|
|
Дата и час: Пет Юли 18, 2025 2:43 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1
|
[ 13 мнения ] |
|
Автор |
Съобщение |
VooDoo
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пон Сеп 10, 2007 9:02 pm Мнения: 115 Местоположение: Варна
|
 Съвет за избор на лаптоп
Привет на всички FIAT фенове!
Брат ми ме помоли да му помогна при избора за покупка на лаптоп. Но за съжеление аз не съм много в течение на тези неща. По принцип мога да се разровя в нета и да видя кои модели си заслужават, но честно казано малко ме мързи .Брат ми живее и работи в Кипър и лаптопа ще се купува от там. Той няма притенции относно марката. Държи да си вземе хубав, качествен и безпроблемно работещ лаптоп. Бюджета е 2500-3000 лв.
_________________ FIAT BRAVO 100/16V
|
Съб Яну 19, 2008 8:21 pm |
|
 |
minchotodorov
Кара кола
Регистриран на: Нед Окт 28, 2007 7:33 am Мнения: 206 Местоположение: Варна 01 Одесос
|
за тези пари определено ще вземе почти наи доброто и моя брат си взе тази седмица ,излезе му 2000лв. и е с 1.9 процесор ,1-гб.рам ,250 хард маи е с 890мг.видео но не сам сигорен и има всякви букси и т.н. а за лаптоп това си е доста ,аз лично повече от 1000лв не давам понеже го ползвам само за нет ,музика и филми и затова смятам че нами трябва кои знаи колко мощна машина
_________________ bravo 1.6 16v 98g. vw kafer 1.2 49g.
|
Съб Яну 19, 2008 8:38 pm |
|
 |
Ancho
Кара кола
Регистриран на: Чет Май 31, 2007 12:35 pm Мнения: 233 Местоположение: Пазарджик
|
TOSHIBA , COMPAQ, HP, Fujitsu Siemens - все добри марки с доказано качество!
_________________ FIAT DUCATO 2.3 JTD 2003
Продава се печеливш бизнес!
|
Съб Яну 19, 2008 9:08 pm |
|
 |
Replay
Кара кола
Регистриран на: Сря Фев 07, 2007 9:56 pm Мнения: 330 Местоположение: София Област
|
Ancho написа: TOSHIBA , COMPAQ, HP, Fujitsu Siemens - все добри марки с доказано качество!
Много може да се спори по тази тема,май избора на лаптоп е като избора на стара кола -Късмет.
|
Съб Яну 19, 2008 9:14 pm |
|
 |
VooDoo
Кара Фиатче 126
|
Благодаря ви за съветите, момчета! Но ако някой ми каже конкретен модел ще е най-добре.
|
Съб Яну 19, 2008 9:19 pm |
|
 |
LEVSKI
|
Колега в България под 3000лв можеш да на мериш "Toshiba Tecra S5-13D". Принципно винаги една марка е над всички останали "Sony Vaio", но тъй като тук те са нереално скъпи, аз ти препоръчвам да си вземеш нещо на Тошиба, доближават ги като качество, и са на малко по нормални цени. Във всяка една нормална дъжава, цените са в пъти по евтини от колкото тук. Ако машината на която се спреш е с по малко РАМ, например 1ГБ, поискаи да си доплатиш за поне 2ГБ, в момента РАМ-та, е най евтиния компонент. ДДР2 1ГБ(за лаптоп) е 41лв с ддс.
|
Съб Яну 19, 2008 9:38 pm |
|
 |
VooDoo
Кара Фиатче 126
|
LEVSKI написа: Колега в България под 3000лв можеш да на мериш "Toshiba Tecra S5-13D". Принципно винаги една марка е над всички останали "Sony Vaio", но тъй като тук те са нереално скъпи, аз ти препоръчвам да си вземеш нещо на Тошиба, доближават ги като качество, и са на малко по нормални цени. Във всяка една нормална дъжава, цените са в пъти по евтини от колкото тук. Ако машината на която се спреш е с по малко РАМ, например 1ГБ, поискаи да си доплатиш за поне 2ГБ, в момента РАМ-та, е най евтиния компонент. ДДР2 1ГБ(за лаптоп) е 41лв с ддс.
Един приятел на брат ми му препоръчал Sony Vaio.Имал такъв и бил много доволен. Вярно, че са добри компютри но цената им е доста висока. То за 2500-3000 лв. какъвто и лаптоп да си вземе човек според мен няма да збърка. Важно е да имаш добро гаранционно обслужване.
|
Съб Яну 19, 2008 10:21 pm |
|
 |
Paparac
|
Много правилно са препоръчали Сони Вайо. И определено гледай да е двупроцесорна машина (Core2Duo) с минимум 2 ГБ рам, особено като се вземе предвид, че Майкрософт в момента упорито налага новата операционна система Windows Vista, която откровено си плаче за 2 ГБ рам за комфортна работа. Ако искаш да се презастраховаш още повече, сложи 2Х2 ГБ рам, но тогава трябва да знаеш, че ще ти е нужна 64-битова операционна система, за да бъде разпозната цялата рам. Т.е. примерно VISTA 64-bit. Аз ВИСТА-та не я тача особено все още, но така беше и навремето когато навлизаше XP и всичко живо масово приказваше, че за игри тая ОС не ставала, по-добра била 98. ВИСТА-та е стабилно -цензурирано-, но иска огромни ресурси от съответната машина. Не казваш и за какво точно ще се ползва този лаптоп, ако е ще се разцъкват и по-нови игри, тогава ще ти трябва и бая мощна видеокарта, която определено ще оскъпи покупката. Сони Вайо имат едни от най-добрите шасита за лаптопи, между другото.
|
Пон Яну 21, 2008 3:06 am |
|
 |
Replay
Кара кола
Регистриран на: Сря Фев 07, 2007 9:56 pm Мнения: 330 Местоположение: София Област
|
Paparac написа: Аз ВИСТА-та не я тача особено все още, но така беше и навремето когато навлизаше XP и всичко живо масово приказваше
Има защо да не я тачиш,Ръководството на Майкрософт с признава ,че виста превъзхожда ХП за момента само по дизайн,а като производителност неможе и да се доближи до новото на ХП ,политиката на фирмата винаги е била при пуснане на нова Операционна система ,производството и продажбите на старата да се прекрати,но в момента потребителите в САЩ продължават да предпочитат ХП ,затова фирмата ще продължи да продава ХП ос. в близките няколко години и дори смята да пусне на пазара Сървис Пак 3.
|
Пон Яну 21, 2008 2:35 pm |
|
 |
Paparac
|
Replay написа: Paparac написа: Аз ВИСТА-та не я тача особено все още, но така беше и навремето когато навлизаше XP и всичко живо масово приказваше Има защо да не я тачиш,Ръководството на Майкрософт с признава ,че виста превъзхожда ХП за момента само по дизайн,а като производителност неможе и да се доближи до новото на ХП ,политиката на фирмата винаги е била при пуснане на нова Операционна система ,производството и продажбите на старата да се прекрати,но в момента потребителите в САЩ продължават да предпочитат ХП ,затова фирмата ще продължи да продава ХП ос. в близките няколко години и дори смята да пусне на пазара Сървис Пак 3.
Сървиз пак 3 ще има до лятото вероятно официално. Но чак още няколко години XP-то да се продава не вярвам. Виж, че ще се прави поддръжка и ъпдейти още поне 3 години, това 100% ще е така.  А и Майкрософт не се интересува особено какво точно предпочитат потребителите, като може да им наложи използването на новата операционна система. Прави ми впечатление, че особено при продаваните лаптопи с операционни системи на Майкрософт, 90% от случаите машината върви с ВИСТА, не с ХП. 
|
Вто Яну 22, 2008 2:45 am |
|
 |
Replay
Кара кола
|
Paparac написа: Replay написа: Paparac написа: Аз ВИСТА-та не я тача особено все още, но така беше и навремето когато навлизаше XP и всичко живо масово приказваше Има защо да не я тачиш,Ръководството на Майкрософт с признава ,че виста превъзхожда ХП за момента само по дизайн,а като производителност неможе и да се доближи до новото на ХП ,политиката на фирмата винаги е била при пуснане на нова Операционна система ,производството и продажбите на старата да се прекрати,но в момента потребителите в САЩ продължават да предпочитат ХП ,затова фирмата ще продължи да продава ХП ос. в близките няколко години и дори смята да пусне на пазара Сървис Пак 3. Сървиз пак 3 ще има до лятото вероятно официално. Но чак още няколко години XP-то да се продава не вярвам. Виж, че ще се прави поддръжка и ъпдейти още поне 3 години, това 100% ще е така.  А и Майкрософт не се интересува особено какво точно предпочитат потребителите, като може да им наложи използването на новата операционна система. Прави ми впечатление, че особено при продаваните лаптопи с операционни системи на Майкрософт, 90% от случаите машината върви с ВИСТА, не с ХП. 
В момента има опити да се наложи виста ,но е факт виста се котира главно при закупуване на нова машина,иначе потребителите предпочитали все още ХП ,Това което казвам в двата поста са перефразирани думи на Mike Myers.
|
Вто Яну 22, 2008 4:53 pm |
|
 |
borntofuck
Кара Симсонка
Регистриран на: Съб Юни 02, 2007 11:40 pm Мнения: 59 Местоположение: Димитровград
|
моето мнение е лаптопа да е MCI може да не ви се стори надежна но е доста добра и на доста добри пари от 1200 до 1500лв и върши супер работа 2-ма познати имам с такива никои не се е оплакал а и аз мисля да си взема ........ така че ако питаш мен бягаи до техномаркет и взимаи на промоция и 2/3г гаранция а после му мисли за 1200лв е 6+ офертата 
_________________ Fiat Bravo 14/12_SX
Имам аз една мечта, да карам скапана кола, руси мацки в нея да возя и в г......а да им го сложа
|
Вто Яну 22, 2008 8:09 pm |
|
 |
Rokambol
|
borntofuck написа: моето мнение е лаптопа да е MCI може да не ви се стори надежна но е доста добра и на доста добри пари от 1200 до 1500лв и върши супер работа 2-ма познати имам с такива никои не се е оплакал а и аз мисля да си взема ........ така че ако питаш мен бягаи до техномаркет и взимаи на промоция и 2/3г гаранция а после му мисли за 1200лв е 6+ офертата 
Един колега от форума си купи такъв съвсем скоро и мога да потвърдя думите ти. За парите си, машинката е повече от добра. Все пак Вайо-то си е на първо място, но и цената му е пак там 
|
Сря Яну 23, 2008 12:40 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 13 мнения ] |
|