Дата и час: Пет Юли 18, 2025 6:24 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 11 мнения ] 
Узакониха "парите на ръка" ! 
Автор Съобщение
UNREAD_POST Узакониха "парите на ръка" !
По-спокойно ли ще шофирате колеги, след като корупцията вече е законна...

Санкциите с фишове, чиято максимално стойност ще е 50 лева, ще са основният гарант на КАТ за по-висока събираемост на глобите. Поредните изменения в Закона за движение по пътищата предвиждат фишовете вече да се издават и плащат на място, за да не може повече нарушителите да не плащат глобите с години. И сега обаче това плащане няма да е задължително.
"Фишът запазва сегашната си условност с подписване от двете страни, което служи като доказателство, че нарушителят е съгласен със санкцията. При неподписване обаче този вариант отпада и следва по-дългата процедура", заяви началникът на КАТ Алекси Стратиев.
Предимство на плащането на място ще е, че за фишове няма да се отнемат точки от талона.

"Такава е европейската практика, а и партньорската проверка в началото на годината доста критично погледна на това, че не събираме парите от фишовете на място. Според тях това не е антикорупционно, както ние си мислим, а дори напротив", каза още Стратиев.

Предвижда се и изменение на Закона за административните нарушения и наказания, с които чужденците да не напускат страната, без да са си платили глобата. За миналата година нарушенията от чужденци са били 10 000. Няма данни обаче с колко пари точно е ощетен бюджетът от несъбраните от тях санкции.
"Отдавна има проблем с транзитно преминаващите лица без постоянен адрес в страната. Предложението ни е в такива случаи да се издава наказателно постановление и веднага да им се налага глоба", заяви шефът на КАТ. След засичането на нарушителя трябвали три дни да се издаде акт, който обаче не може да бъде изпратен, защото лицето няма адресна регистрация у нас.
При глобите с акт ще се задържа контролният талон, но той ще остава в КАТ до заплащане на глобата в едномесечен срок, а не двегодишен, както бе досега. Предвиден е и вариант шофьорите да имат възможност с едно отиване в КАТ да си платят глобата и да си получат талона. Сега парите се дават в общината, а допълнително се разкарваш за талона в КАТ.

какво мислите по принцип за тази врътка ?

а какво мислите за глобите за мръсна кола... ?

кой определя колко ми е мръсна колата и подлежи ли тя на санкция или това е "субективно решение на място и според настроение" ???!??... май второто !
ами ако преди 2 преки има теч и съм минал 2 пъти през образувалата се локва, щото работното ми място е там наоколо .. значи трябва всеки път да слизам да бърша с парцала ли ?

тея хора нормални ли са ... поредната гавра... :ranting2: :ranting2: :ranting2:

Вто Май 13, 2008 2:15 pm
UNREAD_POST 
Аз съм навита само на следното нещо - глоби до 50 лв да се събират на пътя. Защото иначе за няколко левчета без точки ти взимат талона и те разкатават с месеци. Нали мен така за едни 30 лв м е караха 3 месеца да презаверявам актчето. Yellow_Flash_Colorz_PDT_09 И то защото цели 11 месеца бавиха издаването на новите бланки за фишове. Само не разбрах следното нещо: ако искаш да платиш на място-само тогава ли ти издават фиш? А ако нямаш пари-акт? Едно време също имаше фишове, само че не събираха кинтите на пътя. Но тогава май и хората бяха съвестни и повечето си плащаха глобичките.

Това за мръсните коли и аз вчера го гледах и се удивих на простотията. Значи ако не могат ченгетата да се хванат за аптечка или жилетка...остава им да се заядат за мръсна кола. Ми ако съм пътувала в гадно време от София за Варна...искат да ми кажат, че по пътя трябва да си търся автомивка ....дрън-дрън

Вто Май 13, 2008 2:26 pm
UNREAD_POST 
Ще се убият да спекулират сега с тия промени! Ма ще ме хванат за ..... да им дам пари за мръсна кола! КОгато оправят дупките, мръсния и прашен въздух и т.н. тогава ще ми искат пари. Нали му видях на оня ченгел критерия за мръсен автомобил, по неговата логика трябва да ходим с гъбите в джоба.... :ranting2: :ranting2: :ranting2: :ranting2: В цял свят има глоби за мръсни коли, ама под това се разбира- нечетлив рег.номер, невъзможност за разпознаване цвета на автомобила, нарушена видимост в следствие на мръсотия. А не да ми броят прашинките или полените паднали от дърветата и да ми казват че ми е мръсна колата!!!!!! Ако ми е мръсен прага и/или вратата, това по какъв начин ще затрудни движението- да не ставам невидима.... :ranting2: :ranting2: :ranting2: :ranting2: :angry: :angry: :angry: :angry:

Вто Май 13, 2008 2:26 pm
UNREAD_POST 
В никакъв случай не съм съгласен с това решение. Представете си, че ви спрат за някакво нищожно нарушение, напр. превишаване на скороста с 10-15км, а вие нямате пари в себе си или са ви останали само за гориво. Какво става тогава? Отговора е акт. Още по-неприятно става, ако "нарушението", патрула си го е измислил...

Вто Май 13, 2008 3:30 pm
UNREAD_POST 
Rokambol написа:
Представете си, че ви спрат за някакво нищожно нарушение, напр. превишаване на скороста с 10-15км, а вие нямате пари в себе си или са ви останали само за гориво. Какво става тогава? Отговора е акт. Още по-неприятно става, ако "нарушението", патрула си го е измислил...

До сега така или иначе пишеха акт, защото нямаха фишове. А това, че ти пишат акт не означава, че ще ти вземат точки, ако закона не го е постановил. А патрула винаги може да си го измисли,защото трябва да преизпълни нормата за деня

Вто Май 13, 2008 3:33 pm
UNREAD_POST 
Не става дума за това - дали имаш или нямаш пари. Простата логика е, че като нямаш, няма и да караш кола. Да, ама не. В законите на територията, наречена българия пише, че всеки е длъжен да носи личните си документи, навсякъде и да ги представя при поискване на съответните органи, и т.н. Никъде не е посочено, че сме длъжни винаги да разполагаме със сума в брой! При това положение, аз лично, ще изисквам при подобен случай да ми бъде предоставен пост терминал, тъй като моите пари са в карти, а не в брой. Тогава, какво правим?

Вто Май 13, 2008 3:44 pm
Фиат фанатик
Фиат фанатик
Аватар

UNREAD_POST 
Eli's BRAVO написа:
Ще се убият да спекулират сега с тия промени! Ма ще ме хванат за ..... да им дам пари за мръсна кола! КОгато оправят дупките, мръсния и прашен въздух и т.н. тогава ще ми искат пари. Нали му видях на оня ченгел критерия за мръсен автомобил, по неговата логика трябва да ходим с гъбите в джоба.... :ranting2: :ranting2: :ranting2: :ranting2: В цял свят има глоби за мръсни коли, ама под това се разбира- нечетлив рег.номер, невъзможност за разпознаване цвета на автомобила, нарушена видимост в следствие на мръсотия. А не да ми броят прашинките или полените паднали от дърветата и да ми казват че ми е мръсна колата!!!!!! Ако ми е мръсен прага и/или вратата, това по какъв начин ще затрудни движението- да не ставам невидима.... :ranting2: :ranting2: :ranting2: :ranting2: :angry: :angry: :angry: :angry:

Това за мръсните коли наистина е кофти номер. По принцип и по-рано имаше такава глоба, но отговорни катаджии уточняваха, че става дума точно за случаите, които описваш ти. А сега всеки фатмак може да ти каже: "Според мен колата е мръсна, сеш'ш ли съ ?".

Вто Май 13, 2008 3:51 pm
Профил
UNREAD_POST 
Всички - депутати, министри, премиери, президенти, както и всички медии - електронни или не, са впрегнати в една, единствена цел - да натискат тъпата българска кратуна надолу, да не би някой да повиши глас....хората трябва да са стресирани, уплашени, със смачкано самочувствие, угнетени, несигурни в бъдещето си. Знаете ли, че в момента се умува как да се вдигне цената на газта със 100%? Не вярвате ли...почакайте, пак ще си говорим.

Вто Май 13, 2008 4:00 pm
UNREAD_POST 
Rokambol написа:
Всички - депутати, министри, премиери, президенти, както и всички медии - електронни или не, са впрегнати в една, единствена цел - да натискат тъпата българска кратуна надолу, да не би някой да повиши глас....хората трябва да са стресирани, уплашени, със смачкано самочувствие, угнетени, несигурни в бъдещето си.

и успяват :-(

Rokambol написа:
Знаете ли, че в момента се умува как да се вдигне цената на газта със 100%? Не вярвате ли...почакайте, пак ще си говорим.

:shock:

Вто Май 13, 2008 4:15 pm
UNREAD_POST 
Ох направо ми пада пердето и ми се вдига кръвното......мам** им и прасета дебели, мазни, лоени топки...........Скоро ще плащаме и въздух да дишаме ма то няма как да си купуват яхти иначе..... :iz4ezva:

Вто Май 13, 2008 4:18 pm
UNREAD_POST 
CHILIEV написа:
...
Rokambol написа:
Знаете ли, че в момента се умува как да се вдигне цената на газта със 100%? Не вярвате ли...почакайте, пак ще си говорим.

:shock:

Малко по темата цък
Знаете, че ние сме първи по прилагане на европейските закони, що се отнася до дране на кожи.

Вто Май 13, 2008 6:40 pm
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 11 мнения ]