|
|
Дата и час: Вто Сеп 09, 2025 12:40 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Днес имах страшен късмет или за ненормалните по пътищата
Автор |
Съобщение |
zgabrovski
|
Обикновенно са служебни. Нашите шофьори в банката карат по подобен начин и то точно 7-ма серия и Range Rover. Според мен е въпрос на време да се претрепят, обаче и шефовете ги натискат все да бързат, незнам дали земята ще се обърне ако стигнат в Бургас 30 минути по-рано.
|
Сря Яну 11, 2006 9:40 pm |
|
 |
duw2
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Яну 01, 2006 1:34 pm Мнения: 98 Местоположение: Пловдив 06 Тракия
|
Не се дразня от подобни ситуации на извънградско. Няма как да не се случи да засечеш някого или тебе да засекат. По светофарите обаче е друго. Точно когато чакаш културно и по правилата, все се намира някой тарикат да ти покаже, че само тъпаците правят като теб. Преди години случайно карах служебната Ниса и се срещнахме с един Мерцедес(софийски естествено) на мост с указан ред за преминаване. Предимството беше мое и бях преполовил моста когато колегата се зададе от другата посока. Започна да ми свети, помислих човека има зор. Като се доближихме на 2 метра, колегата подаде глава от прозиреца и вика "невиждаш ли че ти пресветвам бе педераст" и продължи напред. Дали се сещате какво стана по-нататък? Погледнах в огледалото, после подадох глава през прозореца, по всичко личеше, че се готвя да карам назад. Само че вместо назад, дадох на първа и достатъчно газ и .....нямаше много разстояние за засилка, но веднага от радиятора му протече антифриза и единия фар изчезна някаде. Колегата изкочи изапочна да рита Нисата. Резултата беше бутане още 2 метра докато Мерджана се усука и затвори нацяло пътя. Наложи се да се връщам назад и да минавам през реката, която беше почти пресъхнала и имаш нещо като брод. Това се случи 1992г., от тогава често ми се иска да имам Ниса. Хубава работа би свършила по кръстовищата.
_________________ Lancia Kappa, 2.0 20V, 155 k. с., бензин/метан
|
Чет Яну 12, 2006 1:20 am |
|
 |
Dobri
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Фев 22, 2005 7:38 pm Мнения: 82 Местоположение: София
|
Аз не съм карал БМВ, един път съм карал Голф 3 GTI. Но за една друга кола да ви кажа нещо интересно - взех си Мерцедес 190 2.0. Откакто съм с тази кола, някак си не ми се настъпва. Така е направена и така вози, че не предразполага към ръчкане. Поне при мен така се получи. Не знам на какво се дължи - на това, че е по-тиха, че не скърцат пластмасите по нея, че е по-запазена от старата ми, че по-лесно се кара или на нещо друго. Но тази кола просто ме кара да карам по-кротко. А иначе е по-мощна от другата ми кола, която сега стои неподвижна - Темпра 2.0. Нея някак си все ми се щеше да я ръчна. Мерцедеса е с 10 коня отгоре и върви - веднъж го пробвах на един съвсем празен терен. Щях да стана пумпал, защото мощността е на задните колела, а те бяха с 2 различни гуми. Но върви яко. Обаче не ми се ръчка. Предполагам, че ако беше нов Мерцедес още по-малко щеше да ми се настъпва.
|
Чет Яну 12, 2006 10:20 am |
|
 |
Ferrari
|
Dobri написа: Аз не съм карал БМВ, един път съм карал Голф 3 GTI. Но за една друга кола да ви кажа нещо интересно - взех си Мерцедес 190 2.0. Откакто съм с тази кола, някак си не ми се настъпва. Така е направена и така вози, че не предразполага към ръчкане. Поне при мен така се получи. Не знам на какво се дължи - на това, че е по-тиха, че не скърцат пластмасите по нея, че е по-запазена от старата ми, че по-лесно се кара или на нещо друго. Но тази кола просто ме кара да карам по-кротко. А иначе е по-мощна от другата ми кола, която сега стои неподвижна - Темпра 2.0. Нея някак си все ми се щеше да я ръчна. Мерцедеса е с 10 коня отгоре и върви - веднъж го пробвах на един съвсем празен терен. Щях да стана пумпал, защото мощността е на задните колела, а те бяха с 2 различни гуми. Но върви яко. Обаче не ми се ръчка. Предполагам, че ако беше нов Мерцедес още по-малко щеше да ми се настъпва.
 Темпрата ти я дърпах с Типарата. Дай някой път да ти дръпна и Мерцедеса :mrgreen:
|
Чет Яну 12, 2006 11:08 am |
|
 |
x 1/9
|
Добри ... големите коли са така..
карах Субаро до скоро и при мен се получи същото - никакъв интерес към екшън на пътя. Колата беше доста "напомпана" и правеше чудеса по асфалта. Няколко пъти сам оставял гъзетата на "точки" след мен. Но някак си не ми идваше да я ръчкам. Поне при мен е така - голяма, мощтна кола - спокойно каране, малка и пъргава - простотии на пътя !

|
Чет Яну 12, 2006 11:17 am |
|
 |
zgabrovski
|
x 1/9 написа: Добри ... големите коли са така.. карах Субаро до скоро и при мен се получи същото - никакъв интерес към екшън на пътя. Колата беше доста "напомпана" и правеше чудеса по асфалта. Няколко пъти сам оставял гъзетата на "точки" след мен. Но някак си не ми идваше да я ръчкам. Поне при мен е така - голяма, мощтна кола - спокойно каране, малка и пъргава - простотии на пътя ! 
И аз така откакто съм с Бравата - много по-малко ръчки отколкото с Пунтото!
|
Чет Яну 12, 2006 12:03 pm |
|
 |
duw2
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Яну 01, 2006 1:34 pm Мнения: 98 Местоположение: Пловдив 06 Тракия
|
Карам изключително на метан. Това предполага пенсионерско каране, но уви. Днес налях за пръв път бензин 98 октана, само за експеримент. Такава резачка, 1600 килограмова резачка. Тръгваш кротко, тежкарско и тъкмо като захапят голфове, пежа и дуги къси коли, натискаш и се чува приятния фалцет и си на следващия светофар....сам. На метан не е точно същото, но не е за пренебрегване. Само, че остава угризението, че мъчиш машинката, особено като знаеш колко й е леко със истинското гориво.
_________________ Lancia Kappa, 2.0 20V, 155 k. с., бензин/метан
|
Чет Яну 12, 2006 10:18 pm |
|
|