Дата и час: Вто Сеп 09, 2025 12:50 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 25 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Винетка..... 
Автор Съобщение
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
АЗ съм абсолютно ЗА, да се плаща. Малко по-малко държавата ни почва да прилича на нещо. В сравнение с минали периоди, нещата определено са по-добре. Определено, обаче сме по-зле от една Словакия, ако щете. И не за друго, ами заради тъпото ни мислене. Щото и там има тарикати дето си сканират винетките, ама на кръстовище никой не тръгва преди да светне зелено, да не говорим за предимство на пешеходци. Впечатленията са ми от преди 6 дена. Бях и във Виена, ама за там даже не си струва да споменавам ;).
Мисленето трябва да си променяме, не държавата.

Вто Яну 31, 2006 10:27 am
Профил ICQ WWW
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
че така така е... повечето си плащаме, а пътиштата са си същите....

Вто Яну 31, 2006 3:11 pm
Профил YIM
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
за винетката мисля, че сумата е горе-долу нормална
но да плащам 120 лева данък си е просто обир

Вто Яну 31, 2006 3:14 pm
Профил ICQ
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
p_kolev за последното си прав: "Мисленето трябва да си променяме, не държавата."
Но пък и това не е лесно, след всичко от което си препатихме и продължаваме да си патим в милата родина.
Ти, аз, другия - ще си променим мисленето. Или вече сме го променили - мислим по европейски. Но огромна част от населението ще си остане със старомодното мислене - "f**k them all!"
Дори и премиер и президент да призоват за промяна в мисленето на нацията - ние ще си останем българи. Единствени по рода си, нетрадиционни, ексцентрични.

Не съм съгласен с теб че пътищата ни се подобриха заради това че си плащаме винетки и пътен данък. Просто "дебелаците" в парламента спряха да си купуват лъскави коли, понеже ги притиска срока за присъединяване към ЕС. Ще има яко инспекции, проверки, доклади... Нямаше да е много приятно да ни заварят пътищата като след натовска бомбардировка... Макар че все още има пътища които са в окаяно състояние.

Затова и са прави някои от тук написалите, че ще мамят държавата. Не заставам зад тях, но ги разбирам напълно.
И нека повече не се правят аналогии с чуждия начин на мислене и култура. При тях това е изграждано поне половин век, докато при нас още не е започнало да се изгражда...

Вто Яну 31, 2006 5:45 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
Crash73 написа:
Просто "дебелаците" в парламента спряха да си купуват лъскави коли, понеже ги притиска срока за присъединяване към ЕС.

Тука бъркаш колега. В края на миналата година пристигна поредната пратка от "лъскави колици за дебели
депутатски г...зици". Отразиха го по всички медии - сигурно просто си го пропуснал.
Също така нашите хрантутници не се трогват от проверки и т. н., хайде че почнах да се ядосвам. :evil:

Вто Яну 31, 2006 6:01 pm
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
Имах предвид че не "смучат" от парите които им се отпускат, за лични облаги (като колици)... Това за новата "пратка" го чух, но то си е нормално - нали са "богопомазани"...

Вто Яну 31, 2006 6:03 pm
Профил ICQ
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
ФЕРАРИСТ написа:
Година вече карам по тоя почин, поне 20 пъти съм спиран, и проблеми никакви.....Докато държавата ме мачка по тоя начин, ще се спасявам по начини като този......
Отделен е въпроса че си извадих втора книжка, която си ми стой резерва, а първата си я карам с актове близо вече 3 години, откакто и точките ми заминаха....чесно казано несе оплаквам......

Много свободно ги споделяш тези неща не те ли е страх от колегите Фиатаджии които си искарват хляба с палката и могат да те проверят следващия път когато те спрат??? Наистина си смелчага щом смееш така да караш!

Вто Яну 31, 2006 8:33 pm
Профил
UNREAD_POST 
kiro_of_the_day написа:
Crash73 написа:
Просто "дебелаците" в парламента спряха да си купуват лъскави коли, понеже ги притиска срока за присъединяване към ЕС.

Тука бъркаш колега. В края на миналата година пристигна поредната пратка от "лъскави колици за дебели
депутатски г...зици". Отразиха го по всички медии - сигурно просто си го пропуснал.
Също така нашите хрантутници не се трогват от проверки и т. н., хайде че почнах да се ядосвам. :evil:

Колета прав си, че им докараха нови коли. Работата ми е точно срещу правителствения гараж. Преди няколко седмици сваляха от 2 автовоза чисто нови БМВ-та. Мисля, че бяха седмици, а май имаше и нови Октавии, но не съм много сигурен.

Сря Фев 01, 2006 7:23 pm
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
Не твърдя обратното... Прочети ми следващия пост след това което си цитирал. :)

Пет Фев 03, 2006 1:49 am
Профил ICQ
Фиат идол
Фиат идол

UNREAD_POST 
нямам скенер, колега, иначе с удоволствие ще ти помогна да прецакаш тези, които ме прецакват всеки ден. въпроса въобще не е в мисленето ни, какво турците да не би да са по-рационално и по-нормално ако мога така да се изразя мислещи? обаче не можем и на малкия им пръст да стъпим. нямам нищо против да дам 50 лв за винетка, даже 150, но не и когато минималната заплата е 120 лв. и да ги дадеш какво става, пак същите дупки, само че в парламента си купуват нови коли. това е различното. отдавна си казваме "трябва да търпим, сега се оправяме и затова е така", ама аз ен виждам кое се оправя/освен нас дето ни.../. преди 5 години пътищата си бяха същите кърпежи, престъпността си беше същата, мутри си имаше обаче още не караха г-класи ми опел фронтера и някви бмв-та, просяци си имаше тогава има си и сега, бездомни кучета си имаше тогава има си и сега и т.н. и т.н. еми не виждам защо да ги давам на някой тези 50 кинта, при положение, че ефект няма да има

Пет Фев 03, 2006 12:08 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 25 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2