|
|
Дата и час: Вто Сеп 09, 2025 12:47 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Автор |
Съобщение |
diyan123
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Сря Фев 01, 2006 3:32 am Мнения: 70 Местоположение: София 15 Младост
|
също така колеги не забравяйте че може да ви друснат и мито.на познат който си купи Palm Treo600(като моето  искаха да му го обмитят по БГ цени(т.е. над 1000лв)..добре че си принтира извадка за колко е купена стоката, т.е. обмитиха му го на $300..но това май зависи от чиновниците в пощата...а иначе пейпал наистина не е единственият метод за плащане.но аз не бих се навил с нещо друго(личен чек, money order,western union) просто не знаеш кой е насреща.а за наддаването както каза някои по-горе си има трикове "your current bid" "your maximum bid"...аз имам може би над $3000 похарчени там...
_________________ продавам:
-обувки Energie,нови в кутия,43номер
-чисто нови ски Elan A200-168см,с чисто нови автомати
при интерес снимки и цени ;)
|
Пет Фев 03, 2006 1:21 am |
|
 |
perlsite
Фиат маниак
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 5:19 am Мнения: 712 Местоположение: София
|
Да.. на дълго и широко бях писал в една тема (когато се събираха желаещи за покупка на MP3 players). И там бях писал за това какво и кога се плаща, както и за изнудването от митничарите! Т.е. точно защото митничарите се опитват да приберат процент от парите практически никога не пропускат пратки които са на сума над 45 Евро! Единственият ви шанс е ако продавача не обяви реалната цена пратката! Така например, по някакви причини, DVD player-а който си поръчах за колата преди време не беше посочена никаква цена... и това ми спести около 40 лв ДДС (в случай, че митото е със ставка 0, за което изобщо не е сигурно, че ще мине)...
_________________ FIAT Marea
|
Пет Фев 03, 2006 2:00 am |
|
 |
me_to_u
|
perlsite написа: Да.. на дълго и широко бях писал в една тема (когато се събираха желаещи за покупка на MP3 players). И там бях писал за това какво и кога се плаща, както и за изнудването от митничарите! Т.е. точно защото митничарите се опитват да приберат процент от парите практически никога не пропускат пратки които са на сума над 45 Евро! Единственият ви шанс е ако продавача не обяви реалната цена пратката! Така например, по някакви причини, DVD player-а който си поръчах за колата преди време не беше посочена никаква цена... и това ми спести около 40 лв ДДС (в случай, че митото е със ставка 0, за което изобщо не е сигурно, че ще мине)...
Аблолютно. С митата мисля до 100Е не се обмитява(не съм сигуре де, но на мен никога не са ми искали мито на под 100Е), от там вече :roll:
|
Пет Фев 03, 2006 9:03 am |
|
 |
tomazo
Фиат фанатик
Регистриран на: Пон Сеп 26, 2005 1:51 pm Мнения: 838 Местоположение: София,Люлин
|
за стоки над 50 USD има мито 100%.
а когато пратката е за физическо лице ,митото (без значение каква с стоката ,ако е над 50 USD) e 5% + ддс.
всичко си опира до пазарлък с митничаря.реално за една пратка на стойност 1000 eur,трябваше да платя 445 лв,мито и ддс.с малко пазарлък с митничаря 150 лева за него и всичко е ОК :mrgreen:
_________________ фиатче Браво 2.0
|
Пет Фев 03, 2006 11:50 am |
|
 |
gdd55
|
|
Пет Фев 03, 2006 11:55 am |
|
 |
me_to_u
|
tomazo написа: за стоки над 50 USD има мито 100%. а когато пратката е за физическо лице ,митото (без значение каква с стоката ,ако е над 50 USD) e 5% + ддс. всичко си опира до пазарлък с митничаря.реално за една пратка на стойност 1000 eur,трябваше да платя 445 лв,мито и ддс.с малко пазарлък с митничаря 150 лева за него и всичко е ОК :mrgreen:
Значи досега или съм имал е..ти късмета, или митничарите са заспали. Няколко пъти получавам стоки с обявена цена повече от 150Е и никога не съм плащал.  Пу да не ми е уруки!!
|
Пет Фев 03, 2006 4:31 pm |
|
 |
mirkooo
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Яну 22, 2006 1:02 am Мнения: 97 Местоположение: Бургас
|
еми дай боже и в моя слу чаи да е така
Приемам го за грешка на ръчичките, породена от лош навик. kiro_of_the_day
|
Пет Фев 03, 2006 6:15 pm |
|
 |
mirkooo
Кара Фиатче 126
|
зех да се пооправям в е-бау само едно не ми е ясно(не е едно ама както и да е)...когато дам на някоя стока и си я маркитам 4е я купувам(дето нямат търг) и от там нататък има ли някаква комуникация между продава4а и мен, трябжа ли да си пишем МАИЛ или нещо подобно и ако не то тогава какво да правя ???? :?: :?: :?:
|
Съб Фев 04, 2006 3:59 am |
|
 |
divaka
Фиат маниак
Регистриран на: Вто Мар 29, 2005 1:52 am Мнения: 561 Местоположение: София 02 Красно Село
|
mirkooo написа: зех да се пооправям в е-бау само едно не ми е ясно(не е едно ама както и да е)...когато дам на някоя стока и си я маркитам 4е я купувам(дето нямат търг) и от там нататък има ли някаква комуникация между продава4а и мен, трябжа ли да си пишем МАИЛ или нещо подобно и ако не то тогава какво да правя ???? :?: :?: :?:
Като купиш стока, на страницата на ибей има опция "Мой ибей". Там ти излиза съобщение, че си купил стока и линк с това какво трябва да направиш по-натам. Обяснява ти се стъпка по стъпка. Първо пр имерно ти дават инфо за прдвавача-адрес , банкова сметка, След това колко е цялата сума, която тябва да му преведеш, заедно с транспорта. След това маркираш в следващата стъпка, че ще преведеш парите в най-скоро време и това е от твоя страна. Остава наистина да преведеш парите. На продавача пък, се праща съобщение, че е купен артикул от акцията му и че си пратил съобщение, че ще му преведеш парите. След като преведеш парите, отиваш пак на мой ибей и отбелязваш пак на тази страница, че парите са преведени. Това се отразява и при продавача, а и служи за сигурност, ако случайно не ти прати стоката да си търсиш правата, за което трябва да прочетеш отделно, защото е дълго. Освен всчко написано дотук ти се изпраща и имейл със същите данни, които получваш на мой ибей, за по сигурно. Освен чко това, пак на тспоменатата страница има и линк със името на продавача, където са и оценките му. В полето с продавача има линк-изпрати съобщение. Така можеш да комуницираш с продавача, да му задаваш въпроси, да се разберете за пратката..Обще взето това е. Успех
_________________ FIAT BRAVO 1.6 16V
|
Съб Фев 04, 2006 6:50 pm |
|
 |
mirkooo
Кара Фиатче 126
|
мерси много еи ся ги по4вам 
|
Съб Фев 04, 2006 8:51 pm |
|
 |
mirkooo
Кара Фиатче 126
|
да засега вси4ко е ОК ,наддавам аз за 2 стоки ,искам и за още оба4е ми казва "за ваша сигорност....."някви глупости още там и трябва да ваведа данните на кредитната ми карта,а аз мисля да пазаря,като им превеждам парите през банка или нещо подобно ! какво да правя??
|
Нед Фев 05, 2006 12:03 am |
|
 |
mirkooo
Кара Фиатче 126
|
просто не ми дава да наддавам докато не си ваведа данните на кредитната
|
Нед Фев 05, 2006 12:04 am |
|
 |
mirkooo
Кара Фиатче 126
|
сега пък иска да съм имал някакви реитинг то4ки за да правя каквото и да било...например да пращам съобщения с въпроси ?
|
Нед Фев 05, 2006 1:04 am |
|
 |
divaka
Фиат маниак
Регистриран на: Вто Мар 29, 2005 1:52 am Мнения: 561 Местоположение: София 02 Красно Село
|
:?: В кой и-бей наддаваш..В немския няма такива простотий. Но в другите можи и да има, не знам.
_________________ FIAT BRAVO 1.6 16V
|
Нед Фев 05, 2006 6:24 am |
|
 |
me_to_u
|
divaka написа: :?: В кой и-бей наддаваш..В немския няма такива простотий. Но в другите можи и да има, не знам.
В американския сигурно. :roll: Що не пробваш в немския бе човек?
|
Нед Фев 05, 2006 11:42 am |
|
|