|
|
Дата и час: Сря Юли 16, 2025 2:23 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Fiat пуска евтин автомобил за развиващите се пазари
Автор |
Съобщение |
Sluncho
Член на клуба
Регистриран на: Сря Май 04, 2005 2:16 pm Мнения: 208 Местоположение: София 07 Слатина
|
 Fiat пуска евтин автомобил за развиващите се пазари
Италианският производител на автомобили Fiat подготвя кола, която ще струва по-малко от 10 000 евро, за пазарите на развиващите се страни и Западна Европа. Моделът ще се произвежда в Турция от 2008 г., според източник от компанията, цитиран от вестник Трибюн.
Моделът, който е изцяло нов, ще се произвежда на платформата на сегашния Grande Punto.
Кодовото му название е D 200. Той ще бъде с четири врати и отделен багажник. По-ниската цена е възможна благодарение на намаляването на производствените разходи, уточнява същият източник.
Автомобилът, предназначен за развиващите се страни, ще се продава и в Западна Европа. От компанията предвиждат на по-късен етап да произвеждат превозното средство и в държави като Бразилия, Индия или Китай.
Става дума за компактна семейна кола, чиято базова версия ще бъде пусната в продажба на цена, по-ниска от 10 000 евро.
Моделът ще се произвежда на платформата на сегашния Grande Punto
Източник:Dnes.bg
_________________ Типо 1.1
|
Вто Май 30, 2006 12:04 pm |
|
 |
blader
Кара кола
Регистриран на: Пон Май 02, 2005 2:08 pm Мнения: 326 Местоположение: София
|
Много се радвам за новия модел, но лично аз ако си купувах нова кола бих си взел тойота корола, модификацията която се рекламира в момента 26 000лв с доста екстри, а този фиат със същите екстри сигурно ще е по скъп. Странна работа са фиатите, много скъпи като нови и много евтини като втора ръка :roll:
_________________ FIAT Bravo 1.6 16V '97
|
Вто Май 30, 2006 12:30 pm |
|
 |
Pecho
Фиат маниак
Регистриран на: Съб Окт 15, 2005 4:11 pm Мнения: 674 Местоположение: София, Илинден
|
_________________ FIAT Brava 1.8 16V ELX
|
Вто Май 30, 2006 12:47 pm |
|
 |
Sluncho
Член на клуба
Регистриран на: Сря Май 04, 2005 2:16 pm Мнения: 208 Местоположение: София 07 Слатина
|
Съжалявам, грешката е моя!
_________________ Типо 1.1
|
Вто Май 30, 2006 12:51 pm |
|
 |
Nino
|
blader написа: Много се радвам за новия модел, но лично аз ако си купувах нова кола бих си взел тойота корола, модификацията която се рекламира в момента 26 000лв с доста екстри, а този фиат със същите екстри сигурно ще е по скъп. Странна работа са фиатите, много скъпи като нови и много евтини като втора ръка :roll:
Абсолютно правилно, даже и на новия Ярис съм навит!Особено D-4D :mrgreen:
|
Вто Май 30, 2006 1:20 pm |
|
 |
sev
Фиат идол
Регистриран на: Сря Авг 24, 2005 4:41 pm Мнения: 2041 Местоположение: София
|
Nino написа: blader написа: Много се радвам за новия модел, но лично аз ако си купувах нова кола бих си взел тойота корола, модификацията която се рекламира в момента 26 000лв с доста екстри, а този фиат със същите екстри сигурно ще е по скъп. Странна работа са фиатите, много скъпи като нови и много евтини като втора ръка :roll: Абсолютно правилно, даже и на новия Ярис съм навит!Особено D-4D :mrgreen:
изменници 
Вто Май 30, 2006 2:57 pm |
|
 |
Sven
|
Смисал че ще евтин не за нас а за западняците, язък само резилят марката.
|
Сря Май 31, 2006 12:14 am |
|
 |
stivst
Член на клуба
Регистриран на: Сря Авг 17, 2005 2:55 pm Мнения: 120 Местоположение: Ловеч
|
Nino написа: blader написа: Много се радвам за новия модел, но лично аз ако си купувах нова кола бих си взел тойота корола, модификацията която се рекламира в момента 26 000лв с доста екстри, а този фиат със същите екстри сигурно ще е по скъп. Странна работа са фиатите, много скъпи като нови и много евтини като втора ръка :roll: Абсолютно правилно, даже и на новия Ярис съм навит!Особено D-4D :mrgreen:
Я си помислете още малко
Вижте каква новина има по въпроса:
Тойота изтегля 565 000 коли от 9 модела
30 май 2006 / БТА
Японската компания Тойота ще изтегли за поправка 565 756 автомобила заради дефект в електронната система за управление, предаде ДПА.
Мярката ще засегне девет модела на Тойота, произведени между септември 2002 г. и ноември 2005 г., включително хибридния Приус, седана Уиш и компактния модел Корола. Цитирани от ДПА експерти предупреждават, че това доста масово изтегляне на коли за ремонт може да се отрази негативно на репутацията на Тойота по отношение на качеството. През миналата година японската фирма изтегли за поправки над 1,8 млн. автомобила.
_________________ FIAT Tipo 1.4i.e. 1995 г.
|
Сря Май 31, 2006 9:33 am |
|
 |
Kuku
|
sev написа: Nino написа: blader написа: Много се радвам за новия модел, но лично аз ако си купувах нова кола бих си взел тойота корола, модификацията която се рекламира в момента 26 000лв с доста екстри, а този фиат със същите екстри сигурно ще е по скъп. Странна работа са фиатите, много скъпи като нови и много евтини като втора ръка :roll: Абсолютно правилно, даже и на новия Ярис съм навит!Особено D-4D :mrgreen: изменници 
Ами, изменници - малко са се объркали просто :roll: работете с калкулатор, когато говорите за цифри :idea:
Най-най-най-евтината "Corolla" за която говорите, а именно "Corolla Xellence" при това на промоция, струва 27500лв. :!:
"Grande Punto" със същите екстри, НО с по-слаб двигател (77к.с.) струва с над 2000лв. по-малко :!:
А "Yaris", за да е лачен, струва повече от "Corolla"-та на промоция :roll:
Единственото предимство, за мен, при "Toyota" е по-дългата гаранция :idea:
|
Вто Юни 06, 2006 3:39 pm |
|
 |
Логан
|
На мен логанчето ми излезе 15 000 със застраховки, КАТ и прочеее......
А що се отнася до изтеглянето на автомобили.....когато зададох въпроса в Рено защо първите логани са били изтеглени за ремонт, освен че ми обясниха как имали проблем в ск. кутия, ме светнаха че " видите ли как компанията мисли за качеството си на продукта, която произвежда"........а после мой близък, който се занимава с продажби на автомобили ми обясни как това едва ли не било рекламен трик....изтеглянето на автомобилите за ремонт.....и като пример ще ви дам факта, че миналата година са изтеглили септемврииските логани, продадени в Германия за това, че.........заварката на шоферската седалка не била качествена от едната страна...........и видите ли колко трябва да сме сигурни в този автомобил, щом чак се мисли и се изтегля автомобил дори за незабележимото изместване на седалката с 2 милиметра..........към това като сложим и факта, че логана в Германия, Франция и Русия се продава под марката Рено.......смятайте за какви мениджърски и рекламни трикове става дума..........
Поздрави и безавариино!!!
|
Вто Юни 06, 2006 4:28 pm |
|
 |
sev
Фиат идол
|
Логан написа: На мен логанчето ми излезе 15 000 със застраховки, КАТ и прочеее......
А що се отнася до изтеглянето на автомобили.....когато зададох въпроса в Рено защо първите логани са били изтеглени за ремонт, освен че ми обясниха как имали проблем в ск. кутия, ме светнаха че " видите ли как компанията мисли за качеството си на продукта, която произвежда"........а после мой близък, който се занимава с продажби на автомобили ми обясни как това едва ли не било рекламен трик....изтеглянето на автомобилите за ремонт.....и като пример ще ви дам факта, че миналата година са изтеглили септемврииските логани, продадени в Германия за това, че.........заварката на шоферската седалка не била качествена от едната страна...........и видите ли колко трябва да сме сигурни в този автомобил, щом чак се мисли и се изтегля автомобил дори за незабележимото изместване на седалката с 2 милиметра..........към това като сложим и факта, че логана в Германия, Франция и Русия се продава под марката Рено.......смятайте за какви мениджърски и рекламни трикове става дума..........
Поздрави и безавариино!!!
и на мен Logan ми допада
но в Германия си е Dacia, както и във Франция
www.dacia.de www.dacia.fr
а на мен това за изтеглянето на бройки изобщо не ми звучи като реклама
Вто Юни 06, 2006 4:49 pm |
|
 |
Логан
|
sev написа: и на мен Logan ми допада но в Германия си е Dacia, както и във Франция www.dacia.de www.dacia.frа на мен това за изтеглянето на бройки изобщо не ми звучи като реклама
Е тук ме озадачи.....в интерес на истината, когато за пръв път видях логана на снимка, беше в един немски сайт и си стоеше с емблемата на Рено.....а това, че в Германия и Франция се продава под марката Рено, го знам от представителя на Рено в Монтана.......незнам, от както я купих, не следя вече разните сайтове и т.н....важното е че съм доволен за сега / 18 000 клм/... 
|
Вто Юни 06, 2006 4:58 pm |
|
 |
blader
Кара кола
Регистриран на: Пон Май 02, 2005 2:08 pm Мнения: 326 Местоположение: София
|
Kuku написа: sev написа: Nino написа: blader написа: Много се радвам за новия модел, но лично аз ако си купувах нова кола бих си взел тойота корола, модификацията която се рекламира в момента 26 000лв с доста екстри, а този фиат със същите екстри сигурно ще е по скъп. Странна работа са фиатите, много скъпи като нови и много евтини като втора ръка :roll: Абсолютно правилно, даже и на новия Ярис съм навит!Особено D-4D :mrgreen: изменници  Ами, изменници - малко са се объркали просто :roll: работете с калкулатор, когато говорите за цифри :idea: Най-най-най-евтината "Corolla" за която говорите, а именно "Corolla Xellence" при това на промоция, струва 27500лв. :!: "Grande Punto" със същите екстри, НО с по-слаб двигател (77к.с.) струва с над 2000лв. по-малко :!: А "Yaris", за да е лачен, струва повече от "Corolla"-та на промоция :roll: Единственото предимство, за мен, при "Toyota" е по-дългата гаранция :idea:
Гранде Пунто не е ли все пак по-нисък клас от Тойота Корола или бъркам :roll: . В тоя ред от мисли според мен Стилото е в класа на королата и за 27500 какво Стило може да си купиш :roll:
_________________ FIAT Bravo 1.6 16V '97
|
Вто Юни 06, 2006 5:19 pm |
|
 |
sev
Фиат идол
|
това е трик на продавача, както казваш
но най-важното е, че си доволен
дано е така и занапред, в което не се съмнявам
друго е колата винаги да си е била твоя 
Вто Юни 06, 2006 5:19 pm |
|
 |
sev
Фиат идол
|
blader написа: Гранде Пунто не е ли все пак по-нисък клас от Тойота Корола или бъркам :roll: . В тоя ред от мисли според мен Стилото е в класа на королата и за 27500 какво Стило може да си купиш :roll:
да
Corolla 5 Door - 28 500
Stilo 5 Door - 27 500
Corolla има богато оборудване и е на по-добра цена ако ги сложим 1:1
Вто Юни 06, 2006 5:24 pm |
|
|