Колежки, като ви слушам се чудя да ви съчуствам ли, да се смея ли. Сигурно няма да ви е приятно това, което ще напиша, но сложете си ръката на сърцето и преценете сами без никаква емоция дали съм прав.
Tuzarka написа:
Все пак става въпрос за пукнато, което не пречи на движението.
Кой ще даде гаранция, че стъклото няма изведнъж да се пръсне на милион малки пърченца, което от своя страна да стане причина за ПТП?
Tuzarka написа:
Какви гадове са тия полицаи и смотаните им закони ...
Когато не спазват законите, полицаите са корумпирани. Когато пък ги спазват - гадове. Всъщност какво искаме от тях?
Това да не се счита в тяхна защита. Въпросът ми е към НАС. Що се отнася до ЗДП, повечето му членове, алинеи и точки са "измислени" след кървави ПТП-та.
Airis написа:
А че не са хора - не са, казах им че съм тръгнала в 8сутринта от Унгария,400км в мъгла съм карала и съм умряла за сън - не ги трогна хич.
Смешната присъда на Ставийски е точно плод на трогване - колко много бил съжалявал, колко чисто съдебно минало имал, как на всеки можело да се случи и т.н. и т.н. - как да не се трогне човек.
Моята логика е следната: ако съм направил някакво провинение на пътя, а и не само там, и контролиращите ми направят компромис - ще съм им благодарен. Ако обаче си ме снкционират по буквата на закона - ще се сърдя единствено на себе си. Те просто са си свършили работата.