от еластичността си и грайфера- при това сравнение- спирането ще е еднакво. Важното е да се кара леко- тогава и спирането ще е НЕдалеко. 
:mrgreen: да си позволя да кажа,че не си прав става ли?Зимната гума на сняг,не на лед,ще те разкатае спрямо каквато и да е лятна такава гума ако ще не нова,а току що монтирана да е.
|
Пет Ное 16, 2007 11:54 pm |
|
 |
КИМИ
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Окт 25, 2007 6:26 pm Мнения: 671 Местоположение: ВР
|
Можеш ли да ми гарантираш че в града ще има повече от 5 дена със снежна покривка и да не могат да смогнат да изчистват- едва ли, а вижда ли се асфалта- зимната гума е с малко по- добра, повтарям- с малко, а и аз карам леко.
почти всички Неуспешни спирания досега са на коли със зимни гуми
и вътре шофьори с гумени глави.
|
Съб Ное 17, 2007 12:06 am |
|
 |
sok1
|
Kimi_Raikonen написа: Можеш ли да ми гарантираш че в града ще има повече от 5 дена със снежна покривка и да не могат да смогнат да изчистват...
Прогнозите са за снежен декември. :cry:
|
Съб Ное 17, 2007 12:41 am |
|
 |
Made1nFIAT
Кара кола
Регистриран на: Нед Окт 28, 2007 11:21 pm Мнения: 313 Местоположение: София 15 Младост
|
sok1 написа: Прогнозите са за снежен декември. :cry:
А тея дни яко дъжд :cry:
_________________ Ако посочиш някои, не забравяй че трите пръста сочат тебе!
1.6 16V 103HP Made In FIAT
|
Съб Ное 17, 2007 12:48 am |
|
 |
Rokambol
|
Зимната гума има много по-добри качества на сцепление от лятната. Материала и е по мек и еластичен. Знаете ли, че баровците, за които смяната на 4 гуми на сезон не е финансов проблем, карат целогодишно със зимни гуми! Вярно, за едно лято ги съсипват, но си купуват нови, пак зимни, защо ли?
|
Съб Ное 17, 2007 9:06 am |
|
 |
sok1
|
Rokambol написа: Зимната гума има много по-добри качества на сцепление от лятната. Материала и е по мек и еластичен. Знаете ли, че баровците, за които смяната на 4 гуми на сезон не е финансов проблем, карат целогодишно със зимни гуми! Вярно, за едно лято ги съсипват, но си купуват нови, пак зимни, защо ли?
Еееее, и аз като карах лада бях баровец. Карах целогодишно със зимни гуми. Защото нямах къде да държа др комплект.
|
Съб Ное 17, 2007 12:26 pm |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
Rokambol написа: Зимната гума има много по-добри качества на сцепление от лятната. Материала и е по мек и еластичен. Знаете ли, че баровците, за които смяната на 4 гуми на сезон не е финансов проблем, карат целогодишно със зимни гуми! Вярно, за едно лято ги съсипват, но си купуват нови, пак зимни, защо ли?
И това на баровците не е правилно. На топъл и сух асфалт зимната гума има по-голям спирачен път от лятната. По-същия начин седят и нещата при мокър път и акфапланинг. Зимната гума е перфектна за температури под 8 градуса
_________________ Семейният бутик The Family Boutique
|
Съб Ное 17, 2007 12:35 pm |
|
 |
CHILIEV
|
Цитат: в-к Стандарт
Петков: КАТ да не глобява за зимни гуми СОФИЯ. Няма изискване за използване на зимни гуми през този период на годината. Това обясни вчера по време на парламентарния контрол вътрешният министър Румен Петков. По думите му се изисква колите да са технически изправни и със здрави гуми, а грайферите им да не бъдат под 6 милиметра. Няма обаче специално изискване за ползване на зимни и това е записано в Закона за движение по пътищата, подчерта Петков. Депутатът от СДС Мартин Димитров обаче алармира, че полицаи спират и глобяват гражданите, ако нямат зимни гуми. За това ми разказаха приятели и съседи, твърди той. На свой ред Петков заяви, че няма информация за съставени актове от КАТ за това. Ако все пак някой разполага с такава информация и наистина има написани актове, аз съм готов да ги отменя веднага, обеща вътрешният министър. Петков обаче подчерта, че е по-безопасно да се ползват зимни гуми, за да се намалят катастрофите през зимата. Нина Васильовска
Цитат: ПРАВИЛНИК за прилагане на Закона за движението по пътищата
Чл. 10. (1) Моторно превозно средство или тегленото от него ремарке е технически неизправно, ако има някоя от следните повреди или неизправности: ... 9. по колелата и гумите: ... г) дълбочината на протекторния рисунък на гумите на автомобилите и на мотоциклетите е по-малка от 1,6 мм;
и сега какво правим ? :roll:
|
Съб Ное 17, 2007 12:43 pm |
|
 |
Paparac
|
Чилиев, просто някоя репортерка пак си е стояла на ушите, това е цялата работа :mrgreen:
|
Съб Ное 17, 2007 8:17 pm |
|
 |
Made1nFIAT
Кара кола
Регистриран на: Нед Окт 28, 2007 11:21 pm Мнения: 313 Местоположение: София 15 Младост
|
Paparac написа: Чилиев, просто някоя репортерка пак си е стояла на ушите, това е цялата работа :mrgreen:
и аз така мисля :!: Преди се заблуждавах от техните думи, ама вече СТИГА :twisted:
|
Съб Ное 17, 2007 9:18 pm |
|
 |
sok1
|
Ferrari написа: Rokambol написа: Зимната гума има много по-добри качества на сцепление от лятната. Материала и е по мек и еластичен. Знаете ли, че баровците, за които смяната на 4 гуми на сезон не е финансов проблем, карат целогодишно със зимни гуми! Вярно, за едно лято ги съсипват, но си купуват нови, пак зимни, защо ли? И това на баровците не е правилно. На топъл и сух асфалт зимната гума има по-голям спирачен път от лятната. По-същия начин седят и нещата при мокър път и акфапланинг. Зимната гума е перфектна за температури под 8 градуса
От друга страна, във формула 1, най-бързите обиколки се правят с гумите, които осигуряват най-добро сцепление, нали? А това не са ли най-меките гуми, които след две-три обиколки са износени (на каучукови топчета). По тази логика зимните гуми би трябва ло да имат по добро сцепление от летните, защото са от по-мИек матрЯл. 
|
Съб Ное 17, 2007 9:24 pm |
|
 |
Made1nFIAT
Кара кола
|
sok1 написа: От друга страна, във формула 1, най-бързите обиколки се правят с гумите, които осигуряват най-добро сцепление, нали? А това не са ли най-меките гуми, които след две-три обиколки са износени (на каучукови топчета). По тази логика зимните гуми би трябва ло да имат по добро сцепление от летните, защото са от по-мИек матрЯл. 
От 2007 година във Формула 1 доставчик на гуми е само една фирма — японската Бриджстоун. Тя доставя на тимовете специални гуми, които имат по четири канала, изисквани от ФИА с цел да се намали сцеплението на гумата с пистата, а от там и скоростта.
bg.wikipedia.org
|
Съб Ное 17, 2007 9:29 pm |
|
|