|
|
Дата и час: Пет Юли 18, 2025 6:43 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Помогнете, имам проблем с интернета.....
Автор |
Съобщение |
SuBMix
Кара детска количка
Регистриран на: Вто Дек 11, 2007 7:17 pm Мнения: 6 Местоположение: Горна Оряховица
|
пробвай да си сложиш ЛАН картата на 10 mbit half duplex 
Чет Дек 13, 2007 12:14 am |
|
 |
LEVSKI
|
SuBMix написа: пробвай да си сложиш ЛАН картата на 10 mbit half duplex 
Това не е идеално лоша идея, дори да развърти колегата, и full duplex може да се окаже правилния вариант...макар че като се замисля...едва ли там е проблема, пък и съдейки колегата колко време се опитваше да обясни как точно влиза в интернет...май няма да се справи(колега да не се засегнеш само).
|
Чет Дек 13, 2007 12:40 am |
|
 |
Rokambol
|
LEVSKI написа: ....да си оправи проблема, и че в протвен случай, ще вържеш на късо бяло-оранжевата и бяло зелената и оранжевата и зелената жичка в кабела по който идва интернета, и след това ще ги пъхнеш в контакта :mrgreen:
Браво, колега, браво, на това ли учиш потребителите  Засрами се, човек на години си
Сега сериозно, нямаше ли някакви програми, които да симулират непрекъсната връзка, и дали такава ще реши проблема? Хайде, Levski, ти си 
|
Чет Дек 13, 2007 1:45 am |
|
 |
LEVSKI
|
Ами то принципно става и с един пинг -t към DNS-a или Gatawey-а, ама ако рутера увисва...наяма какво да се направи, но за тест може да се пробва с пинг.
|
Чет Дек 13, 2007 1:50 am |
|
 |
veroni
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Пон Сеп 24, 2007 1:06 pm Мнения: 130 Местоположение: София 18 Овча Купел
|
Колега от това което разбрах ти си с PPPoE конекция и няма как да направиш така че след рестарт или изключване на компютъра директно да имаш връзка.в този случай пинга няма да помогне с нищо,дори и да не си се кънекнъл пак можеш да пуснеш пинг до DNS-те и Gateway-а,а вече когато има проблем с мрежата пинга ще ти даде следните отговори: Request timed out или Destination Host Unreachable но ти препоръчвам при проблем да комуникираш с доставчика това е най добрия вариянт.за да можеш да ползваш директна свързаност в интернет без user и pass трябва компютърът ти да е настроен по (TCP/IP) и там да имаш въведени IP адрес ,Subnet mask, Defailt gateway,Preffered DNS server както и Alternate DNS.Поинтересувай се дали твоя доставчик може да ти предпложи такава свързаност и ако не потърси друг доставчик.Дано да съм помогнала с нещо!!!
_________________ Bravo 1.6 16V
|
Чет Дек 13, 2007 11:14 am |
|
 |
malkata.ve6tica
Кара Симсонка
Регистриран на: Чет Юли 19, 2007 9:13 am Мнения: 58 Местоположение: София 16 Студентски
|
Ако "иконката" е това от което "набираш" ПППОЕ конекцията към твоя доставчик можеш да пробваш следното (имай предвид, че това ще сработи със сигурност ако изполаваш нейтив дайлъра на Винбоз ХП(Windows XP) - т.е. ако не ти е инсталирано допълнително приложение с което да "набираш"/да се логваш при доставчика ти на интернет (въпреки, че по принцип не виждам защо да не става и с външно приложение, но както и да е...  )) //много скоби станаха не ми се броят :-)
1. Ако всеки път като кликаш на иконката си въвеждаш потребителското име и паролата (т.е. ако не са ти запазени по подразбиране), въведи ги и маркирай 'Save this user name and password for the following users" след, което си избираш една от 2те опции от радио бутоните, които ще станат активни, след като маркираш тази опция. Ако нямаш друг потребителски акаунт за Винбоз-а няма голямо значение кое ще маркираш, ако имаш повече от един акаунта, трябва да избереш една от двете опции: 1вата запомня паролата само за теб, а 2рата за всички акаунти на машината. Ако тепърва си избрал да ти се помни паролата, по добре натисни "Dial", ако натинеш "Cancel" все едно нищо не си кликал и избирал до сега и ще трябва да повториш операцията.
2. Пак от десктопа, предполагам, че там ти е "иконката", т.е. шорт-кът-а, копираш я, отваряш Старт -> Програмс -> Стартъп ->десен бутон на стартъп и избираш "Open All Users", след което ще ти се отвори екплорър със съдържанието на директорията, в която ти стоят част от програмите, които се стартират при пускане на Винбоз-а. Пействаш , вече копирания шорткът там и това е:-)
Би трябвало като си стартираш следващия път компа автоматично да бъде набрана въпросната конекция :-)
П.С. Опитах се някои неща да ги пиша на кирилица, ама не може всичко 
_________________ Няма невъзможни неща
|
Пет Дек 14, 2007 11:16 am |
|
 |
malkata.ve6tica
Кара Симсонка
Регистриран на: Чет Юли 19, 2007 9:13 am Мнения: 58 Местоположение: София 16 Студентски
|
Забравих да питам: относно необходимостта предиодично да си спираш връзката и да я пускаш пак:
1. Кой ти е доставчика?
2. Ползваш ли торент клиент - ако да кой е той?
Първия въпрос го задавам, от гледна точка на това, че си има доставчици, дето докато не отидеш на място и не им вдигнеш един сочен скандал, нищо не може да се направи.
А втория въпрос го задавам, защото има вероятност да ти е ограничен броя на сесиите или периода им на валидност при доставчика и като си запълниш квотата по единия или другия параграф (а торент клиента в зависимост от конфигурацията може да пусне БАЯ сесийки), просто да те резват - това се прави от някои доставчици (и мрежови администратори  ) поради ред причини, някои от които са доста глупави  но това е животът :-) А освен това имаше една верися на микроТорент, която при определено обстоятелства превеше некви бъгове с мрежата...та за тва питам :-)
|
Пет Дек 14, 2007 11:32 am |
|
 |
FiatPunto1.1
Напреднал шофьор на Фиатка
Регистриран на: Сря Окт 24, 2007 3:35 pm Мнения: 409 Местоположение: Перник
|
 Re: Помогнете, имам проблем с интернета.....
parata написа: Колеги,доставчика е малко тарикат,та винаги след определена пауза се налага да прекъсвам връзката с интернет за да се свържа отново.Понеже не съм спец,какво ме съветвате да направя и ако може да ми кажете как да направя,че като пусна компа ,автоматично да ми дойде интернета/не съм учил и всичко което знам до сега е от желанието да знам.
колега до колкото виждам нета ти е такъв че като си пуснеш компа тряяя с Ацц и парола да се свържеш  не е болка за умиране нз дали се прави автоматично някак ако не ... тегли им една има и други доставчици  ) 
_________________ Fiat Punto 1.1 SPI Benzin '96 55 hP
Fiat Speed ----> http://zazz.bg/play:7377411e
|
Пет Дек 14, 2007 3:12 pm |
|
 |
malkata.ve6tica
Кара Симсонка
|
Бтв, ако с това, което съм писала по-горе не стане автоматичното набиране, обади се, ще ти спретна едно *.bat файлче, дето да ти набира каквото трябва - ще трябва само сам да си напишеш твоите параметри във файла (име на конекция, усер нейм и пасс) и да си го сейвнеш пак в Стартъп фолдера :-)//тва със стандартен диалъп баца, няма причина да не баца и със ПППоЕ :-)
|
Пет Дек 14, 2007 5:29 pm |
|
|