Дата и час: Чет Юли 17, 2025 4:40 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 17 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Писаха ми акт - чл.139,ал.1,т.1 
Автор Съобщение
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
sok1 написа:
Колежки, като ви слушам се чудя да ви съчуствам ли, да се смея ли. Сигурно няма да ви е приятно това, което ще напиша, но сложете си ръката на сърцето и преценете сами без никаква емоция дали съм прав.

Tuzarka написа:
Все пак става въпрос за пукнато, което не пречи на движението.

Кой ще даде гаранция, че стъклото няма изведнъж да се пръсне на милион малки пърченца, което от своя страна да стане причина за ПТП?

Tuzarka написа:
Какви гадове са тия полицаи и смотаните им закони ...

Когато не спазват законите, полицаите са корумпирани. Когато пък ги спазват - гадове. Всъщност какво искаме от тях?
Това да не се счита в тяхна защита. Въпросът ми е към НАС. Що се отнася до ЗДП, повечето му членове, алинеи и точки са "измислени" след кървави ПТП-та.

Airis написа:
А че не са хора - не са, казах им че съм тръгнала в 8сутринта от Унгария,400км в мъгла съм карала и съм умряла за сън - не ги трогна хич.

Смешната присъда на Ставийски е точно плод на трогване - колко много бил съжалявал, колко чисто съдебно минало имал, как на всеки можело да се случи и т.н. и т.н. - как да не се трогне човек.

Моята логика е следната: ако съм направил някакво провинение на пътя, а и не само там, и контролиращите ми направят компромис - ще съм им благодарен. Ако обаче си ме снкционират по буквата на закона - ще се сърдя единствено на себе си. Те просто са си свършили работата. :cool:

Както вече казах не съм забелязала по време на движение, че единият фар свети на габарити. Оправих го на място - веднага, ако бях дала 5евро щеше да ми се размине - въпросът е принципен, можеха да не ми пишат акт, а да ме посъветват да си го оправя.

Пон Фев 04, 2008 11:36 pm
Профил
UNREAD_POST 
Щом в акта е отразено, че фарът е оправен на място, за това грижи нямай. А и за стъклото си писала това-онова. Ако има наказателно постановление на акта с глоба или отнемане на точки или и с двете - обжалвай. За фара - повредата е отстранена на място. За стъклото - тъкмо си го забелязала и си отивала на сервиз да го оправят. Законно е. Обжалвай! :cool:

Вто Фев 05, 2008 12:59 am
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 17 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2