Дата и час: Вто Сеп 09, 2025 12:38 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 17 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
На среща с чичо ушев ! 
Автор Съобщение
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Stilo написа:
По правилник щом си навлязъл в кръстовището, можеш да се изтеглиш на жълто и дори на червено. Ако е така то в нарушение ще е насрещния, който е влязъл на жълто в кръстовището и ти е попречил да направиш маневрата си в срок. Но пак повтарям - щом си влязъв на зелено, с мигач и т.н. чакаш на опашката за ляв завой - прав си. Варианта е - подава се жалба срещи тези полицаи че са гаврят и нарушават правомощията си с цел - лични облаги.

Това не е вярно. В правилника много ясно е казано, че навлизаш в кръстовище само ако си уверен, че ще можеш да го пресечеш. Самото спиране в средата на кръстовището е нарушение. Друг въпрос е колко абсурдно е това в градски условия.

Нед Яну 29, 2006 2:02 am
Профил ICQ WWW
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
stef написа:
trace написа:
Има смисъл да отидеш в КАТ и да пуснеш едно възражение. При мен поне свърши работа.

Та случая беше от "Васил Левски" правя десен завой и излизам на "Гурко" и веднага ме спират 2-ма (мъж и жена). Влизам на края на зеленото ама там завоя е малко по-дълъг и като излизам вече си свети червено. Та спират ме и жената казва - що минаваш на червено ? Аз понеже бързам за работа изобщо не противореча и казвам ако може нещо да почерпя та по-бързо да се махна. Тая като полудя нещо - "ти са на къв ми се праиш, сега щи пиша акт". Викам, айде пиши,
накрая написах възражение, че съм си минал на зелено. Тая полудя още повече, взе акта и добави, че съм карал без колан (а аз си бях с него). След още малко разправия как така добавя разни работи без да има право си тръгнах и айде в КАТ. Там си подадох жалбата (образец има вдясно от гишето дето връщат талона) След месец отидох да си платя акта и да си взема талона. В интерес на истината изобщо не мислех, че жалбата ще доведе до някакъв резултат, но когато отидох на гишето ми върнаха талона и казаха, че акта ми е отменен.
Така че, нищо не пречи поне да пробваш.

бих казал че ти си нещо повече от късметлия 8)

Да, така е, още повече като се има предвид, че като напишеш възражение, в КАТ викат тези полицаи които са ти написали акта да дават обяснения по случая. Явно са се смилили над мен.

Сря Фев 01, 2006 5:31 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 17 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2