|
|
Дата и час: Сря Юли 16, 2025 7:28 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Автор |
Съобщение |
tinalex
Кара кола
Регистриран на: Пет Дек 01, 2006 6:42 pm Мнения: 270 Местоположение: София 15 Младост
|
Едно малко уточнение-Става въпрос за поколение 69-та.
_________________ FIAT PUNTO JTD LANCIA CAPA 200020V
|
Вто Фев 19, 2008 8:58 pm |
|
 |
Crusible
Кара кола
Регистриран на: Вто Юни 05, 2007 2:45 pm Мнения: 344 Местоположение: София 19 Люлин
|
Zozo написа: Някак само мисълта че писанието е на колегата Карбовски ме карат да изпитвам дълбока неприязън към статията ( да я наречем така, въпреки че този адски неможач М.К. е нищо повече от невъзпитано парвеню, нямащ инстументи други освен злост и грозота на изказ и писание). CHILIEV човече, много съжалявам че се изказвам толкова силно и нелицеприятно за човек който харесваш, надявам се да не се обидиш! Не съм съгласен с 99% от написаното. В първата статийка нещата бяха някак изложени като факти, без лични чувства на драскача, без злобата характерна за средностатистическиа българин. Докато в драсканката на М.К. лъха злоба, низост и грозота. Нямам против всеки да може да изкаже позиция, но да е поне с някаква доза възпитание. Аз лично съм направил своя избор и съм тук в България защото така съм пожелал. Защо трябва по точно български тертип винаги за всичко да пищим, защо повечето хора са склонни да винят винаги другите за своето положение, защо никой не види първо себе си ...? Ако искаме да ни е по чиста държавата, ми айде по малко да мърсим, ако искаме да се отнася с нас по добре контролата в транспорта, ми айде да си дупчим билети, ако искаме да няма лайна ОКОЛО кенефа, ми айде да ачкаме НЕ ОКОЛО него...! Ама не, на нас все другите са ни виновни. Ако питаш нормален човек от улицата защо е намусен, ще ти даде 1021348771 причини и то само на прима виста, но нито една няма да е свързана с самия него. Пак се унесох в размисли и страсти - ако съм обидил някой - съжалявам, не е било предумишлено. И колеги, дайте го по весело 
100% подкрепям мнението ти  Ами както са изредени от 1 до ..., нека всеки се замисли колко от тях зависят от него и колко не. Това което ще излезе, е че за мнозинството неудачи сме си виновни самите ние. И то кво излиза, квот си го направим такова ще бъде. И е време да престанем да се оправдаваме с това колко продажни ни били политиците, щото колко от нас са давали поне веднъж подкуп на КАТ, доктори и тн, колко от нас спазват ЗЗДП до буква и тн. Така че само с мрънкане нестава  ... трябва и яко бачкане и спазване на правилата. Когато това стане практика за всички българи, тогава нещата ще си дойдат на мястото.
|
Сря Фев 20, 2008 11:23 am |
|
 |
CHILIEV
|
както писах по-горе на никого не се сърдя заради вижданията му, а и нямам право на това...
напълно подкрепям двете статии без значение кой е автора ...
защо всички оплюхте народа ... защо ние да сме виновни ... във всяко стадо си има мърша ... но не може именно заради тая мърша да казваме .. ние сме Такива и Такива ... защо всички се поставят под един знаменател ..
аз лично за себе си мога да твърдя че съм ТАКЪВ, какъвто ме е направила държавата, такъв, какъвто ме иска същата ТАЗИ държава и такъв, че да мога да оцелея в моята РОДИНА,
да мога да изкравам някакви пари от които 50% отиват ЗА държавата и в същия този момент аз не получавам НИЩО от тази държава... кажете само кое ни е наред.. съдебната система?! , образованието ?!, пътищата ?! и още ред други неща .. за ТОВА ли плащам данъци ? за това ли се осигурявам здравно?! че като отида в бърза помощ и ме връщат до аптеката да си купя тетанус игла и спринцовка .. затова ли мои познати като са раждали в нашите родни болници и на доктора се броят между 200-1000лв НА РЪКА за да протече всичко добре, въпреки че си купуваш всички консумативи нужни за операцията че и отгоре .. ???
за това ли се осигурявам на ДВЕ (задължително) места пенсионно... ???
аз съм такъв .. аз си изхвърлям боклука в кошчето, аз си дупча билет, аз си плащам данъците, аз си почистих снега пред вкъщи тази зима ... всички сме така нали ? защо тогава аз трябва да живея зле ??? защо стандарта на живот е нисък???
защо за изхвърлен фас, боклук или кучето ти се е изходило на тротоара не се плащат глоби .... то тогава " Тази Страна НЯМА ДА мирише лошо. ЩЕ Е почиствана и поддържана като хората...."
|
Сря Фев 20, 2008 4:50 pm |
|
 |
Crusible
Кара кола
Регистриран на: Вто Юни 05, 2007 2:45 pm Мнения: 344 Местоположение: София 19 Люлин
|
CHILIEV написа: както писах по-горе на никого не се сърдя заради вижданията му, а и нямам право на това... напълно подкрепям двете статии без значение кой е автора ... защо всички оплюхте народа ... защо ние да сме виновни ... във всяко стадо си има мърша ... но не може именно заради тая мърша да казваме .. ние сме Такива и Такива ... защо всички се поставят под един знаменател .. аз лично за себе си мога да твърдя че съм ТАКЪВ, какъвто ме е направила държавата, такъв, какъвто ме иска същата ТАЗИ държава и такъв, че да мога да оцелея в моята РОДИНА, да мога да изкравам някакви пари от които 50% отиват ЗА държавата и в същия този момент аз не получавам НИЩО от тази държава... кажете само кое ни е наред.. съдебната система?! , образованието ?!, пътищата ?! и още ред други неща .. за ТОВА ли плащам данъци ? за това ли се осигурявам здравно?! че като отида в бърза помощ и ме връщат до аптеката да си купя тетанус игла и спринцовка .. затова ли мои познати като са раждали в нашите родни болници и на доктора се броят между 200-1000лв НА РЪКА за да протече всичко добре, въпреки че си купуваш всички консумативи нужни за операцията че и отгоре .. ??? за това ли се осигурявам на ДВЕ (задължително) места пенсионно... ??? аз съм такъв .. аз си изхвърлям боклука в кошчето, аз си дупча билет, аз си плащам данъците, аз си почистих снега пред вкъщи тази зима ... всички сме така нали ? защо тогава аз трябва да живея зле ??? защо стандарта на живот е нисък??? защо за изхвърлен фас, боклук или кучето ти се е изходило на тротоара не се плащат глоби .... то тогава " Тази Страна НЯМА ДА мирише лошо. ЩЕ Е почиствана и поддържана като хората...."
Напълно разбирам позицията ти, НО дефинирай ми понятието държава. Кои, кое, какво, как, къде е държавата. Нима държавата не сме НИЕ. Нима политиците не са хора от народа, ами докторите, полицайте, магистратите и тн. Системата е скапана, да, но тя е такава заради нас самите. Щото си траем, щото не искаме да поемем отговорност за това което ни се случва, щото народа е свикнал да не работи още от Татово време, щото мрънкаме и се оправдаваме, щото май генетично ни е заложено да не спазваме правилата, щото има една приказка "...историята не помни случай българин да не му е хванал цаката", сещам се за още много ЩОТО. Щото казвайки ебати скапаната държава, всъщност се оправдаваш с нея и утре пак ще ходиме по кучешки лайна по тротоарите, вместо примерно да направим любезна забележка на някой, който си оставя кучето е така да си ака. Пак казвам, навярно не всичко зависи от нас(макар че се съмнявам), но нека поне това което е ,да го направим да е ОК. Кво ще кажеш?
П.С. "болници и на доктора се броят между 200-1000лв НА РЪКА за да протече всичко добре" - Ами ето ти един очевиден пример!!! Ако доктора (човек от народа) си вържи работата винаги качествено, защо ще трябва да му даваш подкуп???? Кой е виновен в случая??? Държавата???
|
Чет Фев 21, 2008 10:42 am |
|
 |
CHILIEV
|
Crusible написа: Напълно разбирам позицията ти, НО дефинирай ми понятието държава. Кои, кое, какво, как, къде е държавата. Нима държавата не сме НИЕ. Нима политиците не са хора от народа, ами докторите, полицайте, магистратите и тн. Системата е скапана, да, но тя е такава заради нас самите. Щото си траем, щото не искаме да поемем отговорност за това което ни се случва, щото народа е свикнал да не работи още от Татово време, щото мрънкаме и се оправдаваме, щото май генетично ни е заложено да не спазваме правилата, щото има една приказка "...историята не помни случай българин да не му е хванал цаката", сещам се за още много ЩОТО. Щото казвайки ебати скапаната държава, всъщност се оправдаваш с нея и утре пак ще ходиме по кучешки лайна по тротоарите, вместо примерно да направим любезна забележка на някой, който си оставя кучето е така да си ака. Пак казвам, навярно не всичко зависи от нас(макар че се съмнявам), но нека поне това което е ,да го направим да е ОК. Кво ще кажеш?  П.С. "болници и на доктора се броят между 200-1000лв НА РЪКА за да протече всичко добре" - Ами ето ти един очевиден пример!!! Ако доктора (човек от народа) си вържи работата винаги качествено, защо ще трябва да му даваш подкуп???? Кой е виновен в случая??? Държавата???
политиците , докторите, полицайте, магистратите всички са хора като нас, лошото е че когато си на подобна позиция манталитета ти налага да прибираш за себе си повечко, отколкото требе... ами полицайте .. вместо да гласуват супер тъпи закони от рода на "полицай с 10лв в джоба" ... защо не им направят заплатите 2000лв... и заедно с това полицай с подкуп - дисциплинарно уволнен от следващия ден .... дали няма това да намали в пъти корупцията ... аз и ти .. и останалите от форума примерно .. това сме народа... обаче същите ние (поне аз) не мога да направя такива генерални промени...
напълно съм съгласен ако знаеш начин примерно как да накараме Бойко Б. да запълни всички дупки по улиците на София .. аз съм ЗА.. ще дойда, ще протестирам, ще демонстрирам и каквото трябва , въпреки че не съм от Сф... разбираш ли зависи от нас но до някъде .. прав си че народа е свикнал да не работи още от Татово време, да мрънка, да плюе политиката, да пие ракия и да яде шкембе... просто идеята ми е да се повиши стандарта на живот(заплати такива неща) и същевременно да има повече санкции за нарушенията ... това мисля си че ще въведе някакъв ред в нашата държава... а това незнам до колко зависи от народа (от нас) ... въпроса за нивото на общата култура на народа ни е съвсем отделен, но и той допринася за това положение ..
в крайна сметка и двамата се борим за една кауза 
|
Чет Фев 21, 2008 11:21 am |
|
 |
Crusible
Кара кола
|
CHILIEV написа: политиците , докторите, полицайте, магистратите всички са хора като нас, лошото е че когато си на подобна позиция манталитета ти налага да прибираш за себе си повечко, отколкото требе... ами полицайте .. вместо да гласуват супер тъпи закони от рода на "полицай с 10лв в джоба" ... защо не им направят заплатите 2000лв... и заедно с това полицай с подкуп - дисциплинарно уволнен от следващия ден .... дали няма това да намали в пъти корупцията ... аз и ти .. и останалите от форума примерно .. това сме народа... обаче същите ние (поне аз) не мога да направя такива генерални промени... напълно съм съгласен ако знаеш начин примерно как да накараме Бойко Б. да запълни всички дупки по улиците на София .. аз съм ЗА.. ще дойда, ще протестирам, ще демонстрирам и каквото трябва , въпреки че не съм от Сф... разбираш ли зависи от нас но до някъде .. прав си че народа е свикнал да не работи още от Татово време, да мрънка, да плюе политиката, да пие ракия и да яде шкембе... просто идеята ми е да се повиши стандарта на живот(заплати такива неща) и същевременно да има повече санкции за нарушенията ... това мисля си че ще въведе някакъв ред в нашата държава... а това незнам до колко зависи от народа (от нас) ... въпроса за нивото на общата култура на народа ни е съвсем отделен, но и той допринася за това положение .. в крайна сметка и двамата се борим за една кауза 
Абсолютно брат  !!! Една е каузата и факта, че коментираме означава, че ни пука, което все е нещо, щото няма по-страшно и обезкуражаващо от апатията народна. Айде като се видим в Търново, живот и здраве ще коментираме политиците 
|
Чет Фев 21, 2008 11:59 am |
|
 |
CHILIEV
|
Crusible написа: Абсолютно брат  !!! Една е каузата и факта, че коментираме означава, че ни пука, което все е нещо, щото няма по-страшно и обезкуражаващо от апатията народна. Айде като се видим в Търново, живот и здраве ще коментираме политиците 

|
Чет Фев 21, 2008 2:37 pm |
|
|