|
|
Дата и час: Нед Сеп 07, 2025 1:16 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Хванаха Максим Ставийски зад волана в Русия!
Автор |
Съобщение |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
Има една малка подробност. Ние сме страна от ЕС. Ако му се изададе присъда тя важи за всички страни от съюза. Той може повече да не дойде у нас, но при действаща присъда могат да го приберат в която и да е държава от ЕС.
_________________ Семейният бутик The Family Boutique
|
Сря Сеп 10, 2008 1:02 pm |
|
 |
snake
Фиат фанатик
Регистриран на: Пет Окт 21, 2005 1:30 pm Мнения: 984 Местоположение: Пазарджик
|
Погледнато от морална гледна точка, Стависки наистина не би трябвало да управлява автомобил, дори в Русия да има право на това. Честно казано обаче не ми се вижда толкова тъп: сега, след като бащата на Мануела се изложи с пропилените на комар пари, от което Стависки спечели някакви дивиденти, да си позволи сам да се изложи с подобна история. Има нещо гнило тук ...
Аз не видях да подкарва колата, а и може да е с дясно кормило, както каза някой преди мен.
_________________ Ex: Fiat Marea Weekend ELX 1.8 16V Ex: Fiat Palio Weekend 75 Ex: Opel Kadett 1.4 - Първата ми любов : )
|
Сря Сеп 10, 2008 1:08 pm |
|
 |
m1t3t0
|
Да прав си, но факта че се е качил зад волана е достатъчен. Ние си знаем, че Русия не се съобразява много много, както и Америка. А и руснаците нали не са в съюза, така че там не важи този закон. Ако излезе от там вече правилата може да действат.
|
Сря Сеп 10, 2008 1:10 pm |
|
 |
snake
Фиат фанатик
|
Истината е, че вероятно и на последната инстанция ще потвърдят условната присъда, но той няма да се върне в България. Няма логика да го направи, след такъв скандал човек може да смени града, а той просто ще се върне в родината си.
Абе чукайте на дърво да не ви се случва, кой не е сядал на една-две-три бири или на чашка концентрат зад волана ... ? Животът е сложен, никой не е само бял или черен. Дано това младо момиче Мануела Горсова се възстанови напълно, това е единственото хубаво нещо, което може да се случи от тази гадна история. Други "полезни ходове" тук няма.
_________________ Ex: Fiat Marea Weekend ELX 1.8 16V Ex: Fiat Palio Weekend 75 Ex: Opel Kadett 1.4 - Първата ми любов : )
|
Сря Сеп 10, 2008 1:13 pm |
|
 |
sok1
|
snake написа: И Дано това младо момиче Мануела Горсова се възстанови напълно, ...
За съжаление горкото момиче НИКОГА няма да се възстанови напълно. Скоро имаше репортаж за нея в Израел. Който го е гледал, знае за какво говоря... 
|
Сря Сеп 10, 2008 1:33 pm |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
Тъжната истина е, че Мануела е с ужасно нарушена мозъчна дейност. Възстановяването ще е частично и не е ясно колко.
_________________ Семейният бутик The Family Boutique
|
Сря Сеп 10, 2008 1:41 pm |
|
 |
Tuzarka
|
Стависки си е извадил руска шофьорска книжка и напълно законно кара в родината си, твърдят пред "Стандарт" познати на шампиона. Издадената от българския съд забрана за Стависки да управлява автомобил важи само за страните от Евросъюза, обясниха юристи. В Москва шампионът отново е изкарал шофьорски курсове и е взел документ за правоуправление без проблем. "Намерил си е вратичка как отново да седне зад волана и от България с нищо не можем да му попречим", заявява пред "Стандарт" инспектор от КАТ.
Източник - http://dnes.dir.bg/2008/09/10/news3365251.html
|
Сря Сеп 10, 2008 1:55 pm |
|
 |
snake
Фиат фанатик
|
sok1 написа: snake написа: И Дано това младо момиче Мануела Горсова се възстанови напълно, ... За съжаление горкото момиче НИКОГА няма да се възстанови напълно. Скоро имаше репортаж за нея в Израел. Който го е гледал, знае за какво говоря... 
Гледах го, насълзиха ми се очите  . Състоянието й изглежда наистина почти безнадеждно, но дано стане чудо.
|
Сря Сеп 10, 2008 1:57 pm |
|
 |
Paparac
|
Ами за какво говорим тогава - нагло, мръсно копел...це. Ето това излезе Ставийски.
Как може да е толкова неморален един човек, та да си извади книжка отново след станалото?!?
Тук не става въпрос за това дали може или не може, еййй, голям мръсник, дано го шибнат зад решетките някой ден.
|
Сря Сеп 10, 2008 3:29 pm |
|
 |
Paparac
|
Tuzarka написа: Стависки си е извадил руска шофьорска книжка и напълно законно кара в родината си, твърдят пред "Стандарт" познати на шампиона. Издадената от българския съд забрана за Стависки да управлява автомобил важи само за страните от Евросъюза, обясниха юристи. В Москва шампионът отново е изкарал шофьорски курсове и е взел документ за правоуправление без проблем. "Намерил си е вратичка как отново да седне зад волана и от България с нищо не можем да му попречим", заявява пред "Стандарт" инспектор от КАТ. Източник - http://dnes.dir.bg/2008/09/10/news3365251.html
Мдааа, ето какво измъдрил адвокатина му:
Максим Ставийски няма забрана за шофиране на територията на Руската федерация, заяви за Дарик радио адвокат Росен Кожухаров, бургаският защитник на шампиона.
„Стависки има отнета шофьорска книжка от органите на КАТ, но това е принудителна административна мярка. Тя не намира автоматично приложение на територията на Русия”, допълни адвокат Кожухаров и напомни, че все още срещу Максим Ставийски няма влязла в сила присъда.
На въпрос дали информациите и клипът в интернет със фигуриста, който се готви да седне зад волана в Русия, могат да повлияят върху решението на върховните съдии, Кожухаров отговори, че се надява това да не се случи. Същото се отнася и до изнесените данни за хазартната зависимост на бащата на пострадалата в катастрофата с шампиона Мануела Красимир Горсов и изразходените от него пари.
„Имам уверението на Албена Денкова, която е в Москва с Максим, че той ще се яви на делото на 24 септември във Върховния съд”, каза още Кожухаров.
|
Чет Сеп 11, 2008 2:09 am |
|
 |
m1t3t0
|
Ами според мен трябва да го тикнат в затвора да си излежи присъдата. Не може закона за едни да се спазва за други не... 
|
Чет Сеп 11, 2008 10:53 am |
|
|