|
|
Дата и час: Чет Юли 17, 2025 5:43 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Как предпочитате да мият колата ви
Автор |
Съобщение |
snake
Фиат фанатик
Регистриран на: Пет Окт 21, 2005 1:30 pm Мнения: 984 Местоположение: Пазарджик
|
LEVSKI написа: snake написа: Отнема ми около 3 (три) часа. Колега това няма как да стане при мен, а и предполагам при повечето съфорумци, да не говорим че този сезон, колите се мият на всеки 2-3 дни.
Мия колата само в почивни дни, няма да бягам от работа, за да я мия все пак  . А иначе какъв е проблема в събота следобед например, когато и без това се чудя какво да правя, да си посветя 3 часа на колата ? А конкретно сега в кишата и мърсотията съм я оставил, не виждам смисъл да я мия. Ще изтърпи няколко седмици без "баня".
_________________ Ex: Fiat Marea Weekend ELX 1.8 16V Ex: Fiat Palio Weekend 75 Ex: Opel Kadett 1.4 - Първата ми любов : )
|
Чет Яну 17, 2008 1:10 pm |
|
 |
m1t3t0
|
Мойта е толкова мръсна (вътре) че като отида на безконтактно миене на момчето ще му дам вместо 10лв за вътрешно и външно 20лв, защото има да се търка яко...
|
Чет Яну 17, 2008 3:39 pm |
|
 |
Ancho
Кара кола
Регистриран на: Чет Май 31, 2007 12:35 pm Мнения: 233 Местоположение: Пазарджик
|
sok1 написа: До колко е вярно не знам, но съм чувал от собственик на автомивка, че в БГ безконтактното миене е вредно, защото се използват ефтини препарати, които увреждали гумените уплатнения на вратите. Дали е вярно... 
За да сте сигурни с какъв препарат за безконтактно миене ви мият колата гледайте по стените на клетката в която е колата, трябва да има голямо рекламно платно на което има една С-класа цялата в бяло и отдоло в десния край - NECTA (вносителя му е пловдивска фирма, чието име не запомних) , препарата за безконтактно миене, ако няма такова платно вероятно препарата е боклук! 
_________________ FIAT DUCATO 2.3 JTD 2003
Продава се печеливш бизнес!
|
Чет Яну 17, 2008 9:02 pm |
|
 |
mitakkk
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пон Сеп 10, 2007 2:19 pm Мнения: 114 Местоположение: София 16 Студентски
|
Моита я мия на автомивка с пароструйка и гъба, защото:
1.Загуба на време е да си миеш сам колата, а зимата дори е и гадно защото е студено.
2.Може и да се надрасква боята с песъчинкито по гъбата, но какво от това и без това ми е стара боята. Ако имах нова кола парвите 3 години шях да я мия безконтактно.
|
Пет Яну 18, 2008 11:11 am |
|
 |
Airis
Фиат маниак
Регистриран на: Нед Авг 26, 2007 8:42 pm Мнения: 607 Местоположение: София
|
Тя колата, както и жената с ръце трябва да се пипат. Не натисне ли гъбичката мърсотийката, след три дена пак е за миене.
|
Пет Яну 18, 2008 4:18 pm |
|
 |
tip
Кара ролкови кънки
Регистриран на: Пон Мар 26, 2007 12:04 am Мнения: 38 Местоположение: София
|
|
Пет Яну 18, 2008 5:21 pm |
|
 |
grigor_j
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Сря Окт 17, 2007 12:42 pm Мнения: 482 Местоположение: Бургас Медения Рудник
|
_________________ Bravo 1.4 12V Abarth - демек аБРАТ-чо
недвижими имоти - продва, купува, наема, отдава.......
КИРИЛИЦА ИЗ НОТ ДЕД!!!!
www.bgestates.com www.bgimoti.com
|
Пет Яну 18, 2008 5:29 pm |
|
 |
fiat_bravo_16v
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Чет Авг 09, 2007 11:23 am Мнения: 76 Местоположение: София 11 Красна Поляна
|
и аз съм на това мнение 
_________________ FIAT BRAVO 97' 1.6 16V
|
Пет Яну 18, 2008 6:38 pm |
|
 |
LEVSKI
|
Paparac написа: LEVSKI написа: snake написа: Отнема ми около 3 (три) часа. Колега това няма как да стане при мен, а и предполагам при повечето съфорумци, да не говорим че този сезон, колите се мият на всеки 2-3 дни. Ама това нали го казваш само за при температури над нулата? Че иначе ще караш влеледеноно купе. 
С подсушаване другарю началник, срещу скромните три лева бакшиш, дори с ръкави подсушават колата преди да я изкарат, но нямам спомени да съм видял толкова старателно да подсушават друга кола.
|
Пет Яну 18, 2008 10:35 pm |
|
 |
pi4_s_bravo
|
Пазете боята като си миете колата http://i202.photobucket.com/albums/aa18 ... ikGirl.jpg
Да няма после-"надран ми е предния капак" и хоп при застрахователите 
|
Съб Яну 19, 2008 12:03 am |
|
|