|
|
Дата и час: Пет Юли 18, 2025 2:39 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
On-line Дрегер за алкохол
Автор |
Съобщение |
CHILIEV
|
ами да ... на 2метра човек ... даже не си личат 
|
Вто Яну 29, 2008 3:39 pm |
|
 |
Trojaneca
|
1.93м, да сме по-точни
Сега малко по темата, под 0.5 промила алкохол, имат ли право да те глобят ?
|
Вто Яну 29, 2008 3:46 pm |
|
 |
CHILIEV
|
Trojaneca написа: 1.93м, да сме по-точни Сега малко по темата, под 0.5 промила алкохол, имат ли право да те глобят ?
според мен не... това е границата, явно са преценили че това е прага на пиянството и от 0,5 промила нагоре си губиш разсъдака и ставаш опасен за себе си и околните, буйстваш, псуваш и чупиш бутилки 
|
Вто Яну 29, 2008 3:55 pm |
|
 |
Tuzarka
|
CHILIEV написа: Trojaneca написа: 1.93м, да сме по-точни Сега малко по темата, под 0.5 промила алкохол, имат ли право да те глобят ? според мен не... това е границата, явно са преценили че това е прага на пиянството и от 0,5 промила нагоре си губиш разсъдака и ставаш опасен за себе си и околните, буйстваш, псуваш и чупиш бутилки 
и налиташ на чужди булки 
|
Вто Яну 29, 2008 4:12 pm |
|
 |
CHILIEV
|
Tuzarka написа: и налиташ на чужди булки  3
[img]http://clubalfaromeo.com/forum/images/smiles/36_11_6[1].gif[/img]
|
Вто Яну 29, 2008 4:37 pm |
|
 |
Paparac
|
Trojaneca написа: 1.93м, да сме по-точни Сега малко по темата, под 0.5 промила алкохол, имат ли право да те глобят ?
Под тази граница в никакъв случай не подлежиш нито на глоба, нито на някакъв друг вид санкция.
|
Вто Яну 29, 2008 4:50 pm |
|
 |
Zozo
Кара кола
|
Аз със закупуването на Фиата, си "закупих" обратно и книжката от КАТ с/у 700 лв. и 7 месеца неправоспособност... !!! От тук нататък няма нещо което да ме накра да седна зад волана дори и с 2 глътки бира...!
За до 0.5 вкл. водача не носи накзателна отговорност. Между 0.5 и 1.2 - акт с отнемане на правоспособост ( по преценка на КАТ ) , и над 1.2 - криминална отговорност - съд - като накзателната отговорност е до 1 година лишаване от свобода - отнемане на СУМПС по преценка на съда + парична глоба. Ако е първо нарушение с накзателна отговорност - затвора се заменя само с парична глоба от 500 до 700лв. и книжката от 6 до 12 месеца. На никой да не се случва !!! По добре 20 лв за такси или пък на момчетата от Дринк & Драив отколкото това.
|
Вто Яну 29, 2008 9:22 pm |
|
 |
Paparac
|
Zozo написа: Между 0.5 и 1.2 - акт с отнемане на правоспособост ( по преценка на КАТ ) , и над 1.2 - криминална отговорност - съд - като накзателната отговорност е до 1 година лишаване от свобода - отнемане на СУМПС по преценка на съда + парична глоба.
А при 1.8 промила и причинена смърт плюс момиче в кома - случаят Максим Стависки? Тогава кво става, пичът даже многострадално взеха по бТВ да ми го оправдават оная вечер, цяло предаване опънали. А отгоре на всичкото Стависки си се разхожда насам натам по света (извън България), вместо да е в затвора. С двоен аршин мери шибаната ни Темида, мамка му, и това си е! Шофьорът, който преди няколко месеца на Предел смлати доста коли с камиона си и загинаха няколко души, в момента е в затвора, въпреки че не е бил пиян и въпреки че делото му не е приключило. Не го оправдавам, да е мислил преди да слуша началника си и да претоварва камиона, ама защо за едни може, за други не може. Съзнавам, че малко излизам извън темата, ама се сетих за тоя случай и много се издразних. :evil:
|
Вто Яну 29, 2008 9:40 pm |
|
 |
Zozo
Кара кола
|
Мдам, прав си за Максим, още повече че при него това е от години - системно пиене и каране, ама това никой няма да ви го каже ... и го представиха найстина като многострадална Геновева,а най дразнещото е , че дори и да го осъдят ефективно - Първанов ще го помилва............... за двойния аршин нямам какво да кажа повече...!!!
|
Вто Яну 29, 2008 9:58 pm |
|
 |
Zozo
Кара кола
|
Само забравих да уточня на Максим на кръв пробата му е 1.4. Не че е някаква бог знае каква разлика.
|
Вто Яну 29, 2008 10:00 pm |
|
 |
Airis
Фиат маниак
Регистриран на: Нед Авг 26, 2007 8:42 pm Мнения: 607 Местоположение: София
|
Темата Максим или казано по друг начин "пиян шофьор на танк", не желая да я коментирам. Световен или олимпийски шампион - никой не може да оправдае рискованото му каране или факта че е пил...., таланта му не трябва да струва един човешки живот и друг съсипан. Моя случай е следният: шофьор на 3месеца, две бири и 20гр. ракия, след 5часа ми показа 0.9 на дрегер и 1.0 на кръвна проба. Резултат /с връзки/ 1месец иначе бяха писали 10месеца и 100лв акт. Случая е отпреди 6години, аз на 20год, 167см и 47кг. Утежняващо обстоятелство - без мИзе.
|
Сря Яну 30, 2008 12:16 am |
|
 |
snake
Фиат фанатик
Регистриран на: Пет Окт 21, 2005 1:30 pm Мнения: 984 Местоположение: Пазарджик
|
На мен "дрегерът" ми сметна, че за да стигна 0.5 промила мога да изпия 793 мл бира или 100 мл твърдо гориво при 182/80, 40 г. Ами да ви кажа честно 793 мл. бира, а да не говорим за 100 гр. водка например се усещат и още как, не се напиваш разбира се, но се забавят рефлексите.
Колкото да Стависки, явно съм на по-различно мнение от повечето от вас. Стависки е добро момче, личи му по всичко, по погледа ако щете. В момента се намира в безизходна ситуация, няма полезен ход. Сгрешил е, грешката се е оказала с ужасни последици. И все пак ... На мен ми е жал както за загиналите младежи, така и за него. А тук прочетох и мнение, че "при него това е от години - системно пиене и каране", еее посмалете малко де, активен спортист, световен шампион, 12 часови тренировки и системно пиене, звучи несериозно.
_________________ Ex: Fiat Marea Weekend ELX 1.8 16V Ex: Fiat Palio Weekend 75 Ex: Opel Kadett 1.4 - Първата ми любов : )
|
Сря Яну 30, 2008 2:38 pm |
|
 |
CHILIEV
|
snake написа: На мен "дрегерът" ми сметна, че за да стигна 0.5 промила мога да изпия 793 мл бира или 100 мл твърдо гориво при 182/80, 40 г. Ами да ви кажа честно 793 мл. бира, а да не говорим за 100 гр. водка например се усещат и още как, не се напиваш разбира се, но се забавят рефлексите. Колкото да Стависки, явно съм на по-различно мнение от повечето от вас. Стависки е добро момче, личи му по всичко, по погледа ако щете. В момента се намира в безизходна ситуация, няма полезен ход. Сгрешил е, грешката се е оказала с ужасни последици. И все пак ... На мен ми е жал както за загиналите младежи, така и за него. А тук прочетох и мнение, че "при него това е от години - системно пиене и каране", еее посмалете малко де, активен спортист, световен шампион, 12 часови тренировки и системно пиене, звучи несериозно. .
без значение е дали е системно или е само веднъж в живота (щото му е умряла котката)... всички ТРЯБВА да са равни пред закона и да си понасят последиците.... по бТВ наистина бяха го нагласили много добре.. аха-аха да го изкарат невинен... :evil: изглеждал добро момче ..дали мислят така и родителите, които са отгледали детето си толкова години и отделяли от залъка си за него и са го обичали .. и изведнъж го няма...
факта е факт...
Стависки е убиец !
|
Сря Яну 30, 2008 2:46 pm |
|
 |
marto_gp
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Сря Ное 21, 2007 12:21 am Мнения: 443 Местоположение: Оряхово
|
 MGP
Много яко, те някакви Дрегери продаваха по Технополис за 20-ина лева, мислех да си взема, но не останаха парици.
_________________ Един не чул, друг не видял, а трети подкарал FIAT
Кара: Fiat Brava 1.6 16V 10.1995 г., Chevrolet Cavalier 3.1 V6 1992 г., Aprilia Rally 50 AC 1998 г. Skype: marto_gp
|
Сря Яну 30, 2008 4:19 pm |
|
 |
Zozo
Кара кола
|
snake написа: На мен "дрегерът" ми сметна, че за да стигна 0.5 промила мога да изпия 793 мл бира или 100 мл твърдо гориво при 182/80, 40 г. Ами да ви кажа честно 793 мл. бира, а да не говорим за 100 гр. водка например се усещат и още как, не се напиваш разбира се, но се забавят рефлексите. Колкото да Стависки, явно съм на по-различно мнение от повечето от вас. Стависки е добро момче, личи му по всичко, по погледа ако щете. В момента се намира в безизходна ситуация, няма полезен ход. Сгрешил е, грешката се е оказала с ужасни последици. И все пак ... На мен ми е жал както за загиналите младежи, така и за него. А тук прочетох и мнение, че "при него това е от години - системно пиене и каране", еее посмалете малко де, активен спортист, световен шампион, 12 часови тренировки и системно пиене, звучи несериозно.
Относно системното пиене и каране на Максим, мога да те УВЕРЯ че е така. Работя на място и с хора, много много близки до Максим така че го казвам изключително убедено че е истина, а както се видя днес, правосъдната система в България е пълен шит. Питам как съда на мен може да ми наложи глоба 700 лв. за алкохол, а на охранителите от индиго, виновни за живота на толкова деца- административно наказание - 800 лв. глоба..................  нямам думи и съм бесен меко казано...........!!! 
|
Сря Яну 30, 2008 10:04 pm |
|
|