|
|
Дата и час: Вто Сеп 09, 2025 8:35 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 15 мнения ] |
|
няколко въпроса за плащания
Автор |
Съобщение |
mvmrik
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пон Авг 29, 2005 8:07 pm Мнения: 181 Местоположение: София - Люлин
|
 няколко въпроса за плащания
Значи трябва да плащам доста неща - гражданска, винетка и данък. Имам няколко въпроса.
1. Какво стана с гражданската отговорност - може ли да се плаща като преди за 3 месеца или трябва да плата за цяла година?
2. До колкото знам годишната винетка важи до 31 януари - това означава ли че ако взема такава винетка март месеч (защото сега не ми трябва) ще ми важи до 31 януари 2007г, защото по този начин губя 2 месеца.
3. Миналата година като купих колата платих данък 23 или 25 лева, не помня точно. Значи платих го август месец мисля, сигурно ми важи до края на миналата година. Сега трябва да платя наново за тази година??? Поправете ме ако греша.
От скоро имам кола и не съм запознат, затова питам.
_________________ Фиат Типо 1.6 - 93г моноинжекция

|
Пон Фев 13, 2006 12:25 pm |
|
 |
tomazo
Фиат фанатик
Регистриран на: Пон Сеп 26, 2005 1:51 pm Мнения: 838 Местоположение: София,Люлин
|
1.гражданската е само годишна ,но може да я платиш на разсрочено плащане .тия на разсрочено плащане им се лепят червени стикерчета на стъклото .
2.винетката ще ти важи до 31.01.2007 (годишната) без значение дали март или август си си я купил !!!
3.за данъците не знам щото не плащам :mrgreen:
_________________ фиатче Браво 2.0
|
Пон Фев 13, 2006 12:38 pm |
|
 |
stef
Фиат идол
Регистриран на: Пон Май 23, 2005 4:18 pm Мнения: 1403 Местоположение: пловдив
|
данъка го плащаш когато си искаш но когато идеш на тех преглед ти искат квитанция за платен данък така че плащаш го преди прегледа най късно
_________________ TEMPRA 1.8 SW.SLX
UNO 1.0 FIRE
|
Пон Фев 13, 2006 12:47 pm |
|
 |
mvmrik
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пон Авг 29, 2005 8:07 pm Мнения: 181 Местоположение: София - Люлин
|
ОК, мерси много, ама това за винетката е много гадно.

|
Пон Фев 13, 2006 12:52 pm |
|
 |
tonov
|
Както виждам от подписа си с 1,6 мотор...Значи си под 100 коня и имаш катализатор, нали? Аз платих данък 10,50лв., понеже ми свалиха 50% заради катализатора. Поинтересувай се като идеш да плащаш, да не са ти "спестили" отстъпката.
|
Пон Фев 13, 2006 1:27 pm |
|
 |
mvmrik
Кара Фиатче 126
|
tonov написа: Както виждам от подписа си с 1,6 мотор...Значи си под 100 коня и имаш катализатор, нали? Аз платих данък 10,50лв., понеже ми свалиха 50% заради катализатора. Поинтересувай се като идеш да плащаш, да не са ти "спестили" отстъпката. 75 коня е и наистина имах катализатор, но тогава не знаех че има отстъпка. Работата е там че сега вече съм без катализатор.

|
Пон Фев 13, 2006 1:31 pm |
|
 |
zgabrovski
|
Това да не те бърка! Данъчните няма да дойдат да ти гледат под колата!
|
Пон Фев 13, 2006 1:51 pm |
|
 |
tonov
|
mvmrik написа: tonov написа: Както виждам от подписа си с 1,6 мотор...Значи си под 100 коня и имаш катализатор, нали? Аз платих данък 10,50лв., понеже ми свалиха 50% заради катализатора. Поинтересувай се като идеш да плащаш, да не са ти "спестили" отстъпката. 75 коня е и наистина имах катализатор, но тогава не знаех че има отстъпка. Работата е там че сега вече съм без катализатор.
И аз нямам в момента, но в случая важното е как е регистрирана. Казвай че имаш.
|
Пон Фев 13, 2006 1:55 pm |
|
 |
Mazgarev
Фиат идол
Регистриран на: Вто Сеп 13, 2005 11:25 pm Мнения: 1315 Местоположение: София 04 Оборище
|
 Re: няколко въпроса за плащания
mvmrik написа: Значи трябва да плащам доста неща - гражданска, винетка и данък. Имам няколко въпроса.
1. Какво стана с гражданската отговорност - може ли да се плаща като преди за 3 месеца или трябва да плата за цяла година? 2. До колкото знам годишната винетка важи до 31 януари - това означава ли че ако взема такава винетка март месеч (защото сега не ми трябва) ще ми важи до 31 януари 2007г, защото по този начин губя 2 месеца. 3. Миналата година като купих колата платих данък 23 или 25 лева, не помня точно. Значи платих го август месец мисля, сигурно ми важи до края на миналата година. Сега трябва да платя наново за тази година??? Поправете ме ако греша.
От скоро имам кола и не съм запознат, затова питам.
1. можеш да си платиш за 3 месеца, но както каза колегата - вместо зелен стикер ти слагат червен... (мисля - се тая) но излиза по-скъпо накрая като го събереш
2. за винетката може и гадно да е че си изпуснал 2 месеца, но каквото и да правиш, ако сега си вземеш целогодишна ще ти излезе най-евтино, тъй като месечните са по 10лв. а седмичните по 4лв.
3. данъка който си платил е до края на миналата година... сега март април трябва да си платиш данъка за тази година...
УСПЕХ!
_________________ FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
|
Пон Фев 13, 2006 2:08 pm |
|
 |
tzetzo_slavista
Кара кола
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 5:56 pm Мнения: 287 Местоположение: Бъкстон
|
А аз като съм взел колата август 2005 и не съм плащал данък до сега ще има ли проблем ако го платя чак преди техническия :?:
_________________ Fiat Punto 1.7 TD
|
Пон Фев 13, 2006 7:02 pm |
|
 |
zgabrovski
|
Проблем нямаш стига да си я регистрирал в данъчното навреме. Ако си пропуснал срока те чака глоба...
|
Пон Фев 13, 2006 7:24 pm |
|
 |
sev
Фиат идол
Регистриран на: Сря Авг 24, 2005 4:41 pm Мнения: 2041 Местоположение: София
|
tzetzo_slavista написа: А аз като съм взел колата август 2005 и не съм плащал данък до сега ще има ли проблем ако го платя чак преди техническия :?:
отиди и поне запиши колата в общината
защото има срок от 2 месеца
иначе квитанцията за данъка понякога и полицаите я искат при проверка
Пон Фев 13, 2006 7:26 pm |
|
 |
DiStefano
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пет Яну 21, 2005 3:59 pm Мнения: 116 Местоположение: Пазарджик
|
sev написа: tzetzo_slavista написа: А аз като съм взел колата август 2005 и не съм плащал данък до сега ще има ли проблем ако го платя чак преди техническия :?: отиди и поне запиши колата в общината защото има срок от 2 месеца иначе квитанцията за данъка понякога и полицаите я искат при проверка
аха ... аз вече олекнах с 20 кинта заради нея ...
|
Пон Фев 13, 2006 7:55 pm |
|
 |
tzetzo_slavista
Кара кола
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 5:56 pm Мнения: 287 Местоположение: Бъкстон
|
Хм кофти значи....добре че се отвори такава тема че иначе не се знае кога щях да разбера.Мерси колеги!
_________________ Fiat Punto 1.7 TD
|
Пон Фев 13, 2006 11:22 pm |
|
 |
Immortal
|
Бе това с цветовете на стикерите не е баш така. В смисъл така е уж, но не се спазва. Миналата година карах с тримесечни застраховки (тогава можеше), но като излязоха стикерите ми дадоха зелен. А тази година си платих кеш цялата застраховка, а ми дадоха червен. Важно е къде ще е перфорацията.
|
Чет Фев 16, 2006 10:57 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 15 мнения ] |
|