Дата и час: Пет Юли 18, 2025 3:26 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 33 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Има и свестни полицаи, дано станат повече. 
Автор Съобщение
UNREAD_POST 
Като за начало униформите на катаджиите..

А пък в ЗДП си пише:

Чл. 165 (1) Определени от министъра на вътрешните работи служби:

1. контролират спазването на правилата за движение от всички участници в движението и техническата изправност на движещите се по пътя пътни превозни средства, като за целта служебните лица са длъжни при проверка да се обозначат ясно, осигурявайки необходимата видимост;

Чл. 170 (5) Служителят, осъществяващ контрол, представя на спрения за проверка участник в пътното движение полицейски знак или служебна карта. Когато е необходимо, той може да покани спрения водач да излезе от превозното средство.

Вто Фев 12, 2008 3:39 pm
UNREAD_POST 
Мен когато ме спряха на магистралата полицаите и поисках да видя картите им..щяха да ме изядат с парцалите. Аз им обясних, че има много случаи на мними полицаи и е нормално човек да се съмнява. А те ми отоговориха, че това били измишльотини на чужденците, за да си взимат застраховки и обещетения и че все пак това е магистрала, а не селски път....

А пише ли някъде къде нямат право да дебнат катаджиите и разни забранени похвати от типа - вдигане на капака на багажника и т.н.?

Вто Фев 12, 2008 3:56 pm
UNREAD_POST 
sok1 написа:
Като за начало униформите на катаджиите..

А пък в ЗДП си пише:

Чл. 165 (1) Определени от министъра на вътрешните работи служби:

1. контролират спазването на правилата за движение от всички участници в движението и техническата изправност на движещите се по пътя пътни превозни средства, като за целта служебните лица са длъжни при проверка да се обозначат ясно, осигурявайки необходимата видимост;

Чл. 170 (5) Служителят, осъществяващ контрол, представя на спрения за проверка участник в пътното движение полицейски знак или служебна карта. Когато е необходимо, той може да покани спрения водач да излезе от превозното средство.

:cool: :cool: :cool:

Вто Фев 12, 2008 4:27 pm
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 33 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3