|
|
Дата и час: Вто Сеп 09, 2025 8:43 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 14 мнения ] |
|
Относно немърливите шофьори каращи с нерегулирани фарове....
Автор |
Съобщение |
The Secret Lover
Кара кола
Регистриран на: Съб Юли 09, 2005 7:48 pm Мнения: 219 Местоположение: tyu
|
 Относно немърливите шофьори каращи с нерегулирани фарове....
Е... за тия пък как ще ги защитите?
Тръгнал Сульо да кара нощем ама единия му фар свети толкова нагоре че не се стои пред него. Или пък и двата му къси фара светят като дългите. Присветкаш му да смъкне на къси а той ти пуска дълги да видиш че пича си кара на къси. Игаси купона, игаси наглостта. И не им пука че късите им са много нагоре и пречат на другите така. Поне половината коли на пътя са с такива фарове. Е аз немога така... парво че аз няма да виждам качествено и второ ще знам че заслепявам корите пред мен.
Обаче според закона Сульо не е в нарушение щото закона нищо не казва за това. А моите халогине примерно светят на 2 метра пред колата и не пречат на никой, но простите куки се заяждат що съм ги бил пуснал като нямало мъгла. И актове ше пишели...
Променям и това заглавие така, че да не съдържа обидна квалификация за когото и да било! Иначе, съм съгласен с възмущението ти, защото и аз съм потърпевш от такива сватбарски светлини! kiro_of_the_day
|
Нед Фев 12, 2006 3:31 am |
|
 |
pakumba
Фиат идол
Регистриран на: Пет Юни 03, 2005 3:33 pm Мнения: 1330 Местоположение: София/Добрич
|
 Re: Относно мърльовците каращи с нерегулирани фарове....
Mitko
аз също изразих мнение,но както и да е.
Последна промяна pakumba на Нед Фев 12, 2006 3:54 am, променена общо 2 пъти
|
Нед Фев 12, 2006 3:41 am |
|
 |
blondy_driver
|
 Най- обичам като видя единия му фар да ти бие в мозъка, а другия въобще да ни свети :!: Кретени :!: Масово бакшовете карат със силни къси светлини.
Уж течеше акция Светлина, дрън дрън и което е по- фрапантното видях кола на КАТ с неизправни светлини(единия фар не светеше).Е как ще ни респектират :?:
|
Нед Фев 12, 2006 3:43 am |
|
 |
Ferrari
|
Колега pakumba84. Човека изразява ммение. Взимаш становище или не е твое решение, но айде да пазим добрия тон. Ти ли ще си оправиш мнението си или да го оправи модератор.
|
Нед Фев 12, 2006 3:44 am |
|
 |
divaka
Фиат маниак
Регистриран на: Вто Мар 29, 2005 1:52 am Мнения: 561 Местоположение: София 02 Красно Село
|
Виж тук и аз съм съгласен. Тва е много гадно с високите фарове, а не разбирам защо не могат да се ползват халогени, като са насочени надолу и никой не заслепяват..Има един момент, който трябва да се отбележи. За хората, които нямат ел. регулация на фаровете, не е много лесно като качат повече хора да не заслепяват. То просто не зависи от тях..Иначе за различията във фаровете е гадно наистина..Но защо винаги трябва да формулираш заглавията така, че да има хора, които могат да се засегнат. Мен не ми дреме, но от над 1800 потребители все някой може да се обиди..Не можеш ли неутрални заглавия да пишеш . Казвам това не, за да се заяждам, а за предотвратя скандали...Айде 
_________________ FIAT BRAVO 1.6 16V
|
Нед Фев 12, 2006 5:06 am |
|
 |
ABARTH
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Сря Ное 16, 2005 3:06 pm Мнения: 168 Местоположение: Хасково
|
Аз се дразня много повече за товаче че на мен тъпите куки са ми написали вече два акта за халогени
а на коли които късите им са като дълги нищо 
_________________ Alfa Romeo 146 JTD
|
Нед Фев 12, 2006 9:38 am |
|
 |
tzetzo_slavista
Кара кола
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 5:56 pm Мнения: 287 Местоположение: Бъкстон
|
ABARTH написа: Аз се дразня много повече за товаче че на мен тъпите куки са ми написали вече два акта за халогени а на коли които късите им са като дълги нищо 
А на какво основание са ти написали тези актове?Иначе за дългите къси страшно много коли карат така и според мен нарочно са си ги нагласили така.
_________________ Fiat Punto 1.7 TD
|
Нед Фев 12, 2006 12:06 pm |
|
 |
ABARTH
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Сря Ное 16, 2005 3:06 pm Мнения: 168 Местоположение: Хасково
|
На основание някав си член който забранява излолзването на халогени ако видимоста не е под 150м
_________________ Alfa Romeo 146 JTD
|
Нед Фев 12, 2006 12:30 pm |
|
 |
DEYAN IYI
Кара кола
Регистриран на: Нед Мар 27, 2005 3:41 am Мнения: 324 Местоположение: ПЛОВДИВ
|
Сигурно има някаква санкция за нерегулирани фарове, но не знам как ченгетата могат да се впрегнат да решават на кого как му светят! Поне при съмнение за нередност могат да пратят на реглаж, а ако не идеш в определен срок, да ти лепнат глоба!
Най-гадната ми преживелица е разминаване с автобус! Понеже фаровете му идват горе-долу на височината на очите, а изобщо не светеха надолу ни най-малко, имах чувството че съм кацнал на слънцето! Къси-дълги от моя страна, а тоя като включи и дългите, след като се приближи на нужното му за мръсотийка разстояние) и ме е.... в г.... абе, лошо племе!
Особено "професионалните" шофери, на които не знам какво им е професионалното!?
Сталин е казал, че ако трябва да започне реформа в армията, първо ще се наложи да избие най-долната пасмина, а именно шофьорите! 
_________________ Бай Фичо - ега ти пауъра!!!
|
Нед Фев 12, 2006 4:11 pm |
|
 |
tomazo
Фиат фанатик
Регистриран на: Пон Сеп 26, 2005 1:51 pm Мнения: 838 Местоположение: София,Люлин
|
фаровете са за това да се виждат отдалече и от всички ...нищо не пречи да си нагласиш огледалата така ,че тоя от зад да не ти свети ,както и на човека със СУПЕР СИЛНИТЕ ФАРОВЕ ,зор да му гледаш фаровете !!!!!!!!
аз спецялно съм чувал само хора които карат с очила ,да имат проблеми със светлините мощно време но за всичко си има решение .
иначе тия ,кьоравите с по 1 фар дето са ,трябва да има големи глоби .
_________________ фиатче Браво 2.0
|
Нед Фев 12, 2006 7:46 pm |
|
 |
perlsite
Фиат маниак
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 5:19 am Мнения: 712 Местоположение: София
|
tomazo написа: иначе тия ,кьоравите с по 1 фар дето са ,трябва да има големи глоби .
Аз пък с това няма да се съглася :twisted:
Преди 2 седмици се връщах към 24:00 от футболен мач (играхме в зала Христо Ботев) и на връщане хоп единия фар спря да свети! След два километъра до ОМВ-то в Мусагеница зачакали катаджиите.. спряха засилилото се такси зад мен... а на мен изобщо не ме пипнаха! За това, че не се заядоха с мен им казвам евала!
В големия студ и в тъмницата нямаше начин да сменя изгорялата крушка (в жабката имах резервни), особено като се има в предвид, че за да достигна до крушката трябваше да развивам 2 болта на кофти място! На следващият ден я смених. И к'во? Сега да се глобяваме, за това че по пътя ти е изгоряла крушката?
_________________ FIAT Marea
|
Нед Фев 12, 2006 9:10 pm |
|
 |
tomazo
Фиат фанатик
Регистриран на: Пон Сеп 26, 2005 1:51 pm Мнения: 838 Местоположение: София,Люлин
|
тези инциденти в града където е осветено имаш оправдание !! а и във всяка бензиностанция има крушки !!!
то си е и до човек де !ти би ли тръгнал така ма дълъг път ??? не случайно сърбите като те спрат и искат да видят дали имаш резервни крушки за фаровете.
и да вметна нещо по темата .едва ли някой има келепир от това да не са му регулирани фаровете или да си ги бримчи нагоре :mrgreen:
не стига,че 100 пъти най -малко ще му направят "светкавица" ,хем няма да вижда по добре ,хем после ще е като заварчик 7-и разряд 
_________________ фиатче Браво 2.0
|
Нед Фев 12, 2006 9:24 pm |
|
 |
kiro_of_the_day
|
За забраната за използването на т.н. халогени винаги съм изпадал в недоумение защо е въведена!
Нерегулираните фарове, които заслепяват са десетки пъти по-опасни!
Не мога да разбера тези немърливи колеги, които по този начин мъчат и себе си и осталалите
участници в движението, пък и създават опастности!
Абе с две думи "Оти да е лесно като може да е трудно?".
|
Пон Фев 13, 2006 3:33 pm |
|
 |
mentor
|
Пради два дена се връщах от Пловдив през ноща. Нарочно си поставих задача да броя автомобилите с неработещ един фар. Преброих 17 до Пазарджик.
|
Пон Фев 13, 2006 5:38 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 14 мнения ] |
|