|
|
Дата и час: Пет Юли 18, 2025 7:14 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
С каква скорост се движите най-често извънграда ?
С каква скорост се движите най-често извънграда ?
Автор |
Съобщение |
Zozo
Кара кола
|
Tuzarka написа: mitakkk написа: Ченгетата нямат право да те спират на автомагистрала, съгласно закона за движение по пътищата,(поради простата причина че е опасно за живота им). Така че там могат само да си тестват радарите и да се пръскат от яд че немогат да фраскат актове. Къде го пише в закона? Това значи ли, че ако куките махнат с вълшебната палка мога да не спра...после да не дойдат едни с качулки и да ме опандизят като обществено опаснен елемент...
Абе чак качулки не, но ще те гонят с сигурност, и почти сигурно ще ти вземат книжката. Колегата не знам от колко време кара ( не искам в никой случй да обиждам някого по някакъв начин), но това да не спреш на стоп палка, няма как да не ти излезе през носа и то яко!!!
|
Сря Мар 05, 2008 10:17 pm |
|
 |
КИМИ
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Окт 25, 2007 6:26 pm Мнения: 671 Местоположение: ВР
|
Няма път, ако ще и магистрала, където да ти махнат с палка и да не спреш- поне в закона такова място не е отредено.
Може да не спираш само на маханията на ония мургавелките около магистралата.

|
Сря Мар 05, 2008 10:40 pm |
|
 |
LEVSKI
|
И аз не намерих отговор, който да посоча. Гласувах за последния възможен вариант, като най близък до реалния за мен.
Tuzarka написа: ...после да не дойдат едни с качулки и да ме опандизят като обществено опаснен елемент...
А дали ще са сбъркали? 
|
Чет Мар 06, 2008 1:15 am |
|
 |
Paparac
|
110-130, понякога и повече. Зависи от натовареността на движението и качествата на пътя. 
|
Чет Мар 06, 2008 8:49 am |
|
 |
Trojaneca
|
110-130, в някои участъци и 160...зависи от обстановката 
|
Чет Мар 06, 2008 11:15 am |
|
 |
mitakkk
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пон Сеп 10, 2007 2:19 pm Мнения: 114 Местоположение: София 16 Студентски
|
Никой не е казал че нетрябва да се спира на стоп палка, още повече че и по закон полицай може да те спре дори с махане на ръка. Но на автомагистрала не патрулират полицаи, защото скоростите са високи и се създава опасност за живота им а и за живота на пътуващите на автомагистрала. Както е известно на автомагистрала е забранено спирането освен по принуда. Ако имате познат полицай питайте го той би ли патрулирал на автомагистрала, и дали ако го направи няма да получи най-малко дисциплинарно наказание? Контрол за спазването на правилника на автомагистрала може да се извършва само с видеонаблюдение.Така е по цял свят, така е и в България(все още нямаме видеокамери). Аз лично пътувам често по автомагистрала хемус и там никога няма патрулиращи полицаи, единствено в участъците където със знак е указано че пътят не е вече автомагистрала дебнат за превишена скорост- например тунелите при Правец.
|
Чет Мар 06, 2008 2:03 pm |
|
 |
dimo_J85
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Съб Дек 15, 2007 2:11 pm Мнения: 75 Местоположение: Бургас
|
и какво разбираме от анкетата, че всеки би трябвало да си остави книжката на съхранение в КАТ. и не както каза не помня кой колега 4е 90 процента са за фиш, а 90 процента са за акт 
_________________ Fiat Brava 1.9TD 100
|
Чет Мар 06, 2008 3:15 pm |
|
 |
ФЕРАРИСТ
Кара кола
Регистриран на: Съб Ное 06, 2004 4:40 pm Мнения: 290 Местоположение: Стара Загора, София
|
mitakkk написа: Никой не е казал че нетрябва да се спира на стоп палка, още повече че и по закон полицай може да те спре дори с махане на ръка. Но на автомагистрала не патрулират полицаи, защото скоростите са високи и се създава опасност за живота им а и за живота на пътуващите на автомагистрала. Както е известно на автомагистрала е забранено спирането освен по принуда. Ако имате познат полицай питайте го той би ли патрулирал на автомагистрала, и дали ако го направи няма да получи най-малко дисциплинарно наказание? Контрол за спазването на правилника на автомагистрала може да се извършва само с видеонаблюдение.Така е по цял свят, така е и в България(все още нямаме видеокамери). Аз лично пътувам често по автомагистрала хемус и там никога няма патрулиращи полицаи, единствено в участъците където със знак е указано че пътят не е вече автомагистрала дебнат за превишена скорост- например тунелите при Правец.
Хвърли ме в тъч с това мнение - значи ли това че на Тракията например могат да ме спират само на двата участъка където платната са съединени и без мантинела около ПД и ПЗ - и в участъците където е обозначено че магистралата свършва.......????????
Чет Мар 06, 2008 4:48 pm |
|
 |
Tuzarka
|
На автомагистрала Тракия си дебнат където си искат...даже вече и традиционните места са си сменили.
mitakkk по твоята логика ако на магистралата ми махне полицаи аз мога да не спирам защото те дебнат там незаконно. Ако наистина е незаконно защо тогава шефовете на КАТ ги пускат да дебнат там? Интересно ми е къде точно в закона пише, че им е забранено да спират на магистрала - кой закон, кой член? 
|
Чет Мар 06, 2008 5:14 pm |
|
 |
mitakkk
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пон Сеп 10, 2007 2:19 pm Мнения: 114 Местоположение: София 16 Студентски
|
Цитат: На автомагистрала Тракия си дебнат където си искат...даже вече и традиционните места са си сменили. mitakkk по твоята логика ако на магистралата ми махне полицаи аз мога да не спирам защото те дебнат там незаконно. Ако наистина е незаконно защо тогава шефовете на КАТ ги пускат да дебнат там? Интересно ми е къде точно в закона пише, че им е забранено да спират на магистрала - кой закон, кой член? Shocked
Дали си убеден че наистина ги пускат там?Или те на своя глава са отишли, че е по-доходоносно, защото на автомагистрала скороста често се надвишава с повече от 30 км/ч и за това нещо се отнема книжката за 1 месец. Така човек е по-склонен да даде рушвет.Голям берекет може да падне.
В ЗДП пише че на автомагистрала е абсолютно забранено спирането дори в аварийната лента и това се отнася за всички МПС освен ако не са това е неизбежно при авария например.
Ченгетата много добре знаят че ако ти напишат акт - то той може да се обжалва в съда и ще загубят делото. Представяш ли си как се спира от 130 км/ч при подадена стоп палка и къде точно юе спреш.Това значи че трябва да се върнеш с колата назад при ченгето,но на автомагистрала това е забранено, другият вариант е той да дойде при теб но на автомагистрала е забранено движението на пешеходци. Въобще всичко противоречи на ЗДП и на правилника. Освен това си имат вътрешни наредби и инструктажи според които това не е редно да го правявт.
И да там където няма мантинела спокойно могат да те спират полицаи щом имА ЗНАК ЗА КРАЙ НА АВТОМАГИСТРАЛАТА.
мен ако ме спрат на магистрала ще спра, но после ще се жалвам че всичко това ми е причинило дискомфорт и е застрашило живота ми, а също така и на пътъващите с мен.
Знаете ли че на автомагистрала е забранено движението на учебни автомобили?
Някой знае ли в какви случаи на пътя може да ти отнемат намясто шофьорската книжка?
|
Чет Мар 06, 2008 6:04 pm |
|
 |
Tuzarka
|
Това за движението по магистралата е вярно, но не забравяй че полицаите се ползват с по-друг статут. Те не са пешеходци, а професията им го изисква. Все едно да глобиш работниците по пътищата. Така, че едно е ти по твоя воля да се разхождаш по магистралата, друго е да те спрат органите на реда. А и ми се струва, че малко трудничко всеки ден куките ще нарушават закона и ще си слагат главата в торбата като отиват да спират коли на магистралата. И че шефовете им не знаят къде са и какво правят. Все някой до сега щеше да сигнализира, че спирането на магистралата е незаконно. Не че защитавам полицаите, но...някои закони са по силни от други закони и при прилагането им те изместват по-слабите и тогава съответно кои ще спазваш?
|
Чет Мар 06, 2008 8:33 pm |
|
 |
parata
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Чет Апр 19, 2007 9:43 pm Мнения: 177 Местоположение: Айтос
|
ще пропуснеш фиша при условие,че вали дъжд и спирачния път ти е с доста голяма дължина -сиреч ще се намокрят 
_________________ Fiat Punto 1,2 75Ph
|
Чет Мар 06, 2008 10:08 pm |
|
 |
m1t3t0
|
110 - 130 имах и малко изцепки със 190, но в крайна сметка многото катастрофи и умрели през последните години ме накараха да се замисля сериозно дали си заслужава да умра за да стигна с час два по-рано. Тръгвам за да стигна и това ми е целта. Спрях да се напъвам и да се правя на гъзар. 
|
Чет Мар 06, 2008 11:57 pm |
|
 |
bmahob
Фиат идол
Регистриран на: Чет Май 17, 2007 10:29 am Мнения: 1261 Местоположение: Благоевград/Симитли
|
_________________ И пиши на кирилица, че е много дразнеща шльокавицата!
Punto 1.2 75 ELX `97 MPI/ГОЛЕМА БРИЧКА И ТАРАТАЙКА /-никога не подушила бензин
|
Пет Мар 07, 2008 1:12 am |
|
 |
sota
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пон Окт 09, 2006 5:49 pm Мнения: 84 Местоположение: София щат Люлин 5
|
mitakkk написа: Цитат: Катаджийте си настройват радара да писука за над 105 ако няма знаци, под тази скорост е ОК, както и при ограничителен знак под 90 си настройват с 10 км/ч отгоре. За магистрала е 130 ограничението- там не трябва да се държи над 145- 150 за да има време за реакцийка с леко чукване на спирачката като ги видим да се жълтеят в далечината.  ПП. От анкетата се вижда, че 90% от фиатите са за фишче. Ченгетата нямат право да те спират на автомагистрала, съгласно закона за движение по пътищата,(поради простата причина че е опасно за живота им). Така че там могат само да си тестват радарите и да се пръскат от яд че немогат да фраскат актове.
И кой ти го каза това. 
|
Пет Мар 07, 2008 10:10 am |
|
|