Дата и час: Пет Юли 18, 2025 2:38 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 52 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
Наглостта полицейска край няма 
Автор Съобщение
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

Мнение Наглостта полицейска край няма
Всеки ден по едно и също време ходя до студенстски град да обядвам. Днес точно си тъгвам след обяда и пред РУМ ми вдигат палка. Бяха 3-ма полицай (охранителна полиция). Двама бяха при вратата ми и един в тяхната кола. Представиха се, че са от 7-мо и взеха документите за ме запишат в тетрадката си. След малко двамата, които ме спряха се връщат и почва разговора:
- Колега. знаете ли защо ви спряхме?
- Не не знам.
- Използвате мобилен телефон.
Уточнявам, че телефона ми бше на такова място, че не само не съм го ползвал а ми трябва и време за да го докопам.
Разговора продължава:
- Не съм ползвал мобилния си телефон изобщо и мога да го докажа.
- Ти нас като ни гледаш от 4-ти километър ли сме.
Тук вече ми падна пердето:
- Да така изглеждате и ако ще пишем акт да пишем за да отида с акта където трябва.
- Ама ти си бил много отворен. Нали знаеш, че акт се обжалва в съда?
- Да знам, но сте ми готини и искам пак да ви видя в съда. Службата ли ви е скучна или нещо сте го закъсали с парите?
- Мислиш ли, че от теб мога да изкарам някой лев? Айде да те видя как ми ги слагаш в документите.
Тук ми хвърлиха документите и аз повече не се разправях. Запалих си колата и си заминах. Единия нещо изпсува, но не си дадох зор да чуя какво точно казва. И това е органа който трябва да ме защитава. Пази Боже.

Чет Авг 23, 2007 2:03 pm
Профил ICQ YIM
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

Мнение 
Тва е то истински долни леви педали :evil:
Случка с мен!На забранен участък за паркиране спрели един мерцедес и бмв, аз видях че патрулката е там и викам спирам и аз!Спрях и...
-Добър ден.Изместете си колата!
-Защо?
-Не виждашли знака,забранено?
-Да ,видях го и?
-Ми момонтално си премести колата!
-Тея с тъмните стъкла казахте ли им!?
-Момче, не се обеснявай а си измести колата веднага!
Направих го ама закона не важи за всеки!

Чет Авг 23, 2007 2:15 pm
Профил ICQ
Кара кола
Кара кола
Аватар

Мнение 
Абе тия от 7мо РПУ са много нагли. Днес и аз го отнесох. Идвам от младост за към УНСС и на левия завой на ОМВ светва жълто ама аз вече съм на средата. Пред мен един самосвал намаля заради релсите и почти спря (забави се 10 сек. сигурно - беше препълнен и сипеше пясък). И мизерниците застанали на 100м след спирката и ме спират. Писаха ми акт - няма оправия. Писах възражение като обясних ситуацията и ги разобличих, че стоят в засада на сянка зад дърво като при спирането ми създават предпоставка за ПТП, заради гадното място и тесния път.
Сега се чудя какво да правя, имам право да обжалвам в районното в 3 дневен срок ама файда надали ще има. Със съд не ми се занимава.
Възниква ми следния въпрос - знаех, че мога да не подпиша акта, но какво следва от това, дали не трябваше да откажа да го подпиша или съм постъпил правилно като съм го подписал срещу възражение. Това възражение може ли нещо да помогне в битката срещу тия олигофрени. Мамицата им мръсна. Питам ги защо стоят на сянка в засада и те ми отговарят "ми на слънце ли да стоим", викам "еми нали затова ви плащат", ония ми отговарят "плащаме ви да глобяваме такива нарушители като теб". Какво нарушение бе баси, тръгнах на зелено, светна жълто, камиона ме забави и ОП, айдеееееееее ........
Някой знае ли адреса на 7мо районно? Може и телефон, ще им разкажа играта утре!

Чет Авг 23, 2007 9:28 pm
Профил ICQ
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

Мнение 
Отнесъл си го от същите 3-ма калъфи. Аз още се ядосвам, че не отидох веднага до РПУ-то да ги видим що за отворковци са.

Чет Авг 23, 2007 11:43 pm
Профил ICQ YIM
Кара кола
Кара кола
Аватар

Мнение 
Къде е Wicker Man да ги защити.

Сря Сеп 05, 2007 9:59 pm
Профил
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

Мнение 
На баба ти фърчилото. Оди да лижеш гъзове у другия форум. Белким спечелиш тиквен медал.

www.mvr1866.bg

Сря Сеп 05, 2007 10:34 pm
Профил ICQ
Кара кола
Кара кола
Аватар

Мнение 
Поста ми няма нищо общо с форумите. И аз съм им ял ла.ната на полицаите.
Един път минах на жълто и тръгнаха да ми пишат акт, накрая написах, че имам
възражения (завоя там е такъв, че като влезеш на края на зеленото, излизаш от него
вече на червено, просто е много дълъг) Понеже беше жена, като се разлюти,
как така ще пиша, че имам възражения, взе ми акта от ръцете и дописа, че съм карал без колан.
Е, така ги подредих в КАТ, че след един месец акта логично ми беше отпаднал.
Сори, ама това ако не са пълни капути здраве му кажи.

п.с. Мен не ме интересува в кой форум съм, защото вътрешните кавги на
разни хора не ме интересуват (дори и причините не са ми достатъчно ясни)
По-важното е, че определено при нас има приятелска атмосфера, което си
личи от това, че се виждаме всяка седмица.

Чет Сеп 06, 2007 10:43 am
Профил
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

Мнение 
И аз какви кавги имам. Просто тия не уважават моето мнение. И като виждам че не го уважават, започвам още по яростно да си защитавам тезата. Имам много познати полицаи и са страшни пичове. Че сред тях има мърша е 100% факт. Но и не съм виждал шофьор който да си признае нарушението. Просто сме царе българите на оправданията. Че тия от охранителна полиция са излезнали да копат .. е безспорен факт. Ама аз не съм чул да спре някой от кат нарушител и оня да го пита "ми ся кво ше праиме". Обикновенно цивилния подава, защото знае, че на катаджията му е през **** и нема да му мигне да му фукне акт-а, докато ония от охранителна полиция трябва специално да викат екип на кат да състави акт-а и изнудват хората.

www.mvr1866.bg

Пет Сеп 07, 2007 12:57 am
Профил ICQ
Мнение 
Да между другото има доста нарушители които изнагляват и питат защо са спрени. Но както обичам да казвам във всяко стадо си има мърша. Както при лекарите има изнудвачи, така и при полицаите и др. такива държавни органи...

Пет Сеп 07, 2007 3:21 pm
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

Мнение 
Аз точно на това се нервя. Значи никой не гледа кога излизат на работа, никой не гледа кога се връщат, никой не брои колко извънреден труд имат и т.н. и т.н. обаче всеки му гледа в канчето защо не били разкрили еди кое си показно убийство. Абе хора. Слезте на земята бе. Не е като по филмите за 30 мин барабар с рекламите да се разкриват убийци. Още повече тези убийства сигурно се планират с години. Почти няма никакви след останали. Обаче после не го били разкрили. Еми не са. Пропуск. А защо не викат толкоз и по депутатите? Депутата не ходи на работа, или ходи когато си иска, взима 3 средни работни заплати +, отделно във всяка комисия в която членува взима пак заплата, отделно въртят далавери за милиони ... и да не изброявам, обаче на българина му е най черен полицая. Черен му е защото само той е на улицата. И в студ и жега и в дъжд той е на улицата и той е отдушника между народа и властта. И българина като няма на кой си го изкарва на полицията. Чакайте бе. Мама му стара. И там работят хора. Като мен, и като всички вас. И те семейства гледат. Какво сте се огледали у тях и те са ви виновни за всички проблеми. Лекарите взимат рушвети ама не "10 лв за кафенц" а ... трицифрени или няма да те погледнат. Учителите преподават уроците през пръсти и после синовете и щерките ако не ходят на частни уроци не могат да избутат годината. Ама за тях думичка не ... ето на това се дразня. Като ще се дудне, нека се дудне за всички. Бил зел 10 лв. Ми и аз ще взимам. Като имам възможност да си докарам странични доходи и заплатата ми е 400 лв .. що да не взимам. Не им дават да работят друга работа понеже са държавни служители .. какво очаквате. Говорил съм си с полицаи познати които са ми казвали. Ей .. не 1000 ама .. ако 800 лв ни направят заплатата .. много от нас ще спрат да си слагат главата в кюпа. Сега взимат, защото дори и да го хванат .. какво губи? Тая заплата 400 лв ще я взима и като охрана на платен паркинг дето ще дреме денонощно.

www.mvr1866.bg

Пет Сеп 07, 2007 8:18 pm
Профил ICQ
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

Мнение 
Така прочетох ви мненията. :twisted: Аз също работя в полицията и това за парите е така ама да ви кажа ,че като спрем някой водач за нарушение първо той почва да предлага пари защото е нарушил ,аз специално никога не съм поискал ,а предложението за пари винаги идваше от водача.Така че сами си правете изводите какви са водачите в България.Крайно недисциплинирани и нагли неспазващи никакви правила затова се трепят по улиците денонощно.Има много време да чакаме докато се оправим. :evil: А и да уточня нещо относно актовете,актове пишат всички униформени служители вече,а не само служители на КАТ,които са изкарали курс за това.

Съб Сеп 08, 2007 8:00 am
Профил
Мнение 
sota написа:
Аз също работя в полицията и това за парите е така ама да ви кажа ,че като спрем някой водач за нарушение първо той почва да предлага пари защото е нарушил ,аз специално никога не съм поискал ,а предложението за пари винаги идваше от водача.

И ти взимаше ли парите в крайна сметка? :mrgreen:

Съб Сеп 08, 2007 5:13 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

Мнение 
Да взимал съм .Искаш ли да ти дам мойта заплата да те видя как ще я караш.? :twisted:

Съб Сеп 08, 2007 5:56 pm
Профил
Мнение 
sota написа:
Да взимал съм .Искаш ли да ти дам мойта заплата да те видя как ще я караш.? :twisted:

Полицаите не взимат безбожно ниски заплати, а и се ползват с множество преференции.

По никакъв начин не мога да оправдая взимането на пари от униформен служител. Не, че не ми се иска да му вляза в положението и ми е ясно, че на фона на един митничар подкупите, взимани от катаджиите, са направо смешни. Обаче въпреки това не одобрявам и не толерирам подобен начин на действие чрез взимането на пари и изпращането на нарушителя по живо, по здраво. Защото нали се сещаш, че тия с безумно бързите и скъпи коли просто ще ти дадат 20, 50 или 100 лв., но след 1 км пак ще карат с 200 км/ч, макар че вече е трябвало да им вземеш книжката. И ще убият човек.

Най-пресният пример, при който дори твои колеги не взеха пари, но сега ще изядат дървото, е с полицаите, спрели Максим Стависки и пуснали го да си ходи пиян.

Съб Сеп 08, 2007 6:11 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

Мнение 
8)

Сигурен съм ,че ако си сменим работите с теб ще говориш друго. :DПо тази тема може да се говори много.Лека вечер ,че съм нощна смяна.

Съб Сеп 08, 2007 6:19 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 52 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща