Дата и час: Пет Юли 18, 2025 5:06 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 40 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
От утре (1.XI.07) с включени фарове! 
Автор Съобщение
UNREAD_POST 
Е да, ама като знам миналата зима, минус хиляда лева не биха ми се отразили добре напразно. Не смятам че ако падне сняг, ще бъда достатъчно глупав за да очукам колата си. Два-три дни, все ще ги изкарам беинцидентно(надявам се), повече ме е страх от други олигофрени, но и зимните гуми няма да ми помогнат при тяхното наличие.

Чет Ное 01, 2007 10:52 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
така си е :) аз имам 4мм и на летните гуми да видим какво ще ми кажат полицаите ;) апък тва с веригите е ибахтиии...
още малко и снегорин тряя имам у багажника че да карам зимата по хубо колата да седи у гаража на топло :mrgreen:

Чет Ное 01, 2007 11:18 pm
Профил
UNREAD_POST 
Абе тия льохмени по БТВ що ги разтягат и те тия глупости, че трябва задължително да се кара със ЗИМНИ ГУМИ, като това НЕ Е ВЯРНО!!!

Чет Ное 01, 2007 11:18 pm
UNREAD_POST 
Хаха...аз по принцип си карам със зимни гуми...а колкото до фаровете, аз си мислех, че от 1ви Октомври са задължителни...така че от бая време си светя из улиците :D

Чет Ное 01, 2007 11:56 pm
UNREAD_POST 
Trojaneca написа:
Хаха...аз по принцип си карам със зимни гуми...а колкото до фаровете, аз си мислех, че от 1ви Октомври са задължителни...така че от бая време си светя из улиците :D

Летос в жегите нали не караш със зимни? :shock:

Чет Ное 01, 2007 11:57 pm
UNREAD_POST 
Paparac написа:
Летос в жегите нали не караш със зимни? :shock:

Аз лятото рядко я карах колата, повечето време бях някъде извън София и карах колата на бащата....така че не е имало време да се скапят от жегите, някъде от средата на Септември почнах да я карам като хората :p Просто нямам пари за гуми + джанти :cry:

Пет Ное 02, 2007 12:00 am
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
Абе гратис период друг път. Ай му кажи на полицая за гратисен период и ако не те е вейнал те па на :) Това го правят на добра воля. В закона пише от 1-ви. Така, че акта ще си е напълно основателен. И няма да падне при едно евентуално обжалване. Аз няма да рискувам. Паля си фарчетата и така :)

www.mvr1866.bg

Съб Ное 03, 2007 4:51 pm
Профил ICQ
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
аз сега не разбрах има ли в закона нещо з зимните гуми или не ? :?:

Нед Ное 04, 2007 10:09 pm
Профил
UNREAD_POST 
Made1nFIAT написа:
аз сега не разбрах има ли в закона нещо з зимните гуми или не ? :?:

Ми, казано накратко - нЕма :mrgreen: :wink:
Всичко друго са празни приказки, платени на различни нива от различни хора, за да ни пълнят главите с глупости. Просто целта е определени вносители да изкарат огромни пари от подобни заблуди.:mrgreen: Да не говорим, че зимната гума превъзхожда хубавата лятна гума само върху сняг. Не и върху асфалт.

Нед Ное 04, 2007 10:14 pm
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
За последното изречение на Paparac мога да поспоря. Моята лятна гума е BF Goodrich Profiler 2. Изключително качествена лятна гума за висока скорост. Да, но каучука на летните гуми е твърд за да не се износва по нагорещения асфалт. Под 8 градуса такъв каучук е като пластмаса. Всяко по-рязко спиране би блокирало колелата дори и на асфалт. Зимната гума е с мек каучук и при тези ниски температури има по-добро сцепление с пътя. Проверете това ако не вярвате. Аз съм се убедил лично. Като паднаха температурите и хубавата лятна гума с нищо не ми помага.

Пон Ное 05, 2007 12:29 am
Профил ICQ YIM
UNREAD_POST 
Ferrari написа:
За последното изречение на Paparac мога да поспоря. Моята лятна гума е BF Goodrich Profiler 2. Изключително качествена лятна гума за висока скорост. Да, но каучука на летните гуми е твърд за да не се износва по нагорещения асфалт. Под 8 градуса такъв каучук е като пластмаса. Всяко по-рязко спиране би блокирало колелата дори и на асфалт. Зимната гума е с мек каучук и при тези ниски температури има по-добро сцепление с пътя. Проверете това ако не вярвате. Аз съм се убедил лично. Като паднаха температурите и хубавата лятна гума с нищо не ми помага.

Абе да ти кажа допреди време и аз така си мислех, но практически хич не е баш така, заеби ти разните платени тестчета в Ауто Билд и разни БГ списанийца. Спирачният път на хубавата лятна гума на сух асфалт е по-кратък дори и при нулеви или отрицателни температури до минус 5, минус 6 градуса спрямо зимната такава. А на мокър път лятната гума пак ще разбие чувствата на зимната. Виж, на сняг или киша и кал е друго. Аз също съм се убедил вече лично, че летните ми Пирели на як студ и температури около нулата, но на СУХ асфалт, завлачват много по-трудно от зимните ми.

А тия, че каучукът става на пластмаса, важеше за някогашните видинки, както и ако са ти стари гумите. Моите Пирели AQUA хич не стават на каучук, тия принципно много обичат да ги пробутват разни гумаджии, които имат сметка да ти продадат нови зимни гуми. Аз докато не видя сняг няма да сложа зимните гуми. А на лед нито лятна, нито зимна гума ще те спаси.

Пон Ное 05, 2007 1:29 am
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
май ще трябва да сложиш, защото ще е задължително :roll:

Пон Ное 05, 2007 8:20 pm
Профил
UNREAD_POST 
Покажи ми извадка от закон, публикувана в Държавен вестник. :!:

Пон Ное 05, 2007 11:29 pm
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
не става въпрос за закон. Това не минава през народното сабрание, но има същата сила. Не искам да споря или да убеждавам в нещо, просто споделям какво разбрах.

Пон Ное 05, 2007 11:34 pm
Профил

UNREAD_POST 
Може въпроса ми да е лековат, но ако се кара на габарити, как биха го изтълкували властите/КАТ/...???

Чет Ное 08, 2007 10:31 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 40 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща