Дата и час: Сря Юли 16, 2025 2:42 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ] 
Фиат 500 възкръсва 
Автор Съобщение
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST Фиат 500 възкръсва
'Фиат 500' възкръсва

Италианците ще работят по малък градски автомобил съвместно с 'Форд'
09.11.2005

Легендарният мъник "Фиат 500" ("Чинкуеченто", както звучи на италиански) ще бъде съживен, а "Форд Ка" ще се сдобие с елегантен наследник, стана ясно, след като компанията от Торино и европейското подразделение на "Форд" обявиха, че обединяват силите си за производството на нов автомобил от сегмент А.

Двата автомобила, които ще се сглобяват в завода на "Фиат" в Полша, трябва да се появят на бял свят през 2007 г. - точно 50 години след дебюта на "Чинкуеченто". Те ще използват базата на италианската "Панда" и най-вероятно два от двигателите на торинци - 1,2-литровия бензин и 1,3 литровия multijet дизел.

По план годишно трябва да се произвеждат по 240 хил. коли, като бройката ще се раздели по равно за двата модела.

Като от "Форд", така и от "Фиат" обещават обаче, че двата нови автомобила няма да са "близнаци" и макар да са идентични в техническо отношение, ще се различават значително на външен вид и в оформлението на интериора, носейки отличителните елементи в дизайна на всяка от марките.

Концептът "Трепиуно", лансиран като наследник "Фиат 500", бе представен на автоизложението в Женева през миналата година.

За разлика от класическия модел, които има задно разположен двигател, задвижващ задните колела, при "Трепиуно" компановката е точно обратната - предно предаване и двигател, който се намира под предния капак.

Слуховете твърдят, че италианците обмислят дали да не изправят новия мъник в директна конкуренция срещу "Мини". Цените на малкия "Фиат" се очаква да бъдат доста по-приемливи от тези на легендарния британец.

Що се отнася до моторизацията на върховата версия, се споменава името "Абарт", разбира се. Което само по себе си е достатъчно да учести пулса на всеки, за когото автомобилите не са просто парче метал...

Изображение

Изображение

:beer:

Пет Ное 11, 2005 3:58 pm
Профил ICQ
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
Страхотии, ужасии, чудесии и изродии :mrgreen:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

:D Размечтаха се хората, но да чуем присъдата на Абарт :)

Пет Ное 11, 2005 4:29 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
Без да звучи по "Фиатски" патриотарско, НО мисля, че ФИАТ няма какво да вземе или научи
от Форд, а пък още повече при този клас автомобили. Погледнете само тази пародия-КА и вижте, който и да
било модел на ФИАТ от този клас, при това независимо от кое столетие, десетилетие и т. н. и ще се убедите.

Пет Ное 11, 2005 4:30 pm
UNREAD_POST 
kiro_of_the_day написа:
Без да звучи по "Фиатски" патриотарско, НО мисля, че ФИАТ няма какво да вземе или научи
от Форд, а пък още повече при този клас автомобили. Погледнете само тази пародия-КА и вижте, който и да
било модел на ФИАТ от този клас, при това независимо от кое столетие, десетилетие и т. н. и ще се убедите.

Правилно, колега. FIAT ще учи FORD как се прави малка кола като им даде платформата на FIAT 500

Пет Ное 11, 2005 4:58 pm
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
В някой от снимките май е поиграл Фотошопа :roll:

Пет Ное 11, 2005 5:01 pm
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
на мен донякъде ми нахълва на нещо немско в предницата :? и малко френски дизаин,но може и да греша!Дано поне има успех с продажбите!

Пет Ное 11, 2005 5:08 pm
Профил
UNREAD_POST 
gogata написа:
на мен донякъде ми нахълва на нещо немско в предницата :? и малко френски дизаин,но може и да греша!Дано поне има успех с продажбите!

Сакън!!! Не думай!!!

Пет Ное 11, 2005 5:50 pm
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
flx написа:
В някой от снимките май е поиграл Фотошопа :roll:

:) Ми как иначе да помечтаеш на тема "нероден Петко" :mrgreen: Те и оригиналните са "пунтаж", защото са на прототипа.

Пет Ное 11, 2005 7:02 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ]