Дата и час: Чет Юли 03, 2025 10:22 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
Marea-въпроси 
Автор Съобщение
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST Marea-въпроси
Наскоро купих Marea weekend, по документи 1997г. Тъй като нямам на кого да разчитам в това отношение, а и за да не ми разбърникат колата отвсякъде излишно питам тук дано да помогнете.
1. Как се сменят стопове? По информацията, която имам- само в сервиз, отнема време и се раглобява кората на багажника!
2. Имам някакъв странен проблем с електрониката, а именно:
-когато я взех колата всичко си беше ОК, след измиване и пране й светна лампата за коланите и не гасне дори и при сложени колани, понякога премигва когато се сменят скоростите;
- изгасна ми индикацията за къси, иначе си работят;
- километража въобще не се вижда или се вижда на слънчево време, под определен ъгъл и то пак достстъчно зле да не могат да се видят последните цифри;
- осветлението на 2 от трите врътки на климатика се "включва" като затворя с трясък пепелника, на 3-та въобще не иска;
-пепелника няма никакво осветление;
- от време на време дисплея на радиото(още си е оригиналното) също губи някоя друга черта, после си се появява;
- едната задна лампа за врата не светеше, а другата не искаше да се изгаси при затворена врата, сега си работят и двете нормално.
Възможно ли е тези неща да са от бушон/и или по-скоро ще трябва да се разглобява таблото и да се гледат жичките една по една?
3. Интересувам се някой може ли да ми даде по-подробна инф за модела, все повече се навеждам на мисълта, че продавача доста неща си е измислил: климатик или климатроник; 1.6 е по документи и сравнение с едно ръководство дето го намерих в мрежата, 97ма, бензин.

Ако се сетя още нещо пак ще пиша

Чет Фев 25, 2010 2:05 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST Re: Marea-въпроси
Честито за придобивката.
1. За кои стопове имате предвид? Страничните или третия стоп. Ако е за третия стоп защото там се сваля кората диаграма 3 stop която съм качил е точно за него.
Прикачени файлове:
3 stop.JPG

Ако е за страничните стопове вижте диаграма stop. Свалят се страничните капаци на тайниците и с правата страна на ключа за развиване на болтовете за гумите се бърка и се развиват. Работете внимателно да не паднат гайките при вадене на ключа защото ще се наложи да сваляте пластмасовите кори за да ги извадите или да се снабдите с гъвкав магнит.Ето и самите диаграми.
Прикачени файлове:
stop.JPG

Как са я мили и прали ? С пароструйката ли тъй като масово го практикуват? Най-вероятно трябва да се отоврят самите закопчалки и да се види къде е нарушена връзката или са окислили.
Индикацията за късите светлини е изгаснала защото е изгоряла някоя от крушките на таблото. За целта се сваля таблото и се подменят с нови.Ето и диаграми как става свалянето на таблото.
Прикачени файлове:
tablo.JPG

Прикачени файлове:
tablo1.JPG

Индикацията на дигиталния километраж явно сте имал предвид - също изгорели крушки пак със сваляне на таблото, крушките са като тези за късите които сте споменал без цокъл 1.2вата/12волта, ако не бъркам. В магазин за авточасти казвате, че ви трябват крушки за табло те знаят какви са.
За врътките на климатика които споменавате, че светват когато си искат най-вероятно цоклите са нагорели и трябва да се сменят или просто крушките правят лош контакт. Цокли не знам от къде да си намеря аз имам нагорял цокъл на втътката за пускане на въздух по различните въздуховоди, в случай че решите да сменяте крушките те са същите като тези за таблото.
За плафоните които споменавате, те се задействат при отворена врата, кото ме навежда на мисълта че може би в бравата палчето което индицира че вратата е затворена на чек панела не е затваряло добре веригата и затова е светел плафона. Може да го намажете с грес ,но не много.
Осветлението на пепелника и запалката - или лош контакт или изгорели крушки идентични с тези от таблото. Сваля се се пепелника и запалката и се сменяват. Крушката на пепелника се сменява лесно, изважда се старата крушка и се слага новата. Ако случайно се счупи се вади цокълчето и се сменява. При запалката е малко по-деликатна работата. Там се завърта самото легло на запалката и се идърпва на вън, след което се открива достъп до самия цокъл на запалката. Скоро и на мен ще ми се наложи да я сменявам за това ще опиша как става и нагледно със снимки.Ето диаграма как става.
Прикачени файлове:
cigar lithter.JPG

Нещата не са от бушон и не трябва да се проследяват жиците от таблото. По-нагоре съм обяснил. Дано успеете да се справите, ако има питаня можете да ги задавате.
Ако можете да качите няколко снимки от двигателния отсек може би ще успеем да дадем малко повече информация по въпроса.

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Нед Апр 11, 2010 2:12 am
Профил
Кара детска количка
Кара детска количка

Е, не е истина колко съм ти благодарна! Едно хубаво нещо да ми се случи тази седмица :) Ще направя няколко снимки и ще ги кача- още веднъж благодаря- сега имам доста по-ясна представа за нещата

Вто Апр 13, 2010 12:11 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

За нищо. След като има и снимков материал от ваша страна може да добием представа за какво става дума. Това е идеята да се добие представа кое как е.

Пет Апр 16, 2010 5:25 pm
Профил
Кара детска количка
Кара детска количка
Аватар

браво пич това със снимките е оригинално,добре е че има хора като теп.

Нед Юни 13, 2010 3:30 pm
Профил
Кара детска количка
Кара детска количка

Идеята наистина е супер, само дето междувременно колата претърпя "леко" спиране в теглич и в момента не се чувства особено фотогенична с размазан фасон ;)

Пон Юни 14, 2010 9:21 am
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

Благодаря, нали това е въпроса всеки да намери отговори, от друг който вече е минал по този път.

Сря Юни 16, 2010 7:48 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ]