|
|
Дата и час: Пет Юли 18, 2025 5:01 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Един интересен и много срещан спор в България
Автор |
Съобщение |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
Airis написа: А има ли смисъл да си вземеш нова кола при нароилите се камикадзета и пишман-шофьори.
Да заради завишените изисквания за сигурността на пътниците.
_________________ Семейният бутик The Family Boutique
|
Сря Яну 16, 2008 1:09 pm |
|
 |
grigor_j
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Сря Окт 17, 2007 12:42 pm Мнения: 482 Местоположение: Бургас Медения Рудник
|
Ferrari написа: Airis написа: А има ли смисъл да си вземеш нова кола при нароилите се камикадзета и пишман-шофьори. Да заради завишените изисквания за сигурността на пътниците.
които в повечето случаи се броят като екстра и се заплащат.... за да си вземеш кола с 6-8 еърбега трябва да си доплатиш.... иначе в стандартното оборудване влизат примерно 2
а две има и в повечето фиатчета на по 8-10 години. За мен това не е критерий.
Това което пиша е примерно, не казвам че е точно така във всички модели 
_________________ Bravo 1.4 12V Abarth - демек аБРАТ-чо
недвижими имоти - продва, купува, наема, отдава.......
КИРИЛИЦА ИЗ НОТ ДЕД!!!!
www.bgestates.com www.bgimoti.com
|
Сря Яну 16, 2008 1:14 pm |
|
 |
sok1
|
Maranello написа: ... пред опцията да купи каквато и да е кола която да е в гаранция 2 или повече години и на чието табло да пише 2-3 или 4 км 
На Шкода Октавия, например, зада й важи гаранцията трябва годишно да наливаш близо 2000 лв. Ако нещо не дай си Боже й се строши по ходовата част и в момента си бил с резервната гума - сори! - вадят ти от девет кладенеца вода как натоварването в/у ходовата част заради различните гуми било различно, как едната гума била маааалко по-износена, т.е. не била с правилен реглаж, което пък довело до натоварване в не знам какво си и т.н. и т.н. Затова трябва редовно да се извършват най различни манипулации и то не къде да е, а в Шкода (разбира се, не защото цените при тях са главоотрязващи). Така че това с гаранцията е малко подвеждащо.
|
Сря Яну 16, 2008 1:21 pm |
|
 |
Airis
Фиат маниак
Регистриран на: Нед Авг 26, 2007 8:42 pm Мнения: 607 Местоположение: София
|
sok1 написа: Maranello написа: ... пред опцията да купи каквато и да е кола която да е в гаранция 2 или повече години и на чието табло да пише 2-3 или 4 км  На Шкода Октавия, например, зада й важи гаранцията трябва годишно да наливаш близо 2000 лв. Ако нещо не дай си Боже й се строши по ходовата част и в момента си бил с резервната гума - сори! - вадят ти от девет кладенеца вода как натоварването в/у ходовата част заради различните гуми било различно, как едната гума била маааалко по-износена, т.е. не била с правилен реглаж, което пък довело до натоварване в не знам какво си и т.н. и т.н. Затова трябва редовно да се извършват най различни манипулации и то не къде да е, а в Шкода (разбира се, не защото цените при тях са главоотрязващи). Така че това с гаранцията е малко подвеждащо.
"Малко" подвеждащо  , Ферари нямах предвид сигурността, а факта че много малко ще се радваш на нов автомобил. Удар със 140км/ч е с един и същи край за БМВ и Фиат, нов стар или с 15 еърбега. Говорех за очукани брони, одраскана боя и т.н. дребни ядове, чиято поправка за нов автомобил струва доста скъпо.
|
Сря Яну 16, 2008 1:29 pm |
|
 |
Maranello
|
Няма по голям кеф от това да отидеш с колата си в гаранция в сервиза : я проверете тук това я вижте там онова, всичко е наред така ли? Благодаря ви лек ден. И единственото ти задължение е да си сипваш гориво. 36_2_7 за година и един месец съм изминала 40 000км и съм правила само смяна на масла и филтри, които се заплащат от там нататък 
|
Сря Яну 16, 2008 1:31 pm |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
Airis написа: Говорех за очукани брони, одраскана боя и т.н. дребни ядове, чиято поправка за нов автомобил струва доста скъпо.
Покрива се изцяло от каската.
|
Сря Яну 16, 2008 1:33 pm |
|
 |
Maranello
|
Ferrari написа: Airis написа: Говорех за очукани брони, одраскана боя и т.н. дребни ядове, чиято поправка за нов автомобил струва доста скъпо. Покрива се изцяло от каската.
Точно такъв ремонт за одрадкан калник застрахователя го оцени на 800лв и ми покри изцяло ремонта 
|
Сря Яну 16, 2008 1:36 pm |
|
 |
sok1
|
Maranello написа: Няма по голям кеф от това да отидеш с колата си в гаранция в сервиза : я проверете тук това я вижте там онова, всичко е наред така ли? Благодаря ви лек ден. И единственото ти задължение е да си сипваш гориво. 36_2_7 за година и един месец съм изминала 40 000км и съм правила само смяна на масла и филтри, които се заплащат от там нататък 
Имала си късмет, че всичко е било наред. А как би се почувствала, ако ти кажат (както се случва много често): "Тука има малко за ремонт, но няма проблем, колата е в гаранция. Оставете я, ще я вкараме в сервиза след 2 седмици, че сега няма място и сме затрупани." След 3 седмици ти се обаждат, че нещо си било за смяна, ама в момента нямали часта, но са я поръчали и тя ще пристигне след още една седмица, но проблемът е никакъв - нали колата е в гаранция. И така колата ти гаранционно се ремонтира за около над месец. След първия ремонт започваш да се молиш да не се разваля нищо, че този гаранционен ремонт продължава прекалено дълго. Хората в сервизите предпочитат първо да резнат главата на някой, който си плаща и чак тогава обръщат внимание на "гаранционните", от които далавера - никаква.
|
Сря Яну 16, 2008 1:48 pm |
|
 |
Airis
Фиат маниак
|
Maranello написа: Ferrari написа: Airis написа: Говорех за очукани брони, одраскана боя и т.н. дребни ядове, чиято поправка за нов автомобил струва доста скъпо. Покрива се изцяло от каската. Точно такъв ремонт за одрадкан калник застрахователя го оцени на 800лв и ми покри изцяло ремонта 
Желая ти да продължаваш да имаш този див късмет  Аз споделям горчив опит с други дилъри, не сме работили с Мото-Пфое досега.
|
Сря Яну 16, 2008 1:50 pm |
|
 |
veroni
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пон Сеп 24, 2007 1:06 pm Мнения: 130 Местоположение: София 18 Овча Купел
|
мечтая си един ден да се кача в кола на която километража показва 5-6-7-8-9- 10км та дори и 20 да са представям си как не се заслушвам в двигателя или в гърнето вътре не и липсват копчета или каквото и да било.да не ми се налага да обикалям магазини от които да търся части и те като видят жена да се чудят даки да се бъзикат с нея или да и дадът това което и трябва.........
та по темата според мен е по добре за тези пари да си купиш нова колица с найлончетата по нея от колкото да купиш по - стара дори и с 2-3 годинки
Искам новото Браво ама толкоз пари от де да изкарам
_________________ Bravo 1.6 16V
|
Сря Яну 16, 2008 2:36 pm |
|
 |
Dobri
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Фев 22, 2005 7:38 pm Мнения: 82 Местоположение: София
|
Трябва да се включа в тази дискусия, защото Митко е пуснал само част от разговора ни и не става ясно за що иде реч. Онова, за което говорихме с него е дали е по-изгодно да се купи джип Мерцедес МЛ на 3-5 години, или да се вземе нов джип Шевролет Каптива. Пуснал съм въпрос в офроуд форума и се получават всевъзможни отговори.
Въпросът ми беше конкретен, а не принципен какво е по-добро - ново или старо. Идеята ми да купя джип е свързана с безопасността на движението и неспасяемото разрастване на фаталните катастрофи. В джип реално си много по-защитен, освен ако разбира се, не удариш друг джип.
Мерцедесът струва 15-25К евро, а нова Каптива е 45-50 К лева. Нов джип Мерцедес е към 100 хиляди лева.
Освен това с Митко се замотахме около въпроса кой от нас е направил по-добра сделка. Аз преди 2 години си купих Мерцедес 190 от 1992 г., а той взе Браво 1996 г. Разликата в цената беше 200 лв. в полза на Бравото - то е по-евтиното. Според мен моята кола е по-добра, защото е по-мощна и има ABS - това са разликите. Според него неговата е по-добра, защото е 4 години по-млада - основен аргумент, и защото двигателят е електронна пълна инжекция, а моят е механична.
_________________ Добри Божилов
Българска Интернет Партия
|
Сря Яну 16, 2008 3:41 pm |
|
 |
Airis
Фиат маниак
|
Dobri написа: Трябва да се включа в тази дискусия, защото Митко е пуснал само част от разговора ни и не става ясно за що иде реч. Онова, за което говорихме с него е дали е по-изгодно да се купи джип Мерцедес МЛ на 3-5 години, или да се вземе нов джип Шевролет Каптива. Пуснал съм въпрос в офроуд форума и се получават всевъзможни отговори.
Въпросът ми беше конкретен, а не принципен какво е по-добро - ново или старо.
Мерцедесът струва 15-25К евро, а нова Каптива е 45-50 К лева. Нов джип Мерцедес е към 100 хиляди лева.
Освен това с Митко се замотахме около въпроса кой от нас е направил по-добра сделка. Аз преди 2 години си купих Мерцедес 190 от 1992 г., а той взе Браво 1996 г. Разликата в цената беше 200 лв. в полза на Бравото - то е по-евтиното. Според мен моята кола е по-добра, защото е по-мощна и има ABS - това са разликите. Според него неговата е по-добра, защото е 4 години по-млада - основен аргумент, и защото двигателят е електронна пълна инжекция, а моят е механична.
С две ръце за Мерцедеса, няма база за сравнение. Шевролет преди и сега е с огромна разлика в качествено отношение, нали и те се набутаха в конкуренцията - Кой ще предложи най-ниска цена?
|
Сря Яну 16, 2008 3:46 pm |
|
 |
sok1
|
veroni написа: мечтая си един ден да се кача в кола на която километража показва 5-6-7-8-9- 10км та дори и 20 да са представям си как не се заслушвам в двигателя или в гърнето вътре не и липсват копчета или каквото и да било.да не ми се налага да обикалям магазини от които да търся части и те като видят жена да се чудят даки да се бъзикат с нея или да и дадът това което и трябва.........
 На моята кола като нулирам километража, започва да показва тези км и то точно в този ред. А и останалото от мечтите ти се покрива. Така че заповядай да те повозя! 
|
Сря Яну 16, 2008 3:48 pm |
|
 |
b0bu
Кара велосипед
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 11:47 pm Мнения: 22 Местоположение: Варна
|
Работих като дилър на Рено и Дачиа една година. Карал съм почти всичките им модели. Като цяло мога да кажа, че Дачиа е констроирана предимно като служебен автомобил, с който да си въриш работата. Нямат екстри за да са с ниска цена, а и защото шефа не се тревожи дали на служителя ще му е комфортно, а колко струва колата и какви са расходите свързани с него. На цената на Дачиа бих си купил употребяван автомобил (13 - 15 хил.лв), защото дачията не може да предложи комфорт, а и частите на дачията не са по ефтини от тези на употребяваните автомобили от по-висок клас. Но за 30 хиляди и нагоре да се вземе употребяван автомобил мисля, че е неоправдано. лично аз предпочитам ново слио с всички екстри, което харчи колкото един скутер, пред голям баварец със захабена външност, който никой не може да то каже как е бил каран и поддържан.
|
Сря Яну 16, 2008 3:57 pm |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
|
Dobri написа: Трябва да се включа в тази дискусия, защото Митко е пуснал само част от разговора ни и не става ясно за що иде реч. Онова, за което говорихме с него е дали е по-изгодно да се купи джип Мерцедес МЛ на 3-5 години, или да се вземе нов джип Шевролет Каптива. Пуснал съм въпрос в офроуд форума и се получават всевъзможни отговори.
Въпросът ми беше конкретен, а не принципен какво е по-добро - ново или старо. Идеята ми да купя джип е свързана с безопасността на движението и неспасяемото разрастване на фаталните катастрофи. В джип реално си много по-защитен, освен ако разбира се, не удариш друг джип.
Да Добри конкретно сравнява МЛ и Каптива, но 45-50 хил. лв. са сума с която могат да се земат страхотни чисто нови автомобили. Не само Каптива. Страхотният МЛ в какво състояние ще е? Ще е 5-6 годишен. Ами европейците не карат като нас. За 5-6 години спокойно ще са врътнати над 250 000км. Със закупуването на тази кола веднага почват разходите които няма да са само обслужване.
Същото твърдя и за коли 2-ра ръка. Там няколкото години разлика са още от по-голямо значение защото старата ще е уморена средно с около 40-60 000км. за всяка годинка в повече.
|
Сря Яну 16, 2008 4:22 pm |
|
|