Дата и час: Нед Юли 13, 2025 2:50 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ] 
Фиат Стило 
Автор Съобщение
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST Фиат Стило
Здравейте,
След поредица от ремонти на любимото Ферари (Фиат Тъпо 1.4и :D ) възлизащи само за тази година на 1.3 хил.лева, реших че ми трябва нова основна семейна кола.
На база проблемите с Тъпото :) , оглеждам вариантите за кола на лизинг.

След кратък преглед (много кратък) на семейния бюджет и това което се предлага на пазара, избора ми трябва да е един от тези 3-те:

1. Фиат Стило 1.4 16V 95 кс със 6 степенна скоростна кутия
2. Пежо 307 1.4 16V
3. Опел Астре 1.4 16V

Лично аз харесвам от всичките най-много Стилото, но искам избора ми да е логичен, а не емоционален.

Ще съм благодарен на всички, които ме посъветват каква кола да избера.

Предварително Благодаря !

Нед Авг 21, 2005 12:35 pm
Профил ICQ WWW
UNREAD_POST Re: Фиат Стило
p_kolev написа:
Здравейте,
След поредица от ремонти на любимото Ферари (Фиат Тъпо 1.4и :D ) възлизащи само за тази година на 1.3 хил.лева, реших че ми трябва нова основна семейна кола.
На база проблемите с Тъпото :) , оглеждам вариантите за кола на лизинг.

След кратък преглед (много кратък) на семейния бюджет и това което се предлага на пазара, избора ми трябва да е един от тези 3-те:

1. Фиат Стило 1.4 16V 95 кс със 6 степенна скоростна кутия
2. Пежо 307 1.4 16V
3. Опел Астре 1.4 16V

Лично аз харесвам от всичките най-много Стилото, но искам избора ми да е логичен, а не емоционален.

Ще съм благодарен на всички, които ме посъветват каква кола да избера.

Предварително Благодаря !

До колкото си спомням има колега във форума притежател на "Стило", даже ник-а му е същият.Най-добре е той да ти даде съвет,можеш да опиташ и на "лични съобщения".
За 307-цата чувам не до там добри неща с качеството на пластмасите в купето.
А за Опела, то мисля ,че от 2004,2005г двигателите май им ги даваше Фиат.
Лично за мен, категорично бих изключил от избора т.2, предвид и качеството на сервизно обслужване в СФА...много коли, малко сервизни възможности.. от личен опит го знам със служебно Пежо-Партнер.

Успех

Нед Авг 21, 2005 2:32 pm
UNREAD_POST 
Аз лично много харесвам 307-цата но взех да чувам все повече лоши отзиви за нея - проблеи по ел.инсталацаията най вече водещо до невъзможнйо запалване - от там - буксир, сервиз, това онова. Освен това колегата е прав засервизите. За Стилото и астрата нямам нокакви наблюдения така че с друго не мога да помогна.

Пон Авг 22, 2005 8:50 am
UNREAD_POST Re: Фиат Стило
Аз пък смятам ,че Пежо 307 е прекрасна кола,но да е с дизелов агрегат! Незнайно защо бензините на Пежо...София Франс Ауто 100% биха ти предложили най- добрите лизингови условия, точно поради този факт Пежо е и най-продаваната кола за последните няколко години в БГ.
При Опел пък имаш голям избор на вносителите мисля че са 4-тири(ако не ме поправете) ,което значи че можеш отново да сравняваш лизинговите условия по договора.
Ех този Фиат :P на всички е в сърцата ни Yellow_Flash_Colorz_PDT_12 няма какво да коментирам освен че е най-най колата :) Друг е въпроса какви мизерници са тея от Ауто Италия :evil: :evil: :evil:

Пон Авг 22, 2005 11:13 am
UNREAD_POST 
Както е казал народа "много хубаво не е на хубаво". Пример за това е лизинга на италинаските коли. Прекрасни автомобили с лизинг който отказва потенциалните им купувачи Yellow_Flash_Colorz_PDT_13

Пон Авг 22, 2005 11:34 am
UNREAD_POST 
За лизинга действително най-добри условия предлага СФА, но Пежото впоследствие ще си върне разликата под формата на престой в сервиза им. Не препоръчвам дори дизеловата версия, котяо при теста който направих на колата се оказа не чак толкова икономичен, а динамиката с мотора от 110 к.с. бе отчайващо слаба. Отделно от това, стабилността на колата при къси завои е под въпрос, - задният им торсион е на светлинни години то този на конкурентите от Рено. При това говоря за стария Меган, а не за последното поколение.
Със същия двигател Citroen-а не можа да вдигне повече от 160 км/ч, което направо не бе за вярване. Това насочва вниманието към новия Меган.
Новият Opel Astra e качен на платформата на Fiat Stilo, така че на практика е близък по поведение до него. Но в дизайна отстъпва значително,макар че е с коренно променена визия от старата Астра. Двигателят обаче е от серията Ecotec, което си е собственост на Opel. Не съм го карал, просто защото не представлява особен интерес за мен, но съдейки от което видях и усетих в новата Vectra очаквам че и там има значително подобрение на качеството на возия и поведение. И все пак никога не бих се доверил на тази марка, която макай че бележи подобрение, за мен няма традиции в правенето на добри автомобили.
Традиции за добри е силно казано, но за красиви коли имат италианците. Fiat Stilo с тази цена и това си ниво на оборудване е едно много добро предложение. Жоро Крумов може да се е поувлякъл в изработването на лизинговата схема, но аз не бих се поколебал да купя "кола с чар". Освен това този модел ме грабна още през 2002-ра година когато я карах за първи път. Най-добро впечатление ми направи дизела jTD от 115 к.с., но все пак и цената му е доста висока - около 32000 лева беше тогава. Версията с 3 врати е неповторима, но за семейна кола е труден избор. Аз все пак имам и комби така че тази кола ми е за лично ползване, а откакто и дъщеря ми порасна и е напълно зрял човек, липсата на голям багажник не е чак толкова голям минус. Но ако тепърва ще качваш бебешки колички - ....
бога ми , та дори детското колело не можах да побера в колата и се наложи разглобяване.
По стабилност и динамика моят двигател 1,6 напълно ме удовлетворява, икономичен е, може да понатрие носа на някой, а с естествената си красота смразява всеки друг тунингован модел.
В момента, дори на 75 хиляди километра пробег, колата не е проявила дефекти в нито едно отношение (обичайните консумативи, бензин и масло), което ме навява на мисълта че е един от удачните модели на Fiat. Двигател 1,4 не съм карал освен този на Clio II (98 к.с), който тогава се представи повече от блестящо, но все пак Клиото е поне с 200 кг. по-леко. 6-степенната скоростна кутия е объркващо допълнение към екстрите към който и да било модел он средния клас, защото дори при мощните версии от 138 к.с. на Citoren C4, много рядко имах нуждата да ползвам 6-та предавка. Дори май ги включвах насила, само за да кажа че съм карал на 6-та, а не и от пътна необходимост. Иначе изреждането от 1 до 6 и обратно е просто "отвратително" занимание по българските пътища.
Моят избор би бил или Stilo или новият Megan. Надявам се да съм помогнал, а ако има допълнителни въпроси съм готов да отговоря.

Пон Авг 22, 2005 4:02 pm
Кара велосипед
Кара велосипед
Аватар

UNREAD_POST 
A помислил ли си за този вариант?

Изображение

И този:

Изображение

Вто Авг 23, 2005 1:05 am
Профил
UNREAD_POST 
Колкото и да е красиво купето на Citroen C4, толкова се разочаровах от него при теста който направих с него. Близо 500 км. преход. И двете версии - 3 и 5 врати имат нещо дефектно в задното окачване, защото при преминаване и през най малката дупка с по-висока скорост отзад се чува един неприятен звук все едно се е откачил целия зеден мост. Първите няколко пъти дори поглеждах назад да видя да не са ми останали колелата на пътя някъде:))
Оказа се че си е грешка на конструкцията и собственика просто трябва да се примири с този неприятен звук. А по нашите пътища такива неравности колкото щеш. Иначе дизела (138 к.с.) е мощен, пъргав и позволява доста висока скорост. Стабилен е, но е доста тежък отпред. Изнесената предница и ниската броня доста лягат при спиране от висока скорост. Също така спирачките са несъразмерно настроени и коват само от досег, без усилващ се натиск. Това изисква предварителна подготовка за плавно спиране, която не винаги е супешна. Просто първите 3-4 часа винаги се лепиш на стъклото отпред. Съответно и всички в купето. При слабите версии (бензиновият от 110 к.с.) това не е така, но въобще не можеш да направиш разлика в динамиката с кола с двигател 90 к.с. Все едно останалите 20 коня някъде пасат на спокойствие. Аналогичният мотор на Рено (116 к.с.) е много по-динамичен,еластичен, а скоростната кутия - добре оразмерена.

Вто Авг 23, 2005 11:00 am
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ]