|
|
Дата и час: Нед Сеп 07, 2025 9:59 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 4 мнения ] |
|
Бесен съм (професионален проблем)
Автор |
Съобщение |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
 Бесен съм (професионален проблем)
Колеги, извън кожата си съм. Не за първи път се сблъсквам с банков служител, който за сефте е видял компютър, но от 2 дни получавам тотален отказ за съдействие. Опитвам се да формирам файл за масово плащане на заплати към Уникредит. Според техния ИТ отдел файла е перфектен, но служителката не може и не може да го зареди. При разговор по телефона само повтаря "не стигам до файла" и не може дори да ми каже къде и каква е грешката. По време на телефонния разговор чувам как и се диктува къде да кликне и какво да направи. Некомпетентността е едно, но да не беше и тази арогантност и сигурност, че проблема не е при нея.
_________________ Семейният бутик The Family Boutique
|
Чет Сеп 11, 2008 11:39 am |
|
 |
CHILIEV
|
колега, такива хора има колкото искаш... мога да разказвам цял ден подобни примери...
не стига че не разбират, но претендират и имат самочуствието че всичко знаят ...
примерно че копирането на текст може да стане само и единствено от меню->копи и по никакъв друг начин на света...
това е то .. страхотни професионалисти.. направо са върха на сладоледа...
аман ... !
бих те посъветвал да накараш въпросната госпожа да извика някой друг "професионалист"...
в най-лошия случай иди и си свърши работата сам.. това винаги ми е помагало..
|
Чет Сеп 11, 2008 11:56 am |
|
 |
nennormalnoto
|
 Re: Бесен съм (професионален проблем)
Ferrari написа: Колеги, извън кожата си съм. Не за първи път се сблъсквам с банков служител, който за сефте е видял компютър, но от 2 дни получавам тотален отказ за съдействие. Опитвам се да формирам файл за масово плащане на заплати към Уникредит. Според техния ИТ отдел файла е перфектен, но служителката не може и не може да го зареди. При разговор по телефона само повтаря "не стигам до файла" и не може дори да ми каже къде и каква е грешката. По време на телефонния разговор чувам как и се диктува къде да кликне и какво да направи. Некомпетентността е едно, но да не беше и тази арогантност и сигурност, че проблема не е при нея.
Има всякакви дебили! Аз преди време пращах фактура по мейл! Обади ми се няк'ва бЕсна, да ме кълне, че не съм пратил нищо! След като това продължи цял ден, накрая отидох да и занеса фактурата, и кв'о се оказа! Тя незнаеше как да си провери мейла! Което не ме плашеше толкова, колкото това, че не спря да ми крещи! Както при теб! Тъй че споко! Има ги всякакви! Аман от човешката глупост!
|
Чет Сеп 11, 2008 11:59 am |
|
 |
snake
Фиат фанатик
Регистриран на: Пет Окт 21, 2005 1:30 pm Мнения: 984 Местоположение: Пазарджик
|
Глупостта е повсеместно разпространена и в крайна сметка понякога дори е удобно да си тъп, ядосваш се на по-малко неща, защото не разбираш, че трябва да им се ядосваш  . Но глупост в съчетание с арогантност и самочувствие е вече нетърпима комбинация.
И на мен, макар че съм се изолирал от почти всякакви контакти в службата, които могат да доведат до образуване на нерви и съм ги прехвърлил на по-новите колеги в отдела, чат пат ми се налага да контактувам с външни или вътрешни клиенти или организации, които наричам пациенти. Не е приятно. Държат се арогантно, понякога покровителствено, друг път предизвикателно, не рядко заплашват, пеняват се, само такива случаи поемам от някоя разплакана ИТ колежка. Не знам точно как се държа и аз с такива хора, но нерядко в разговори с тях използвам думата "тъп", тъй като в техните случаи се касае за констатация, а не за обида. И често получавам упреци от висшето ръководство, че пациентите не искали да контактуват с мен, нямам представа защо  .
_________________ Ex: Fiat Marea Weekend ELX 1.8 16V Ex: Fiat Palio Weekend 75 Ex: Opel Kadett 1.4 - Първата ми любов : )
|
Чет Сеп 11, 2008 2:01 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 4 мнения ] |
|