Автор |
Съобщение |
maiden
Кара кола
Регистриран на: Нед Фев 19, 2006 3:57 pm Мнения: 316 Местоположение: София кв. Симеоново
|
Аз изгнило типо не съм виждал, дори първите са подцинковани. Пунто също не съм виждал изгнило.
Неща, които е добре да огледаш при покупката и са идентични на 2те:
-задния мост дали не е разкрачен (не трябва да е)
-шарнирите отпред (с рязка смяна на посоката на зиг-заг не трябва да се чува ТУП)
-ако е на газ виж дали върви на бензин и дали бензиновата помпа се чува, може да е изгоряла
-странни шумове от ангренажи и от хидравликата
-волана да няма луфт - това не се оправя
-амортисьорите да не са изпуснали - оглеждат се за следи от масло и се натиска колата - трябва да е стегната, твърда и да не се лашка 15х след това, трябва просто да се връща без повече резонанси
-увиснали пружини - личи си по стойката
-луфтове по панелите - така ще хванеш дали е удряна - не трябва да зяпа нетипично
Това са по-скъпите неща и ако са наред взимай смело, другото са дреболии и се правят!
|
Сря Апр 16, 2008 11:17 am |
|
 |
bmahob
Фиат идол
Регистриран на: Чет Май 17, 2007 10:29 am Мнения: 1261 Местоположение: Благоевград/Симитли
|
Не съм карал типо, но ако искаш добър дизайн за годинките |Пунтотот има страшна визия и удобство, в интериора, но мисля че типото е по висок клас кола , все пак купето е проектирано на типо платформата 
_________________ И пиши на кирилица, че е много дразнеща шльокавицата!
Punto 1.2 75 ELX `97 MPI/ГОЛЕМА БРИЧКА И ТАРАТАЙКА /-никога не подушила бензин
|
Сря Апр 16, 2008 12:21 pm |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
Много коли са проектирани на Типо платформа. Пунтото също.
_________________ Семейният бутик The Family Boutique
|
Сря Апр 16, 2008 12:44 pm |
|
 |
SHOKI
Регистриран на: Нед Апр 13, 2008 2:37 pm Мнения: 4 Местоположение: София 15 Младост
|
При Пунто с три и с 5 врати багажника с еднакъв обем ли е?Като се сложи "балона" за газ остава ли масто за някой и друг сак?(Простете тривиалния въпрос ,но нямам познат с такава кола)
Сря Апр 16, 2008 10:46 pm |
|
 |
LEVSKI
|
Колега SHOKI, защо не вземеш да се домъкнеш на една Фиат-аджийска среща в Неделя от 13ч на "О! Шипка" в Люлин? Със сигурност ще има достатъчно представители и на Пунто, и на Типо. Тогава ще можеш да си зададеш въпросите, и най-вероятно да стигнеш до заключение. 
|
Сря Апр 16, 2008 11:20 pm |
|
 |
Paparac
|
maiden написа: Аз изгнило типо не съм виждал, дори първите са подцинковани. !
Щастливец  Моето явно е едно от много малкото, на което единствено само един калник е решил да се ебава с мен  При това много леко...
|
Чет Апр 17, 2008 12:36 am |
|
 |
Rokambol
|
maiden написа: Аз изгнило типо не съм виждал, дори първите са подцинковани...
Щото не си видял моето, само тавана и вратите са още читави 
|
Чет Апр 17, 2008 12:48 am |
|
 |
Ferrari
Фиат идол
Регистриран на: Нед Мар 25, 2007 10:31 pm Мнения: 5921 Местоположение: София 13 Надежда
|
@maiden
Ще се видим някоя обедна почивка и ще ти покажа къде гние Типо. Твоето е 89-а година. Със сигурност на 2 места ще има наченки на "проказа".
_________________ Семейният бутик The Family Boutique
|
Чет Апр 17, 2008 7:12 am |
|
 |
bmahob
Фиат идол
Регистриран на: Чет Май 17, 2007 10:29 am Мнения: 1261 Местоположение: Благоевград/Симитли
|
SHOKI написа: При Пунто с три и с 5 врати багажника с еднакъв обем ли е?Като се сложи "балона" за газ остава ли масто за някой и друг сак?(Простете тривиалния въпрос ,но нямам познат с такава кола)
багажника е малък на Пунтото, аз съм със газова и бутилката ми е на местото на резерваната, но резервната е в багажника и ма место но като сложиш е некоя джунджурия, и мястото става оскъдно , но пък имаш задна седалка, също така и зависи каква бутилка ще сложиш!
|
Чет Апр 17, 2008 10:17 am |
|
 |
CHILIEV
|
Paparac написа: maiden написа: Аз изгнило типо не съм виждал, дори първите са подцинковани. ! Щастливец  Моето явно е едно от много малкото, на което единствено само един калник е решил да се ебава с мен  При това много леко...
Моето е тръгнало съвсем малко над предния прозорец (по тавана)... но това е заради някакви селски майстори дето са сменяли стъклото и са си оставили ръцете ..
иначе нямам никъде изгнило по тенекията  ( и дано нямам в скоро време  ))
|
Чет Апр 17, 2008 12:55 pm |
|
 |
plambi
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Вто Ное 22, 2005 9:38 pm Мнения: 378 Местоположение: Варна Приморски
|
На мен единствената ръжда е на самата задна чистачка и то съвсем леко 
_________________ Fiat tipo 1.6mi
|
Чет Апр 17, 2008 1:05 pm |
|
 |
bmahob
Фиат идол
|
Eй Типовци окалпавихте на човека темата 
|
Чет Апр 17, 2008 2:27 pm |
|
 |
SHOKI
Регистриран на: Нед Апр 13, 2008 2:37 pm Мнения: 4 Местоположение: София 15 Младост
|
 Всичко ,което пишете е много интересно.Благодаря.А на фиатаджиска сбирка ще дойда ,но друг път защото ще съм на работа.Честно казано доста съм се заглеждал по фиати и ръждиво Пунто не съм виждал.Типо също съм виждал почти само безупречни,като си мислех,че леката ръждица тук,там се дължи на лош ремонт.Като страничен наблюдател съм впечатлен ,особенно сравнявайки с някои други марки.(най-вече тази дето започва с О  )
Пет Апр 18, 2008 8:49 am |
|
|