Честито за придобивката.
1. За кои стопове имате предвид? Страничните или третия стоп. Ако е за третия стоп защото там се сваля кората диаграма 3 stop която съм качил е точно за него.
Прикачени файлове:
3 stop.JPG
Ако е за страничните стопове вижте диаграма stop. Свалят се страничните капаци на тайниците и с правата страна на ключа за развиване на болтовете за гумите се бърка и се развиват. Работете внимателно да не паднат гайките при вадене на ключа защото ще се наложи да сваляте пластмасовите кори за да ги извадите или да се снабдите с гъвкав магнит.Ето и самите диаграми.
Прикачени файлове:
stop.JPG
Как са я мили и прали ? С пароструйката ли тъй като масово го практикуват? Най-вероятно трябва да се отоврят самите закопчалки и да се види къде е нарушена връзката или са окислили.
Индикацията за късите светлини е изгаснала защото е изгоряла някоя от крушките на таблото. За целта се сваля таблото и се подменят с нови.Ето и диаграми как става свалянето на таблото.
Прикачени файлове:
tablo.JPG
Прикачени файлове:
tablo1.JPG
Индикацията на дигиталния километраж явно сте имал предвид - също изгорели крушки пак със сваляне на таблото, крушките са като тези за късите които сте споменал без цокъл 1.2вата/12волта, ако не бъркам. В магазин за авточасти казвате, че ви трябват крушки за табло те знаят какви са.
За врътките на климатика които споменавате, че светват когато си искат най-вероятно цоклите са нагорели и трябва да се сменят или просто крушките правят лош контакт. Цокли не знам от къде да си намеря аз имам нагорял цокъл на втътката за пускане на въздух по различните въздуховоди, в случай че решите да сменяте крушките те са същите като тези за таблото.
За плафоните които споменавате, те се задействат при отворена врата, кото ме навежда на мисълта че може би в бравата палчето което индицира че вратата е затворена на чек панела не е затваряло добре веригата и затова е светел плафона. Може да го намажете с грес ,но не много.
Осветлението на пепелника и запалката - или лош контакт или изгорели крушки идентични с тези от таблото. Сваля се се пепелника и запалката и се сменяват. Крушката на пепелника се сменява лесно, изважда се старата крушка и се слага новата. Ако случайно се счупи се вади цокълчето и се сменява. При запалката е малко по-деликатна работата. Там се завърта самото легло на запалката и се идърпва на вън, след което се открива достъп до самия цокъл на запалката. Скоро и на мен ще ми се наложи да я сменявам за това ще опиша как става и нагледно със снимки.Ето диаграма как става.
Прикачени файлове:
cigar lithter.JPG
Нещата не са от бушон и не трябва да се проследяват жиците от таблото. По-нагоре съм обяснил. Дано успеете да се справите, ако има питаня можете да ги задавате.
Ако можете да качите няколко снимки от двигателния отсек може би ще успеем да дадем малко повече информация по въпроса.