|
|
Дата и час: Пет Юли 18, 2025 6:20 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Автор |
Съобщение |
Rokambol
|
bmahob написа: Автомобил: 73 конски сили (55KW) Година на Производство: 1997 Катализатор: Да Годишен Данък: 16,50 лева 
Моя е 25.52лв. 
|
Вто Мар 11, 2008 6:56 pm |
|
 |
Zozo
Кара кола
|
А някой има ли идея дали има глоби ако не го платиш на време или лихви де , то се там, че аз колата я взех януари и още не съм си направил труда да го платя...?
|
Вто Мар 11, 2008 8:40 pm |
|
 |
Dessy
Кара кола
Регистриран на: Пет Юли 20, 2007 1:38 pm Мнения: 252 Местоположение: София 18 Овча Купел
|
Zozo написа: А някой има ли идея дали има глоби ако не го платиш на време или лихви де , то се там, че аз колата я взех януари и още не съм си направил труда да го платя...?
Да има лихви 
_________________ Fiat Coupe 1.8 16V - ex
Fiat Barchetta 1.8 16V -now
|
Вто Мар 11, 2008 8:45 pm |
|
 |
Zozo
Кара кола
|
фок... а колко и какви имаш ли идея ?
|
Вто Мар 11, 2008 8:52 pm |
|
 |
Paparac
|
Rokambol написа: Моя е 25.52лв. 
Ще те топна в общината, ейй 
|
Вто Мар 11, 2008 10:23 pm |
|
 |
NikMar
Кара кола
Регистриран на: Сря Ное 29, 2006 11:19 am Мнения: 288 Местоположение: Габрово
|
Zozo написа: А някой има ли идея дали има глоби ако не го платиш на време или лихви де , то се там, че аз колата я взех януари и още не съм си направил труда да го платя...?
В двумесечен срок от регистрацията в КАТ трябва да я регистрираш и в данъчното иначе ти пишат акт който за физически лица е от 20 до 200 лв. в зависимост от срока на закъснение и настроението на актуващия, но те слагат от 20 до 50 лв., а за юридически от 100 до 500 лв.
_________________ FIAT Brava 1,4/12V, FIAT Punto 1,1 SX/ 94
|
Сря Мар 12, 2008 10:36 am |
|
 |
CHILIEV
|
а има ли глоба, ако за тази година все още не съм си платил данъка ? 
|
Сря Мар 12, 2008 10:39 am |
|
 |
LEVSKI
|
CHILIEV написа: а има ли глоба, ако за тази година все още не съм си платил данъка ? 
Мисля че няма никаква глоба. И никой съответно не ти иска документ за платен данък, освен при продажба на колата. Единственото задължително и наказуемо е, да се спази двуседмичния срок, както е обяснил колегата NikMar в горния си пост.
|
Сря Мар 12, 2008 10:49 am |
|
 |
CHILIEV
|
LEVSKI написа: CHILIEV написа: а има ли глоба, ако за тази година все още не съм си платил данъка ?  Мисля че няма никаква глоба. И никой съответно не ти иска документ за платен данък, освен при продажба на колата. Единственото задължително и наказуемо е, да се спази двуседмичния срок, както е обяснил колегата NikMar в горния си пост.
колата я взех миналата година, регистрирана е в кат (нали там дето ми дават нови номера и др.  ) платил съм си данъка за остатъка от миналата година, но за тази година не съм още затова питам дали ми се трупат лихви, глоби или други
|
Сря Мар 12, 2008 10:57 am |
|
 |
rumididi
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пет Фев 22, 2008 10:32 am Мнения: 174 Местоположение: Разград
|
От 01.04. започват да събират данъка за МПС. Може, ако искаш и догодина да го платиш, но ще имаш глоба.
_________________ FIAT UNO 45 FIRE
|
Сря Мар 12, 2008 11:01 am |
|
 |
NikMar
Кара кола
Регистриран на: Сря Ное 29, 2006 11:19 am Мнения: 288 Местоположение: Габрово
|
В момента в данъчното правят облагането на данъците за движимо и недвижимо имущество, плащането ще започне от 01.04.2008 г. така че никой не е закъснял, а иначе плащането с отстъпка сигурно ще бъде до края на април. Данъка се разделя на тримесечия и трябва да се плаща всяко тримесечие или всичкия наведнъж, ако се пропусне плащането в едно тримесечие за него почват да текат лихви.
_________________ FIAT Brava 1,4/12V, FIAT Punto 1,1 SX/ 94
|
Сря Мар 12, 2008 11:43 am |
|
 |
m1t3t0
|
Ммммм моя е стабилен 141,50 лева
|
Сря Мар 12, 2008 1:41 pm |
|
 |
dezrita
Кара ролкови кънки
Регистриран на: Чет Яну 10, 2008 11:20 am Мнения: 36 Местоположение: София, Надежда
|
Здравейте! През седмицата ми предстой да закупя кола от фирма, интересува ме дали като отидем при нотариуса ще мога да мина без да е платен данъка, колата я изплащах досега на фирмата в която работех и е трябвало аз да плащам данъците, ама не съм! Сега ще е проблем ли и задължително ли е да се плати данъка поне за последната година за да се направи договор за покупко - продажба?
_________________ Няма невъзможни неща!!!
|
Пон Мар 17, 2008 2:01 pm |
|
 |
rumididi
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пет Фев 22, 2008 10:32 am Мнения: 174 Местоположение: Разград
|
dezrita написа: Здравейте! През седмицата ми предстой да закупя кола от фирма, интересува ме дали като отидем при нотариуса ще мога да мина без да е платен данъка, колата я изплащах досега на фирмата в която работех и е трябвало аз да плащам данъците, ама не съм! Сега ще е проблем ли и задължително ли е да се плати данъка поне за последната година за да се направи договор за покупко - продажба?
Аз като взех моят Пинко нотариусът ми иска такава бележка, но предишния собственик я беше запилял някъде. Сделката мина все пак ! Обаче нали се сещаш, че Разград не е София.
_________________ FIAT UNO 45 FIRE
|
Пон Мар 17, 2008 2:58 pm |
|
 |
sok1
|
dezrita написа: Здравейте! През седмицата ми предстой да закупя кола от фирма, интересува ме дали като отидем при нотариуса ще мога да мина без да е платен данъка, колата я изплащах досега на фирмата в която работех и е трябвало аз да плащам данъците, ама не съм! Сега ще е проблем ли и задължително ли е да се плати данъка поне за последната година за да се направи договор за покупко - продажба?
Мисля, че не може да се плати данък за последната година, като "пропуснеш" за минали.
|
Пон Мар 17, 2008 9:49 pm |
|
|