Дата и час: Чет Юли 17, 2025 8:12 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ] 
Невероятно но факт-някои застрахователи плащат!!! 
Автор Съобщение

UNREAD_POST Невероятно но факт-някои застрахователи плащат!!!
Здравейте,искам да ви споделя моите впечатления(положителни) от едни застрахователи-Алианц.Преди около месец и половина претърпях ПТП до Разград,по вина на другия автомобил,аз нямах каско и единственото на което трябваше да разчитам е да ми платят по гражданската отговорност на виновника,която беше в Алианц-мисията невъзможна,както си мислех доскоро.Да,обаче те взеха че се оказаха коректни,за моя най-голяма радост и изненада.Ще започна с това че както казах ПТП-то стана до Разград и пътната помощ до Варна ми излезе 432лв.,които ги прежалих на мига в който ги дадох,много наивно ми се стори да се надявам,че някой ще ми плати тези пари.На следващия ден отидох в Алианц-Варна,като предварително се бях настроил,че ми предстои един дълъг и изпълнен с много нерви ден.Обаче...въобще не беше така,бях посрещнат изключително любезно от една служителка,на която обясних набързо за какво става въпрос,дадох протокола от КАТ,попълних за 5 мин. някакъв формуляр и след още 5 мин. пътувахме с вещото лице(също доста любезен) към сервиза където беше колата,последва оглед за около 15 мин. като човека наистина описа абсолютно всички видими щети по колата,абсолютно точно,без да се налага да му казваме да види и еди кое си и еди кое си,след това каза,че когато колата се разглоби трябва да се направи втори оглед,за да се опише това,което в момента не се вижда.Последва и втори оглед по същия прецизен начин след 2 дни,като пак нищо не беше изпуснато или спестено,почти всички части бяха писани за нови,зашото те наистина си бяха за нови.Казаха ми,че срока за плащане е 14 работни дни и че (за моя най-голяма изненада) ще ми платят и пътната помощ,стига да представя фактура,което аз и направих и се настроих за продължително чакане.Наистина чаках около месец,но това не беше по вина на Алианц,а на катаджията,който беше объркал протокола,съответно от КАТ -Разград трябваше да изпратят писмо до Алианц,което го изпращаха 3 седмици,но както и да е,след като се получи това писмо в Алианц се бавиха не повече от седмица,казаха ми -ела на 3.12 да си вземеш парите.До момента целият ремонт ми излезе около 2000 лв(вклучително пътната помощ,като майстора ми беше приател и спести от някои части,които купи на старо). и в най-смелите си мечти се надявах на едни 1000-1500 лв. макс,както ме убеждаваха доста мои изпатили си приятели,но какво беше учудването ми когато получих 2330 лв.,което си беше наистина реалната сума,бяха ми изплатили дори пътната помощ,и всичко това без никакви нерви,разправии,протакане и т.н.Още на следващия ден си направих каско в Алианц и сега съм наистина спокоен.

Съб Дек 08, 2007 3:56 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Ами звучи като от приказките или по-скоро европейско. :) Някога дали така ще стане със всички ... Можем да се надяваме :roll: Поздравления на теб и на Алианз :wink:

Пет Дек 14, 2007 9:25 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
Emillio написа:
Ами звучи като от приказките или по-скоро европейско. :) Някога дали така ще стане със всички ... Можем да се надяваме :roll: Поздравления на теб и на Алианз :wink:

наистина звучи по европейски ..и като че ли са ти обърнали внимание .... което е малко вероятно когато имат някоя институция да дава пари ... дано така е и за напред колега и не само алианц .. ами всички застрахователни дружества ... и дано това е крачка напред към един по висок стандатр на живот ... дано това за в бъдеще бъде нещо нормално, което застрахователите могат да направят в такъв случай ....
дано не приравняват цената на хляба в БГ спрямо цената на бензина и да казват .... "оле това никъде в европа го няма" .. щото вдигнаха хляба спрямо цената на бензина ... ами заплатите ?!?!?!?

Съб Дек 15, 2007 2:52 am
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
аз работя почти всеки ден със застрахователи и мога да кажа,че такива застр. компании са две-три и за радост на колегата той е попаднал на една от тях.Не ми се мисли, ако уцелиш Евроинс примерно :cry:

Пет Яну 04, 2008 9:54 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ]