Дата и час: Вто Сеп 09, 2025 8:43 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
Денят на икономичното шофиране наближава 
Автор Съобщение
Член на клуба
Член на клуба
Аватар

UNREAD_POST Денят на икономичното шофиране наближава
Български шофьори взеха участие в обогатяването на съветите за спестяване на гориво

„Ден на икономично шофиране” ще организира Shell България на 18 март 2006 г. (събота). Събитието ще се проведе с подкрепата на Министерство на транспорта, Агенцията по енергийна ефективност и Столична община. Денят ще бъде отбелязан с тест за икономично шофиране, в който ще участват журналисти. Shell България и институциите, които подкрепят инициативата, призовават българските шофьори да се присъединят към нея, като следват принципите за спестяване на гориво. Всеки може да изрази своята съпричастност и като постави стикер с надпис “Аз шофирам икономично” на своя автомобил на 18 март 2006 г. Стикерите ще се разпространяват в търговските комплекси Shell в цялата страна на 18 март.

Браншовите организации от транспортния сектор вече откликнаха на поканата на Shell да участват в инициативата. Съюзът на българските автомобилисти, Съюзът на вносителите на автомобили в България, Браншовата камара на таксиметровите водачи и превозвачи и Асоциация на българските предприятия за международни превози и пътищата ще се включат в инициативата, като популяризират сред своите членове съветите на Shell за икономично шофиране.

Инициативата за спестяване на гориво в България е част от глобална кампания, която Shell провежда в редица страни по света. Тя има за цел да помогне на шофьорите да използват по-ефективно горивото, което купуват и да оптимизират своите разходи. Мащабната инициатива идва в отговор на увеличаващите се цени на петрола през последните години и негативното им влияние както върху потребителите, така и върху бизнеса като цяло.

Кампанията на Shell се провежда у нас под надслов “Аз шофирам икономично”. Неин акцент е специално подготвена образователна програма, основана на 10 практически съвета, които могат да намалят разхода на автомобила с до 30%. Образователната програма включва редица активности, които да привлекат вниманието на българската общественост към принципите на икономичното шофиране. Една от тях е обогатяването на 10-те съвета на Shell с препоръките на български шофьори, събрани по време на проучване.

След предварителен подбор, направен с помощта на известен преподавател по автомобилизъм, Shell подготви списък с най-практичните и най-оригиналните/забавни съвети за спестяване на гориво, предложени от клиенти. След гласуване журито определи следната „Топ 3” класация:

“ТОП 3” класация на съветите за икономично шофиране, дадени от български шофьори

Най-практични съвета
Разумна скорост + качествено гориво = икономично шофиране!
Поддържане на изправна горивна и запалителна система.
Намаляване на агресията зад волана и повече разум, по-малко импулсивност!

Най-оригинални/забавни съвета
Натискайте педала на газта така, че все едно между него и крака Ви има яйце!
Не карай по-бързо, отколкото може да лети собственият ти ангел-пазител.
Не мъчете автомобила, а използвайте неговите възможности!

Сря Мар 15, 2006 2:37 pm
Профил
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Точно така е! Винаги съм се придържал към този стил на каране,освен в случеите когато някой тинейджър с Голф застане до мен и си мисли че кара самолет.Просто немога да се сдържа :twisted:

Сря Мар 15, 2006 7:06 pm
Профил
Кара Симсонка
Кара Симсонка
Аватар

UNREAD_POST 
NPD написа:
Точно така е! Винаги съм се придържал към този стил на каране,освен в случеите когато някой тинейджър с Голф застане до мен и си мисли че кара самолет.Просто немога да се сдържа :twisted:

Още по-важно е човек да не пада до нивото на "лошите" шофьори.

Сря Мар 15, 2006 7:16 pm
Профил
UNREAD_POST 
Интересно начинание на "Шел", само че несъобразено с пътната обстановка в БГ. Аз прекрасно знам как да карам икономично, едва ли "Шел" ще открият топлата вода. По-добре да работят в друга насока. Като спестя 1 лв. на 100 км. не ме топли, защото ще дам 500 да си оправя ходовата част.

Сря Мар 15, 2006 7:17 pm
Кара кола
Кара кола

UNREAD_POST 
Може би трябва да се организира ден за виртуозно преминаване през добре разровена улица. Ще се оценява по това колко кафе ще остане в чаша поставена на арматурното табло ;)

Сря Мар 15, 2006 7:53 pm
Профил ICQ YIM
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
stenli написа:
Може би трябва да се организира ден за виртуозно преминаване през добре разровена улица. Ще се оценява по това колко кафе ще остане в чаша поставена на арматурното табло ;)

Това е възможно само с луноход... :D

Сря Мар 15, 2006 8:37 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ]