|
|
Дата и час: Пон Юли 14, 2025 7:45 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Автор |
Съобщение |
Djambazki-Sofia
Регистриран на: Чет Май 11, 2006 8:59 am Мнения: 2 Местоположение: София 08 Изгрев
|
 Какъв Дизел?
Здравейте, бъдещи колеги!
Имам едно просто питане към всички почитатели на дизела!
Искам да чуя мнението Ви кой дизел е по-добър, ако може въобще да се прави подобна квалификация?!
Питам, т.к. съм решил да си купувам автомобил с дизелов мотор!
И нека уточня, говоря за нов автомобил надявам се 25000 евро да ми стигнат!
Това не е шега аз съм сериозен, затова и питам съвсем сериозно!
Досега чрез познати събрах и най-вече чух различни мнения, но нали знаете всеки си хвали колата.
И благодарение на тях имах възможността да карам следните автомобили: CITROEN C4-2.0HDi 138к.с., Peugeot 307-2.0 HDi, 16 клапана, (136к.с.), Toyota Corolla 2.0 D4D, VW Golf 2.0 TDI-140к.с., Audi A3 2.0 TDI-140к.с.!
Честно да Ви кажа ми е трудно да си избера, т.к. и 5-те автомобила вървят чудесно. Затова искам да чуя повече мнения, за което Ви благодаря!!!
|
Чет Май 11, 2006 9:00 am |
|
 |
sev
Фиат идол
Регистриран на: Сря Авг 24, 2005 4:41 pm Мнения: 2041 Местоположение: София
|
отиди и пробвай и FIAT - това без майтап
Fiat Stilo 1,9 16 V JTD - 150 PS
http://www.fiat.bg/index.php?pid=69&id_ ... &id_ver=26
и не сравнявай C4 или 307 с Audi A3
Чет Май 11, 2006 9:27 am |
|
 |
Ferrari
|
В момента най-добрия дизел на пазара е този на FIAT. FIAT създадоха common-rail системата и после я продадоха на Bosch. Продадоха обаче 1-во поколение, а сега в автмобилите си вграждат 2-ро. Това е системата MultiJet. Опитай такъв двигател и няма да сбъркаш. Само да уточня и че двигателя на FIAT - 1.3 16V MultiJet е двигател на 2005-а година.
|
Чет Май 11, 2006 9:31 am |
|
 |
stef
Фиат идол
Регистриран на: Пон Май 23, 2005 4:18 pm Мнения: 1403 Местоположение: пловдив
|
доста коли си пробвал ама защо не опиташ и 1серия на БМВ може това да е твоята кола според мен е добре да разучиш и как стои въпроса с гаранционната и извън гаранционна подръжка на колата
_________________ TEMPRA 1.8 SW.SLX
UNO 1.0 FIRE
|
Чет Май 11, 2006 9:57 am |
|
 |
TAIF
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Авг 16, 2005 2:08 pm Мнения: 149 Местоположение: София
|
Mitko написа: В момента най-добрия дизел на пазара е този на FIAT. FIAT създадоха common-rail системата и после я продадоха на Bosch. Продадоха обаче 1-во поколение, а сега в автмобилите си вграждат 2-ро. Това е системата MultiJet. Опитай такъв двигател и няма да сбъркаш. Само да уточня и че двигателя на FIAT - 1.3 16V MultiJet е двигател на 2005-а година.
Нали монтираха същия и на новата Панда или се бъркам? Ако е това е така това е перфектната градка кола- поне за мен
|
Чет Май 11, 2006 9:58 am |
|
 |
kiro_of_the_day
|
Яхай това Стило и нямаш грижи!
|
Чет Май 11, 2006 10:27 am |
|
 |
Ferrari
|
TAIF написа: Mitko написа: В момента най-добрия дизел на пазара е този на FIAT. FIAT създадоха common-rail системата и после я продадоха на Bosch. Продадоха обаче 1-во поколение, а сега в автмобилите си вграждат 2-ро. Това е системата MultiJet. Опитай такъв двигател и няма да сбъркаш. Само да уточня и че двигателя на FIAT - 1.3 16V MultiJet е двигател на 2005-а година. Нали монтираха същия и на новата Панда или се бъркам? Ако е това е така това е перфектната градка кола- поне за мен
1.3 16V се монтира в Панда и Гранде Пунто. Мощността е 75 конски сили или при турбото с променлива геометрия 90 конски сили. Двигателя е страхотен. Другия вариант за дизел е мощния 1.9 8V 120 конски сили. В момента дори Опел го монтират в Zafira и Vectra
|
Чет Май 11, 2006 10:41 am |
|
 |
TAIF
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Вто Авг 16, 2005 2:08 pm Мнения: 149 Местоположение: София
|
е така е като немогат да си измислят сами
|
Чет Май 11, 2006 10:44 am |
|
 |
Nino
|
Въпросният 1.3 мултиджет се монтира в Сузуки -/Вагон и Игнис/ и Опел Корса.... предполагам има защо! "А бе мани ги, те италЯнците само спагети и пици праят" - цитат от ФОЛКЛОРА :mrgreen:
|
Чет Май 11, 2006 10:52 am |
|
 |
Ferrari
|
Ех фолклора. Там се споменава, че и италиянския дизел не струва 
|
Чет Май 11, 2006 10:56 am |
|
 |
Djambazki-Sofia
Регистриран на: Чет Май 11, 2006 8:59 am Мнения: 2 Местоположение: София 08 Изгрев
|
 Какъв дизел?
Колеги, благодаря Ви за мненията, но какво ще кажете за ФИАТ КРОМА, на мен лично много ми хареса като го разгледах в сайта на ФИАТ?!
|
Чет Май 11, 2006 1:54 pm |
|
 |
sev
Фиат идол
Регистриран на: Сря Авг 24, 2005 4:41 pm Мнения: 2041 Местоположение: София
|
 Re: Какъв дизел?
Djambazki-Sofia написа: Колеги, благодаря Ви за мненията, но какво ще кажете за ФИАТ КРОМА, на мен лично много ми хареса като го разгледах в сайта на ФИАТ?!
премиерата и беше през миналата година
доста по-голям и не чак толкова по-скъп автомобил
двигателят 1,9 JTD - както вече разбра последна дума на техниката
ето мнение от човек, който е имал възможността да я покара
viewtopic.php?t=3887&highlight=croma
и още нещо
конфигуратора в сайта много много не е в час
предлага неща, които са включени в серийното оборудване
Чет Май 11, 2006 2:05 pm |
|
 |
n_nikolow
|
Колеги,
какво ще кажете за FIAT Punto 1.7 TD. В момента търся читаво такова (задължително 3-врато). За бензиновите мотори на Punto чувам добри отзиви, но за дизела незнам почти нищо (а аз държа да е дизел).
|
Съб Юли 01, 2006 5:38 pm |
|
 |
tzetzo_slavista
Кара кола
Регистриран на: Пет Авг 19, 2005 5:56 pm Мнения: 287 Местоположение: Бъкстон
|
n_nikolow написа: Колеги, какво ще кажете за FIAT Punto 1.7 TD. В момента търся читаво такова (задължително 3-врато). За бензиновите мотори на Punto чувам добри отзиви, но за дизела незнам почти нищо (а аз държа да е дизел).
Разгледай тези теми. Успех!
viewtopic.php?t=5200&highlight=punto
_________________ Fiat Punto 1.7 TD
|
Нед Юли 02, 2006 8:46 am |
|
 |
n_nikolow
|
tzetzo_slavista написа: n_nikolow написа: Колеги, какво ще кажете за FIAT Punto 1.7 TD. В момента търся читаво такова (задължително 3-врато). За бензиновите мотори на Punto чувам добри отзиви, но за дизела незнам почти нищо (а аз държа да е дизел). Разгледай тези теми. Успех! viewtopic.php?t=5200&highlight=punto
Спести ми търсенето. Благодаря!
|
Нед Юли 02, 2006 8:50 am |
|
|