|
|
Дата и час: Пон Сеп 08, 2025 11:50 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Има ли смисъл да обжалвам акт на КАТ?
Автор |
Съобщение |
Tuzarka
|
3 дни съм зафучена в Мездра. Пиша от хот.стая от гсм-а. В акта пише-при навлизане в пътен знак В-24 извършва забранено изпреварване. Трудно ми е да прекъсна отпурската,за да се върна в сф,но се замислям дали да не ги подхвана за неспазване на адм.срокове,защото бая се чака да излезе наказ.постановление,а май по закон е 1 месец. Сега заради кирилицата-Папарака ще ми плаща сметката на гсм-а
|
Сря Апр 16, 2008 11:41 pm |
|
 |
m1t3t0
|
На мен ми написаха същия Акт. Той е за 30лв, но 100% отнасяш 5 точки. Ако аршина е еднакъв за всички.
Обжалвай аз понеже съм тъп не го направих и сега ме е яд че към търново беше паднал знака, но...все едно
|
Чет Апр 17, 2008 8:51 pm |
|
 |
Rokambol
|
Това обжалване е измислена работа. Последната жалба на колега беше отхвърлена от съда като недопустима:shock: , въпреки, че документалната грешка е очевадна. Територия, наречена България....
|
Чет Апр 17, 2008 11:30 pm |
|
 |
mitakkk
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пон Сеп 10, 2007 2:19 pm Мнения: 114 Местоположение: София 16 Студентски
|
А ти защо не написа възражения в акта намясто ако смяташ че си била права. Освен това имаш право да посочиш и свидетел който да потвърди че не си извършила нарушението така както е описано в акта. А това за талона е трябвало да се сетиш по-рано. Талона се показва само като ти правят рутинна проверка. Ако си извършил наручение въобще не го давай. Глобата без талон е 10 лв. На мен един път един тъп полицай ми обясняваше, че щом нямам талон нямам книжка. Аз тогава го попитах защо тогава по неговата логика не са ми взели книжката, а талона. Оня мисли мисли и ме пусна да си ходя без проблеми. Има смисъл от писане на възражения. Тези актове се разглеждат по-внимателно. Успех!!!
|
Пет Апр 18, 2008 8:43 am |
|
 |
Tuzarka
|
Там е работата, че ченгетата са хитри мастии. Първо ти викат "Добър дееен. Магистрална полиция. Документите за проверка" ...ти ги даваш и си викаш "ех, рутинна проверка", аз дори попитах с колко съм превишила скоростта, защото си помислих, че това е нарушението. А той ми вика "Знает ли какво направихте..." и от там се почна...ако знаех, че съм сгафила-щях да скрия синия талон.
Някой да познава печен адвокат, който с/у заплащане да ме съветва тва-онва за КАТ?
Та лошото е, че 3 дневния срок съвпадна с командировката ми и т.н....не писах възражение....
Между другото по трасето (особено на Долни Богров) видях много знаци за ограничение в скоростта, които са извъртяни в друга посока, така че да не се виждат и сигурно катаджиите правят капани.
Единственото позитивно е, че там на околовръстното къдерто си натресох гумата и джантата са изрязали част от платното и ще асфалтират
По-късно ще сложа снимка на ситуацията, в която ме глобиха
|
Пет Апр 18, 2008 8:24 pm |
|
 |
parata
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Чет Апр 19, 2007 9:43 pm Мнения: 177 Местоположение: Айтос
|
според мене по-лесно ще си ги възстановиш срещу ,з...е, отколкото по адвокати и на края няма нищо.Защото даваха каква е схемата и със сигурност все още действува.
Успех.
_________________ Fiat Punto 1,2 75Ph
|
Пет Апр 18, 2008 9:44 pm |
|
 |
Tuzarka
|
Никой не ми иска кинти...направо ме отстреляха  ..това си беше акция за отчитане на дейност
|
Пет Апр 18, 2008 9:48 pm |
|
 |
LEVSKI
|
Tuzarka написа: Никой не ми иска кинти...направо ме отстреляха  ..това си беше акция за отчитане на дейност
Естествено че няма да ти искат кинти в такава ситуация. Личното ми мнение, е че трябва да се примириш.
|
Пет Апр 18, 2008 9:57 pm |
|
 |
parata
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Чет Апр 19, 2007 9:43 pm Мнения: 177 Местоположение: Айтос
|
не би трябвало да се притисняваш,стига да имаш още точки.И по някога ме е яд какво да направя ,ако се случи смен-та аз съм на другия край и като сметна времето и раходите....
_________________ Fiat Punto 1,2 75Ph
|
Пет Апр 18, 2008 9:58 pm |
|
 |
Tuzarka
|
Имам точки, но въпросът е принципен.....не искам да ме ментят. А и тоя акт колко пъти ще ходя да го презаверявам....поне 3 месеца.....мога ли да им тресна на КАТ фактури за горивото по трасето София-Пловдив.....само гаври
|
Пет Апр 18, 2008 10:03 pm |
|
 |
karal fiat
Кара ролкови кънки
Регистриран на: Чет Фев 07, 2008 9:02 pm Мнения: 39 Местоположение: Варна 01 Одесос
|
Tuzarka написа: Там е работата, че ченгетата са хитри мастии. Първо ти викат "Добър дееен. Магистрална полиция. Документите за проверка" ...ти ги даваш и си викаш "ех, рутинна проверка", аз дори попитах с колко съм превишила скоростта, защото си помислих, че това е нарушението. А той ми вика "Знает ли какво направихте..." и от там се почна...ако знаех, че съм сгафила-щях да скрия синия талон. Някой да познава печен адвокат, който с/у заплащане да ме съветва тва-онва за КАТ? Та лошото е, че 3 дневния срок съвпадна с командировката ми и т.н....не писах възражение.... Между другото по трасето (особено на Долни Богров) видях много знаци за ограничение в скоростта, които са извъртяни в друга посока, така че да не се виждат и сигурно катаджиите правят капани. Единственото позитивно е, че там на околовръстното къдерто си натресох гумата и джантата са изрязали част от платното и ще асфалтират По-късно ще сложа снимка на ситуацията, в която ме глобиха
ако асфалта е изрязан и са те пипнали като заобикаляш и едновременно изпреварваш е супер. чингитата направо горят и както казваш, че имаш снимков материал + една справка са изпържени.пускай една жалба още днес с описание на ситуацията и при неуважение в съда.
|
Съб Апр 19, 2008 8:12 am |
|
 |
mitakkk
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пон Сеп 10, 2007 2:19 pm Мнения: 114 Местоположение: София 16 Студентски
|
Цитат: Та лошото е, че 3 дневния срок съвпадна с командировката ми и т.н....не писах възражение....
Когато ти напишат акт, можеш да напишеш възражение и обяснения на място! Трябвало е да използваш тази въжможност!!
|
Пон Апр 21, 2008 8:57 am |
|
 |
Tuzarka
|
Ня място едва ли мога да измисля свястно възражение, да се разхождам по платната и да гледам в ЗДП, а и както казах отивах в командировка.
Пуснах възражение по имейла, ама се съмнявам да стане нещо 
|
Пон Апр 21, 2008 9:58 am |
|
 |
mitakkk
Кара Фиатче 126
|
Цитат: Ня място едва ли мога да измисля свястно възражение, да се разхождам по платната и да гледам в ЗДП, а и както казах отивах в командировка. Пуснах възражение по имейла, ама се съмнявам да стане нещо
Ами като неможеш да измислиш нищо на място, пишеш че имаш възражения които ще обясниш по-късно.
|
Пон Апр 21, 2008 12:43 pm |
|
 |
Tuzarka
|
Аз така и направих 
|
Пон Апр 21, 2008 1:40 pm |
|
|