|
|
Дата и час: Пон Юли 07, 2025 2:39 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Автор |
Съобщение |
LEVSKI
|
Abadon написа: Здравейте колеги днес нещо почна да ми свети лампата на ръчната спирачка при полужение че спирачката е върната  Смисъл ту светне и посвети така, ту огасне или почне да свети по слабо като премина през някоя дупка и така. Някой имал лие подобен проблем. Имате ли идея как да си го разреша, защото е много гадно това постоянно да ми свети или да ми премигва някакси ме шашка....
Колега първото нещо, което трябва да направиш в подобна ситуация е да долееш спирачна течност. Направи го, и ако не изчезне проблема пиши пак.
|
Чет Май 15, 2008 11:00 pm |
|
 |
Abadon
|
Ти знам че си сменял доста неща по механиката, та да не би да ми светва от ниско ниво на маслото в скоростите? Защото тука като сменях рейката и стана някакъв фал и изтече сигурон повече от полувин литър и аз имах към 250-300 грама та долях и сега така карам ден два докато го закарам при един пирятел в сервиза да ми регулират предницата и да ми досипят масло....
|
Пет Май 16, 2008 12:01 am |
|
 |
sok1
|
Levski ти е казал вярното решение. 
|
Пет Май 16, 2008 1:21 am |
|
 |
Abadon
|
Сега тази сутрин като станах да тръгвам за работа и първото нещо което проверих беше нивото на спирачната течност и какво да видя останало беше около един пръст и то само в уширеното място на казанчето дето е поплавъка. Карах така до първата бензиностанция от където си купих едно шишенце течност и долях към 1/3-та от него и лампата веднага угасна.
От книжката на купето съм виждал че на таблото има и една лампа на която пише service и която не съм виждал никога да свети и дано и не ги виждам. Тя за какво е? Защото на мен ми казаха, че като ти се изтъркат накладките ти светва а пък из форума гледаха че някой пишат, че като ти се изтъркат накладките ти светва пак тази лампа за ръчната/нивото на спирачната течност. Кое от двете е вярно?
|
Пет Май 16, 2008 10:32 am |
|
 |
Dessy
Кара кола
Регистриран на: Пет Юли 20, 2007 1:38 pm Мнения: 252 Местоположение: София 18 Овча Купел
|
Колеги вярно ли картера на Купето се сваляло много трудно??? че като ми обясняват в сервиза да знам колко ме лъжат 
_________________ Fiat Coupe 1.8 16V - ex
Fiat Barchetta 1.8 16V -now
|
Пон Май 26, 2008 7:36 pm |
|
 |
sharky
Кара балканче
Регистриран на: Пон Окт 01, 2007 5:33 pm Мнения: 47 Местоположение: София 04 Оборище
|
Колеги моля за малко експертно мнение,може ли някой да ми каже бензиновата помпа на 1,8 16 фиатка дали се намира в резервуара или на блока на двигателя????Мерси!!!!!
_________________ ФИАТ COUPE 1998
|
Сря Май 28, 2008 3:43 pm |
|
 |
Abadon
|
Dessy написа: Колеги вярно ли картера на Купето се сваляло много трудно??? че като ми обясняват в сервиза да знам колко ме лъжат 
Ми според мен се сваля за не повече от 30 мин като на всяка друга кола. Вдигаш я колата на подемник или на канал. Източваш маслото, откачваш кривките на ауспуха и може да си го свалиш картера без проблем или поне така си мисля. До сега не съм го оглеждал да не би да има нещо друго дето да пречи при свалянето му, като моста например ама не ми се вярва да е кой знае колко трудно.....
А те какво ти разправят по сервизите е друга работа.  Ето примерно имам един много добър приятел дето ако ми се наложи си карам колата и той работи във фирмения сервиз на Киа и Субару и какво ми разказва. Вика примерно на Сорентото на киа ми дават 4 часа работа по смяна на горивни филтри и диагностика по време на нормалното сервизиране на автомобила докато е в гаранция а пък вика аз това го правя за не повече от 15 минути.....И много други такива примери мога да ти дам.
|
Сря Май 28, 2008 3:52 pm |
|
 |
Abadon
|
sharky написа: Колеги моля за малко експертно мнение,може ли някой да ми каже бензиновата помпа на 1,8 16 фиатка дали се намира в резервуара или на блока на двигателя????Мерси!!!!!
Аз предполагам, че е в резервоара, защото има един горивен филътр точно при него а и никъде не съм я виждал при двигателя и затова си мисля че и помпата е там, Макар че има едно устройство със едни маркучи като за вакум дето отиват към двигателя и то се намира в една кутия под предния десен калник....та да не би това да е помпата.....
|
Сря Май 28, 2008 3:55 pm |
|
 |
NPD
Кара кола
Регистриран на: Вто Дек 13, 2005 1:56 am Мнения: 291 Местоположение: Бургас
|
Цитат: Колеги вярно ли картера на Купето се сваляло много трудно??? че като ми обясняват в сервиза да знам колко ме лъжат
За картера наистина е малко специфично ,но чак пък трудно.Ако имаш подходящи инструменти,защото има два болта които са му двигателя и скоростната кутия и трябва тънка и дълга еврейска звезда.Но предполагам в сервиза са оборудвани с нужните неща така че за около час трябва да се справят.
А между другото защо искаш да го сваляш???
_________________ COUPE 1.8 16V
VOLVO XC90 T6
|
Чет Май 29, 2008 1:25 am |
|
 |
Valentin_V
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Сря Фев 28, 2007 12:45 am Мнения: 147 Местоположение: Плевен
|
Помпата е в резервара заедно с датика за нивото на горивото са монтирани в едно като кошница.
|
Чет Май 29, 2008 9:40 am |
|
 |
Dessy
Кара кола
Регистриран на: Пет Юли 20, 2007 1:38 pm Мнения: 252 Местоположение: София 18 Овча Купел
|
Егати....луда подлудяла съм!!! какви 30 мин какви 1 час , вече 9-ти ден ми е в сервиза, за сваляне на картер и заваряване
@ NRD- течеше ми масло отдолу и се оказа,че е спукан и понеже ми казаха,че е по-сложничко да се свали картера на този модел и затова питам....ама аккто очаквах си ме мотаят .... 
|
Чет Май 29, 2008 12:42 pm |
|
 |
NPD
Кара кола
Регистриран на: Вто Дек 13, 2005 1:56 am Мнения: 291 Местоположение: Бургас
|
Дано да стане по-скоро.Предполагам че ще се навари върхи пукнатината и ще стане.Иначе при монтаж на картера се използва само силикон без гарнитура и трябва да се изчака силикона да изсъхне за да не пропусне после пак.
_________________ COUPE 1.8 16V
VOLVO XC90 T6
|
Чет Май 29, 2008 5:55 pm |
|
 |
Dessy
Кара кола
|
Мерси много за информацията
А случайно да знаете предните носачи дали не са като на Брава,Браво или тем подобни?
|
Пет Май 30, 2008 4:34 pm |
|
 |
Abadon
|
Dessy написа: Мерси много за информацията А случайно да знаете предните носачи дали не са като на Брава,Браво или тем подобни?
Да същите са тук може да ги видиш http://www.euro07.bg/
|
Пет Май 30, 2008 4:44 pm |
|
 |
Abadon
|
Dessy написа: Мерси много за информацията А случайно да знаете предните носачи дали не са като на Брава,Браво или тем подобни?
Да същите са тук euro07.bg може да го видиш
|
Пет Май 30, 2008 4:48 pm |
|
|