Дата и час: Пет Юли 18, 2025 6:31 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 11 мнения ] 
Сайт за разхода на гориво. 
Автор Съобщение
UNREAD_POST Сайт за разхода на гориво.
Здравейте.
Тука преди известно време бях видял в подписа на един колега един сайт който му показваше разхода на гориво, нещо като този дето съм сложил в моя подпис само че се регистрираше пишеше си марка/модел на колата, вид гориво и т.н. Можеше да си вкарваш колко си заредил и съответно колко си изминал и т.н. И бях се регистрирал обаче не бях си правил сметка кога за колко съм сипвал и т.н. и викам хайде тука след празниците като заредя догоре ще почна да го ползвам ама някъде затрих линка :-( И сега гледам съм останал с 15-тина литра и скоро явно ще трябва да заредя догоре и искам да го намеря за да може да почна да си правя някакъв отчет.

Предварително благодаря!

Това защо дойде в тази тема??? :shock: :shock: Като този пост си го пуснах като нова тема

Съб Май 17, 2008 9:33 am
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
Оправих омазаните постове. Това се получава заради затриването на мнения от вчера.

Съб Май 17, 2008 9:49 am
Профил ICQ YIM
UNREAD_POST 
Успях да си намеря линка става дума за този сайт http://www.spritmonitor.de

Нед Май 18, 2008 11:51 am
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Нещо не мога да го докарам да ми излиза разхода...... :neutral:

Fiat Barchetta 1.8 16V -now

Изображение

Сря Май 21, 2008 11:37 am
Профил
UNREAD_POST 
Това е защото на последното зареждане не си писала нищо. Само си записала че имаш зареждане....
То и първия път като гледам май не си си била попълнила коректно данните.
Аз доколкото го разбрах това как работи — На Mileage пишеш показанието на километража в момента на зареждането на Distance си пишеш колко километра си изминала след като си изгорила зареденото количество, съответно на Liter си пишеш колко си заредила и т.н. Ако имаш някакви други въпроси питай ще ти отговоря ако трябва и с менюал стъпка по стъпка как стават нещата със снимки :)

Сря Май 21, 2008 5:10 pm
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Ами така де :) така както го казваш съм го направила,мисля,че някъде по другите настройки трябва да се добавят някои неща,като например мернах,че трябва да се запише колко литра ти е целия резервоар,естествено аз незнам ... и други неща незнам и.....стана мазало.Ако искаш пробвай и ти да видим на теб ще ти се получи ли :)

Изображение

Чет Май 22, 2008 12:31 am
Профил
UNREAD_POST 
Ммного странно наистина. Сега в моя профил си добавих освен истинското ми зареждане догоре днес за 55 литра и някакви fake данни за да видя какво ще се случи, обаче за момента нищо :-( Може би тази иконка се обновява на определен период от време? ;-) Ще ги оставя така за да видя утре дали ще има някакъв резултат. Иначе резервоара е 63 литра, ако ти трябва още нещо дето не знаеш питай. Като гледам и при теб полужението е същото а виж колегите как имат едни стълбчета http://www.spritmonitor.de/en/detail/222760.html дето явно се появяват след известно време или пък ние не правим нещо както трябва....

Чет Май 22, 2008 12:48 am
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Ама ти си голям шемет, на мен ми обясняваш как трябва да е,а ти не го правиш така :D Не може като си сипал 50 л. да си дал 255 евро пък и да си минал 100 км с тях ,после си на 10 л. и си изминал 700 км ....... значи на Mileage -километраж, Distance-изминати км със сипаните литри, другото са си колко литра наливаш и за колко лева и тук идва най-елементарнта част ,която аз не бях направила и затова не се появяваше -след датата има Type- слагаш отметка на 1-вото ,а не на хикса и хоп всичко става както трябва :D хайде давай да видим колко е твоя разход Yellow_Flash_Colorz_PDT_06

Изображение

Чет Май 22, 2008 10:12 am
Профил
UNREAD_POST 
Май си права, че нещо напоследък къде блуждая и какви ги върша? :D Не мога да разбера изпушил съм от работа ли, влюбен ли съм, загубен ли съм.... :P Аз добре си бях попълнил данните за всичко без изминатото разстояние, защото вчера заредих до горе и ще видим колко ще мина до следващото зареждане, но като ти видях поста и си казах хайде тука ще въведа примерно 600 км че съм минал с този бензин да видим дали ще ми покаже разход обаче при редактирането на данните отметката за Type от пълен резервоар (сиреч първата) ми е била минала на Х и аз не съм го забелязал. Гледам не ми отчита нищо и вече в полуспящо полужение ги нацъках другите данни хей така просто за да видя дали ще ми отчете нещо :)

Този сайт дали взима под внимание иконката Type за допълванията. Смисъл какво правя аз. Като взема заплата отивам на бензиностанцията и пълня догоре и така си карам там за колкото време ми стигне след което като го изгоря до полужение че ми светне лампата, спирам и зареждам за 20 до 50 лева зависи как съм с парите и той обикновено ми стига без да ми светва лампата до момента в който съм взел заплата и процедурата почва отначало или ако ми светне спирам пак и така капвам за 20 лева и вече не ми се е случвало след това да не съм го напълнил догоре пак. И нали се сещаш че без някакви такива прецизни сметки не може да се прецени какъв ми е разхода, защото примерно сега сипал съм 55 литра да кажем минавам 500 км и лампата ми светва ама колко точно съм изгорил до този момент? Някой път ми се случва да карам по 20-30 км със светеща лампа пак не знам колко съм изгорил....Дали този сайт ги взима под внимание тези неща и прави точни сметки?

Чет Май 22, 2008 10:54 am
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Значи то затова си има на километража бобче,копче,пъпче или каквото му се вика :D при всяко зареждане го нулираш и започваш да отчиташ.Пример-днес зареждаш за 20лв. -гледаш колко литра ти е записваш в сайта и нулираш и така на всяко зареждане се вижда колко км си изминал за еди колко си литра и отчита :)

Изображение

Чет Май 22, 2008 12:15 pm
Профил
UNREAD_POST 
Аз по този начин и до момента си отчитам разхода, само дето ми е по-трудно защото го записвам на листове и т.н. някой път пропускам. Обаче това не е много точно може до получиш +/- 0.5—1 литра без проблем, тъй като ето вчера съм сипал 55 литра и в момента в който го направих лампата не ми светеше и това беше догоре, нилуирал съм си там дневния километраж или там както се казва и примерно минавам 550 км и лампата ми светва и сега мога ли да съм сигурен че лампата не ми е светнала след като съм изгорил да кажем 57 или 58 литра или пък даже на 54 литър, защото примерно в момента в който съм сипал догоре тя е щяла да светне примерно след 100 метра и просто съм уличил момента.....а пък с тези досипваници вече хептем се губи точност...... Аз си мислех, че този сайт ги взема под внимание тези неща. Смисъл сега съм му казал сипал съм 55 литра и съм минал 550 км и то ми казва добре пич имаш 10 разход. След това съм досипал примерно 20 литра и съм му казал че съм минал още 200 км и значи разхода ми се подържа обаче следващия път когато съм му казал сипал съм догоре и резервоара ми събра не пак 55 ми да кажем 57, той да се върне назад и да преизчисли сметките защото явно не съм му подал коректно литражите и по този начин да нанася корекции възоснова на тези контролни зареждания догоре......От от всичкото това не знам дали ме разбра, че то и аз едва се разбирам :D

Чет Май 22, 2008 1:49 pm
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 11 мнения ]