|
|
Дата и час: Пет Юли 18, 2025 6:59 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Най-после се сдобих с желаното "момиче"
Автор |
Съобщение |
CHILIEV
|
 Re: Най-после се сдобих с желаното "момиче"
snake написа: Купих кола най-накрая ! Fiat Marea Weekend ELX 1.8 115 к.с., 1997 г., 150 000 км., бордо металик. Момичето е германско  . Всички сервизни книжки и други подобни са водени до м. август 2007 г., имала е един собственик в Германия. По-късно ще сложа и снимки. Колата е много запазена, няма удари, никъде не е пребоядисвана или пръскана, има само дребни драскотини и точици по боята, причинени от камъчета, по маската и капака. ха така, айде да ти е честита, да ти е безаварийна, да не се набиваш много на очи (за полицейски става въпрос), със здраве да си я караш дъъъъъъълги - дъъъълги години, да нямаш други ядове за колата (освен това че е малка, и не можеш да събереш всички фенки на веднъж в нея) Kimi_Raikonen написа: разбирам не само от коли, ами и от пиенье и жени... колите са на третото място .
то това си е българския манталитет - от всичко разбираме и всичко можем да поправим с клещи , чук и тел
апък за пиенье, йедене, йе*ане нямаме стигане :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
|
Сря Ное 14, 2007 11:00 am |
|
 |
snake
Фиат фанатик
Регистриран на: Пет Окт 21, 2005 1:30 pm Мнения: 984 Местоположение: Пазарджик
|
Ferrari написа: Изключително се радвам, че остана във ФИАТ отбора. Сега вече може да направим едн среща и да се напием И аз се радвам, че съм във ФИАТ отбора ! Явно вече съм истински фиат-маниак - сменям фиат с фиат  . CHILIEV написа: ...със здраве да си я караш дъъъъъъълги - дъъъълги години ...
Е, чак пък дълги, недей така, надявам се да не я карам чак токлкова, колкото баща ми кара шкодата (30 г.) или колкото тъста ми си кара москвича (33 г.) :mrgreen:
Благодаря на всички за поздравите. Съвестно ми е, че още не ми е останало време да снимам мареата. А времето наистина не ми стига, тъй като аз няма да се успокоя, докато не оправя всички дреболии, които съм открил досега за оправяне по колата.
Между другото имаше по-рано тема за това, как наричаме автомобила си. Мареата съм я кръстил "хищната птица" - с този тъмно-червен цвят и сключените предни фарове ми прилича на хищник.
_________________ Ex: Fiat Marea Weekend ELX 1.8 16V Ex: Fiat Palio Weekend 75 Ex: Opel Kadett 1.4 - Първата ми любов : )
|
Сря Ное 14, 2007 9:37 pm |
|
 |
The_Wicker_Man
Фиат маниак
Регистриран на: Чет Дек 29, 2005 12:32 am Мнения: 589 Местоположение: София 19 Люлин
|
Колега, аз съм с пунто, но имах същите проблеми. Виж да не е някое от следните неща. 1-во. За пробитото казанче. То не е пробито. Просто изхода на маркучето (най често за задното пръскало) се е напукало и от там изтича водата. Изтича под натиска на собствената си тежест, или като натиснеш да ти пръска на задното стъкло. Изтича до едно положение и спира. Свали и си виж маркучето. Отзад може да не ти пръска именно заради пробитото маркуче или както беше при мен, самата пръскалка беше пълна с кал. Свалих само 2-те (цицки с извинение) и ги натопих в една чаша вода. Престоя около 2-3 часа да размекне калта (а външно не се вижда че е запушена) и после като надух с уста много силно от задния край през цицките излезна толкоз кал, че няма на къде. Иначе за задните чистачки може да си погледнеш ключето което е на капака и прилича на гребен.
_________________ www.bgkoleda.bg
www.mvr1866.bg
|
Чет Ное 15, 2007 12:03 am |
|
 |
bmahob
Фиат идол
Регистриран на: Чет Май 17, 2007 10:29 am Мнения: 1261 Местоположение: Благоевград/Симитли
|
snake написа: bmahob написа: Сигурен ли се че е спукано? Ами няма начин да не е спукано. Вчера го налях догоре, днес е до половината, но спря да намалява. Явно спукването е някъде около средата.
и аз така си мислих но по скоро са едни клапанчета те са слабо место на фиат мисля! в axm-auto.com го има (Име на продукта: Клапан чистачки - двупътен Снимка на продукта
[снимка на продукта]
Производител: FIAT
Описание на продукта:
Каталожен номер: 7667887
Оригинален номер: 7667887, 60811174, 5953867
Цена на продукта: 6,50 лв.
(Цената е с включен ДДС) )
на схемата №4
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
_________________ И пиши на кирилица, че е много дразнеща шльокавицата!
Punto 1.2 75 ELX `97 MPI/ГОЛЕМА БРИЧКА И ТАРАТАЙКА /-никога не подушила бензин
|
Чет Ное 15, 2007 12:22 pm |
|
 |
Airis
Фиат маниак
Регистриран на: Нед Авг 26, 2007 8:42 pm Мнения: 607 Местоположение: София
|
snake написа: Купих кола най-накрая ! Fiat Marea Weekend ELX 1.8 115 к.с., 1997 г., 150 000 км., бордо металик. Момичето е германско  . Всички сервизни книжки и други подобни са водени до м. август 2007 г., имала е един собственик в Германия. По-късно ще сложа и снимки. Колата е много запазена, няма удари, никъде не е пребоядисвана или пръскана, има само дребни драскотини и точици по боята, причинени от камъчета, по маската и капака.
Немска девойка - това е истината, дефектите са дребни и незначителни. Хайде честита придобивка и безаварийно да и се радвате 
|
Чет Ное 15, 2007 2:13 pm |
|
 |
sok1
|
Airis написа: Немска девойка - това е истината, дефектите са дребни и незначителни.
Според мен всичко си зависи от предния собственик. Дали ще е италианец или немец няма значение. Има значение дали е мърляч.
|
Пет Ное 16, 2007 12:15 am |
|
 |
Made1nFIAT
Кара кола
Регистриран на: Нед Окт 28, 2007 11:21 pm Мнения: 313 Местоположение: София 15 Младост
|
sok1 написа: Според мен всичко си зависи от предния собственик. Дали ще е италианец или немец няма значение. Има значение дали е мърляч.
Това като го каза се сетих нещо.. Нали като зи взимаш кола и пред КАТ ти трябва снимка на личната карта на предния собственик.. Леле тоя италиянеца, на когото е била мойта кола, прилича на търговец на наркотици от италиянската мафия - супер изрод изглежда :mrgreen: Не искам да знам какво ми се е случвало с колата в Италия :twisted: 
_________________ Ако посочиш някои, не забравяй че трите пръста сочат тебе!
1.6 16V 103HP Made In FIAT
|
Пет Ное 16, 2007 1:03 am |
|
 |
sok1
|
Made1nFIAT написа: ...Нали като зи взимаш кола и пред КАТ ти трябва снимка на личната карта на предния собственик..
Странно. В моите документи нямаше никаква снимка на бившия собственик. А и не съм чувал, всъщност, че трябва да има.
|
Пет Ное 16, 2007 1:08 am |
|
 |
Made1nFIAT
Кара кола
Регистриран на: Нед Окт 28, 2007 11:21 pm Мнения: 313 Местоположение: София 15 Младост
|
Може би само ако последната регистрация на колата е била в чужбина, знам ли ? Ама на мен ми трябваше и я взеха .. :roll:
_________________ Ако посочиш някои, не забравяй че трите пръста сочат тебе!
1.6 16V 103HP Made In FIAT
|
Пет Ное 16, 2007 1:49 am |
|
 |
Airis
Фиат маниак
Регистриран на: Нед Авг 26, 2007 8:42 pm Мнения: 607 Местоположение: София
|
Швабите са педанти, щом има инструкции кога и какво трябва да се смени, вкарват колата в сервиз, не като се счупи нещо. В Германия има и така нареченият TUV преглед, опитвала съм да мина прегледа с неизправен автомобил/неработещ ABS/ - не става. Италианците вкарват кола в бокса докато им свърши гаранцията, почне ли много ядове да дава, към България и си взима нова.
Задайте си въпроса - защо им мият двигателите, по-добър търговски вид ли /  /, просто са пълна скръб, Италианците масло не сменят само доливат. Да не говорим че паркират по слух, но всяко правило си има изключенията, но са голяма рядкост........ за съжаление е въпрос на манталитет.
Снимки по талона на колата няма, никъде. По-скоро е копие от паспорта на собственика, най-редовно ги слагат при документите на автомобила
|
Пет Ное 16, 2007 3:20 am |
|
 |
snake
Фиат фанатик
|
Сложих снимки в "гаража". Нещо май не съм снимал на необходимата резолюция, но някой ден ще нащракам колата отново и ще обновя гаража.
Всъщност като се цъкне снимката в реалния си размер, изглежда добре. Никога не съм ползвам опцията "гараж", на първо време това е от мен.
_________________ Ex: Fiat Marea Weekend ELX 1.8 16V Ex: Fiat Palio Weekend 75 Ex: Opel Kadett 1.4 - Първата ми любов : )
|
Пет Ное 16, 2007 3:31 pm |
|
 |
snake
Фиат фанатик
|
snake написа: ... А времето наистина не ми стига, тъй като аз няма да се успокоя, докато не оправя всички дреболии, които съм открил досега за оправяне по колата...
Това беше преди няколко месеца. Смятам, че вече съм оправил всичко, което си бях набелязал, дори по-важните неща съм ги описал като подобрения в "Гараж"-а. 1090 лв. подобрения - правиш-струваш мареа за по-малко от 5000 лв. не можеш да караш, колкото и "изгодно" да я купиш.
А в гаража не съм описал разни дреболии, които добавят още около 200 лв. към сумата - чистачки, постелки, ремонт на задна пръскалка и задна чистачка, ремонт на радиото и т.н.
Сега вече всичко е Ок, но човешкото око е ненаситно, за ляти джанти например си мисля, за газов инжекцион...  .
|
Сря Мар 05, 2008 2:47 pm |
|
 |
Jimy
Кара Фиатче 126
|
Честито и от мен!
Много късмет и безаварийни километри! 
_________________ Fiat BRAVO JTD105 GT
Peugeot 309XRD 1.9D
|