Дата и час: Пет Юли 18, 2025 6:33 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 13 мнения ] 
Масови проверки по редовността на газовите уредби??? 
Автор Съобщение
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST Масови проверки по редовността на газовите уредби???
Здравейте, колеги,
Тия дни си говорих с братовчед ми, който е управител на една бензиностанция в Пловдив и той ми каза, че е чул, че от началото на юни месец ще започват масови проверки по редовността на газовите уредби.
Иначе аз мойта в най-скоро време смятам да я узаконя де, което съветвам да направят и всички останали, които не са, а тези, на които са им законни, май трябва всяка година да минават на преглед, защото глобите били солени.
Някой да има някаква по-подробна информация по въпроса?

Вто Май 27, 2008 11:51 am
Профил ICQ
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Те и сега трябва да зареждат само редовни бутилки, обаче май не всички го правят. А, колкото за прегледите това са пълни глупости, аз мойта като я минавах първия път спрях пред сервиза, казах за какво става въпрос, взеха ми 8 лв, залепиха ми нов стикер и това беше. Човека даже не погледна дали въобще тази бутилка в багажника ми е свързана. Обаче каза, че всяка година се минава преглед, а на 3 години мисля каза се правело вече някаква профилактика там. Общо взето и това е май като прегледите на автомобила - като си платиш може и въобще да не ходиш на преглед, лепват ти там, че си минал и това е.

Вто Май 27, 2008 12:04 pm
Профил
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
И после като гърмят бутилките пак ли държавата ще е виновна ?

Вто Май 27, 2008 12:11 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
snake написа:
И после като гърмят бутилките пак ли държавата ще е виновна ?

Колега, просто споделих как мина моя преглед на газовата. Иначе газовата ми се поддържа в друг сервиз и е изправна, но където минах преглед дори не я погледнаха, което ми беше много чудно.
Пък и не гърмят толкова лесно тези бутилки - това съм го виждала с очите си !

Вто Май 27, 2008 12:28 pm
Профил
UNREAD_POST 
И аз не съм си узаконила моята газова...нова ми я сложиха, но пък не ми дадоха паспорт. И така си минаха 2 годинки. Иначе септември минах през един познат да я види как е. Та май трябва и паспорта на газовата да си носиш...не знам, сигурно вътре се пише, че е минала годишен преглед, има печати...едва ли само 1 стикер на задното стъкло върши работа, за да докажеш, че си редовен. Прегледите са фиктивна работа до колкото знам. Иначе редното е ако нямаш паспорт да отидеш с празна бутилка, да се сканира или там каквото се прави и след това да ти изададат паспорт....изобщо никой не знае какво се прави....което е лошото.

Та ако някой знае какъв е каналния ред за узаконяване на газова бутилка - да пише. През някакви оторизирани сервизи ли се минава или някаква държавна институция....?

Вто Май 27, 2008 12:30 pm
UNREAD_POST 
Tuzarka написа:
Та ако някой знае какъв е каналния ред за узаконяване на газова бутилка - да пише. ...

моята газова като я сложиха ми дадоха някакъв паспорт мисля че се води с номерата на бутилка и разни други параметри ...
след това се отива някъде където правя прегледи на АГУ - дава се паспорта и чичкото сверява данните, слвед котео, ако всичко му се стори наред ти удря печати на няколко места, пада бая писане по паспорта, дава ти лепенка за стъклоти и ти залепя лепенка на бутилката пак с разни неща написани ( не съм се заглеждал) ... даваш 18 лв и си готов :cool:
при мен беше така :)

Вто Май 27, 2008 12:33 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Значи аз като взех колата имаше газова, но нямаше паспорт. След 2 седмици отидох в Русе в един сервиз, където се извършваха такива прегледи на газови уредби, свалиха ми бутилката, не знам какво точно я правиха ( замерваха, надуваха там нещо - не знам ), огледаха ми всички уреди по уредбата. Платих си 30лв. , дадоха ми паспорт и това беше. Пиша 30лв., обаче това беше преди близо 2 години. Също така залепиха всички видове стикери,които трябва да имам. А иначе този паспорт е някакъв смешен, като ,,кифладжийски тефтер", но пък винаги го нося, защото мен досега са ме спирали 5 пъти полицаи и чудно винаги ми го искат. Явно се чудят за какво да се хванат, защото не знам на някой друг да са му проверявали точно това.

Вто Май 27, 2008 12:44 pm
Профил
UNREAD_POST 
Оле, оле..направо се хващам за сърцето, ако ще ми свалят газовата....дано после нещо не я разцентроват Yellow_Flash_Colorz_PDT_09
Освен да се командировам до Пловдив за няколко дни и да ходя да се разправям :neutral:
А колко са глобите, ако те гепят бе документация?

Вто Май 27, 2008 1:18 pm
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
не са под 150 лв

Вто Май 27, 2008 1:29 pm
Профил WWW
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Tuzarka написа:
Оле, оле..направо се хващам за сърцето, ако ще ми свалят газовата....дано после нещо не я разцентроват Yellow_Flash_Colorz_PDT_09
Освен да се командировам до Пловдив за няколко дни и да ходя да се разправям :neutral:
А колко са глобите, ако те гепят бе документация?

Ти пък, защо ще ходиш до Пловдив, няма значение къде ще минеш. Пък този сервиз дето аз минах беше някакъв лъскав (забравих как се казваше), сигурно не навсякъде правят така. Брат ми мина тук в Разград и не ми е казвал да са му разфасовали така газовата. Може и ти да извадиш късмет ! :cool:

Вто Май 27, 2008 1:29 pm
Профил
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
Tuzarka написа:
Оле, оле..направо се хващам за сърцето, ако ще ми свалят газовата....дано после нещо не я разцентроват Yellow_Flash_Colorz_PDT_09 ...

Даже и двигателя ще ти свалят за по-сигурно Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 .

Вто Май 27, 2008 1:36 pm
Профил
UNREAD_POST 
rumididi написа:
Ти пък, защо ще ходиш до Пловдив

Амии тук в София нито знам сервизи, нито специалисти. А в Пловдив поне има кой дам ме насочи къде да отида. Колицата ми и без това е за доктор, та явно ще я вкарам в тридневна "Пълна промяна" :-D

Вто Май 27, 2008 1:49 pm
UNREAD_POST 
snake написа:
Даже и двигателя ще ти свалят за по-сигурно Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 .

волана, пасажерската седалка и левия калник също ... Yellow_Flash_Colorz_PDT_04 :P

споко .. върви в някой по забутано сервизче.. даже няма да погледнат на какво подпечатват - паспорт или вчерашния вестник, да не говорим за разни проверки...
аяко не знаеш къде има такъв - спри на някой произволен сервиз и питай ... :cool:

Вто Май 27, 2008 2:29 pm
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 13 мнения ]