Дата и час: Вто Юли 15, 2025 10:25 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 25 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Ритуалът на покупката 
Автор Съобщение
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST Ритуалът на покупката
Здравейте!

Вече окончателно се реших да купя Фиат. Досега карах Опел и не съм имал особени проблеми с тази кола, надявам се всички тези, които ми казваха, че италианските коли не били за българските пътища, да не се окажат прави!
Понеже Опелът го купих от познати, пък и беше отдавна, искам да ви помоля да ми помогнете малко с алгоритъма на покупката! :) Значи това което мисля да направя е следното -
1. След като харесам колата и я прекарам през сервиз, се пазаря за цената. Плащам и към нотариуса.
2. След това веднага при някой застраховател за пълно каско. Все още не съм решил при коя фирма да отида, но много ще ме е страх да оставя колата на платен паркинг, защото научавам, че и оттам задигали коли.
МОЖЕ ЛИ ДА Я ЗАСТРАХОВАМ ПРЕДИ ДА СЪМ Я РЕГИСТРИРАЛ В КАТ ИЛИ НЕ?
3. Оттам в КАТ.

Това ли е всичко? Или пък трябва да отида в КАТ и след това да мина през застрахователя?
Много ви благодаря!

Нед Авг 14, 2005 4:31 pm
Профил
Напреднал шофьор на Фиатка
Напреднал шофьор на Фиатка

UNREAD_POST 
колата нов внос ли е?
относно застраховката бях разпитвал, тъй като и аз имах известни съмнения и ми казаха че няма проблем да се застрахова, независимо дали е регистрирана или не.
п.п. плащането става при Нотариуса /ако се минава през такъв/, след подписване на договора /фактически с подписа сделката се счита за сключена/!!

Нед Авг 14, 2005 5:46 pm
Профил
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST 
Ами още не съм се спрял на конкретна. Много по-сложно ли е, ако е нов внос? А ако няма номера как мога да я покарам, за да я пробвам, да я закарам на сервиз и след това към нотариус и застраховател?

Нед Авг 14, 2005 6:26 pm
Профил
Модератор
Модератор
Аватар

UNREAD_POST 
.......

Последна промяна 1115 на Пет Май 11, 2007 1:51 am, променена общо 1 път

Нед Авг 14, 2005 9:02 pm
Профил
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST 
А каква е разликата между климатика и климатроника?

Нед Авг 14, 2005 10:34 pm
Профил
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST 
И какъв е рискът, ако караш без номера - да те спрат полицаите ли? Колко е глобата в такива случаи?

Нед Авг 14, 2005 10:36 pm
Профил
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
Мареата написа:
И какъв е рискът, ако караш без номера - да те спрат полицаите ли? Колко е глобата в такива случаи?
по принцип глобата е много голяма щото нямаш и гражданска има вариянт някой приятел да те върже с въже а ти си караш след него , ако видите куки гасиш мотора и всичко е ок не тръгвай на риск ако те хванат ще береш големи ядове патил съм си затова знам

Пон Авг 15, 2005 4:28 pm
Профил
UNREAD_POST 
Мареата написа:
А каква е разликата между климатика и климатроника?

Неправилно е дори да се говори за "климатроник" при кола, различна от марките на концерна VW (VW, AUDI, Skoda, SEAT). Това е запазена марка, с която тези марки коли означават авто-климатиците с електронно управление.

Разликата между "климатроника" и климатика е в пулта за управление - на едните е механично (с копче А/С - air conditioner), като температурата се задава ръчно с ръчка или врътка, на другите е електронно, като се задава желана температура на дигитален дисплей. Принципно в устройството на самия климатик/троник няма разлика.

За справка (само за разбиращите славянски езици): http://obd.ec.cz/climatronic/

Пет Сеп 02, 2005 5:40 pm
UNREAD_POST 
Малко пояснение!!! На обикновения климатик температурата не може да се регулира,регулира се само на климатиците с електронно управление!!!

Пет Сеп 02, 2005 5:52 pm
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Мареата написа:
Много по-сложно ли е, ако е нов внос? А ако няма номера как мога да я покарам, за да я пробвам, да я закарам на сервиз и след това към нотариус и застраховател?

Напротив :!: даже когато колата е нов внос е по-лесно :wink: Първо защото фактически тя не се води на никой!Второ не е нужно да се ходи при нотариус,защото нуждата от него е при смяната на един собственик с друг,а в случая тази процедура е избегната!В повечето автокъщи,митата на колите не са платени,защотото има хора които вкарват на инвалид,без мито.При покупка на кола нов внос,се заплащата митото от фирмата на автокъщата от която е взимаш,но това задължително става през работната седмица,понеже митниците не работят през уикенда!След плащане на митото,ти дават транзитни номера.Слагат ги и с тях можеш да е караш в рамките на 1 месец,през който трябва да е регистрираш в кат в съответното населено място и да получиш новите си номера! :wink: Това е общо взето,но винаги за Нов внос,разликата има и то не малка!Успех колега,ако има нещо друго питай :wink:

Съб Сеп 03, 2005 10:03 pm
Профил
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
по принцип тия от автокъщите дават колите да се пробват даже и да нямат транзитни номера
това за тях не е проблем, защото се знаят с полицаите
каско преди да е регистрирена колата може да се направи, но не важи за кражба
поне така ми казаха в Армеец

плащаш колата, дават ти фактура и митническата декларация
правиш гражданска
отиваш в КАТ и ти дават номера
но гледай да си в КАТ рано, че ако нямаш познат ще чакаш цял ден
слагаш аларма, ако няма
правиш КАСКО и караш
до 1 месец я обявяваш в общината и плащаш данъка

Пет Сеп 09, 2005 4:53 pm
Профил ICQ
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST 
Мисля че преди кат се минава пред данъчното. Мойта я регистрирах преди половин година, собственика на автокъщата ми помага с документите и първо ходихме в данъчното там платих данъка и други щуротии, и после в кат искаха точно бележката за платен данък и гражданската.

Пет Сеп 09, 2005 6:21 pm
Профил
Член на клуба
Член на клуба
Аватар

UNREAD_POST 
Хм, а аз я купих април, още не съм минал през данъчното....

Пет Сеп 09, 2005 6:22 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
Zaphod написа:
Хм, а аз я купих април, още не съм минал през данъчното....

Бравос, хвала таквиз люде...
А талона на твое име ли е? Щото ако не е не е страшно. А ако е се моли да те минат с минималната глоба (акт) за недеклариране на имущество - мисля че беше 30кинта - преди вде год ме глониха - бях закъснял с апартамента 1 седмица.

Съб Сеп 10, 2005 8:39 am
Член на клуба
Член на клуба
Аватар

UNREAD_POST 
Хм, на мое е, разбира се - работата е там, че доколкото си спомням данъкът се плаща накрая на годината, заедно с останалите данъци, а по принцип колата си е регистрирана на мое име още в КАТ.

Съб Сеп 10, 2005 9:46 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 25 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща