Дата и час: Чет Юли 17, 2025 1:38 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 54 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
Да си поговорим за качеството на ФИАТ... 
Автор Съобщение
Кара детска количка
Кара детска количка
Аватар

UNREAD_POST 
В мойта колица непрекъснато имам проблеми с ел. инсталация, то или фарове нема да имам или мигачи , а са имам някаква оттечка и ми се случва понякога веднага след гасене на колата да не мога да запаля(акумолатора е нов и алтернатора си зарежда). Иначе лятото два пъти ми прескача ангренаж заради скапана резба в блока...Но пък от окачването съм много доволен колата е карана 160 хил. км в БГ и за първи път това лято се смениха шарнирите(които даже не бяха в плачевно състояние), а предни амортисьори не са сменяни още.Но май пък дребните работи дето се скапват са най-изнервящи, примерно или прозорците не се дигат или задната чистачка не бачка...А изпуснах да спомена, че колата е Фиат Крома...

Последна промяна SGB на Сря Яну 11, 2006 3:56 am, променена общо 1 път

Вто Яну 10, 2006 4:17 am
Профил
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126
Аватар

UNREAD_POST 
Аз няма да пиша много какво съм сменял че няма да ми стигне страницата, но мога да кажа че всичко това е причина от душманското каране на предните собственици. Много ясно че като караш без масло в скоростната кутия тя ще се счупи. Същото и за маслото в двигателя. Или да очакваш кола на 12-13 години да е със здраво оригинално окачване. Никога няма да е така. А това че след ремонта пак се чупят това е заради фирмата от която се купуват частите. Купете си едни коиловери да видим дали ще ви се разбият амортисьорите лесно. Всичко е въпрос на инвестиция и както англичаните са казали "Не съм толкова богат че да си вземам евтени работи". И аз сменях амортисьори и си взех 2-ра употреба което е направо недопустимо за такав вид част. Е мога да ви кажа че една година не са мръднали, а аз съм човек които засилва колата колкото може и взема завой колкото се може по бързо. За дупките не говоря защото във Варна е се едно да караш на астероид. А да и пак ще купуваме фиат. В семейството ми сме 3-ма шофьори и тримата караме фиати. Сега търся Брава/о 1,9 JTD и за тея пари които вървят мисля че е най-добрия вариант. Голф 4 чисто нов на приятел който го караше се едно пази очите си и когато вали не се вади от гаража смени шарнирни болтове на по малко от 30000 км. Няма да коментирам повече за здравите немски коли.
FORZA ITALIAN CARS :)

Вто Яну 10, 2006 12:42 pm
Профил ICQ
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
Цитат:
SGB Пуснато на: Вто Яну 10, 2006 3:17 am Заглавие:

--------------------------------------------------------------------------------

В мойта колица непрекъснато имам проблеми с ел. инсталация, то или фарове нема да имам или мигачи , а са имам някаква оттечка и ми се случва понякога веднага след гасене на колата да не мога да запаля(акумолатора е нов и алтернатора си зарежда).

А твойта количка каква е? Щото аз карам Пунто и имам ама абсолютно същия проблем...просто като го видях тва написано и реших че някой ми е взел думите от устата...Явно е общ проблем на всички ни. На мен ми трябва май някой свестен жичкаджия, защото колата е почнала да си свети както си иска :) :) :)

Пет Яну 20, 2006 4:09 pm
Профил ICQ
Кара детска количка
Кара детска количка
Аватар

UNREAD_POST 
Цитат:

--------------------------------------------------------------------------------

В мойта колица непрекъснато имам проблеми с ел. инсталация, то или фарове нема да имам или мигачи , а са имам някаква оттечка и ми се случва понякога веднага след гасене на колата да не мога да запаля(акумолатора е нов и алтернатора си зарежда).

А твойта количка каква е? Щото аз карам Пунто и имам ама абсолютно същия проблем...просто като го видях тва написано и реших че някой ми е взел думите от устата...Явно е общ проблем на всички ни. На мен ми трябва май някой свестен жичкаджия, защото колата е почнала да си свети както си иска

Колата е Фиат Крома 2.0i.e, стария модел, обаче явно найстина доста Фиати имат такива проблеми

Вто Яну 24, 2006 1:10 pm
Профил
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST 
Колите в днешно време са пълни с електроника и тя винаги дава грешки - обикновено тва е причината за повечето повреди. И това е при всички, не само ФИАТ. Но за разлика от другите марки, италианските поне са "пълни с глезотиики", както някой тука беше написал и са супер комфортни и приятни за каране. Спор няма, че Мерцедес вози най-добре, но за това е и толкова по-скъп. Но моят ФИАТ вози по-добре от почти всички други марки, в които съм се возил...

Нед Яну 29, 2006 1:33 am
Профил
Кара детска количка
Кара детска количка

UNREAD_POST 
Забравих да спомена друго голямо предимство на италианските коли - поради митовете, че немските коли са най-здрави и прочие те са и най-крадените. Италиански коли почти не се крадат, което си е голям плюс :)

Иначе ако се поддържа и се слагат само качествени консумативи и части са си екстра.

Нед Яну 29, 2006 1:44 am
Профил
Фиат идол
Фиат идол

UNREAD_POST 
SGB написа:
Цитат:

А твойта количка каква е? Щото аз карам Пунто и имам ама абсолютно същия проблем...просто като го видях тва написано и реших че някой ми е взел думите от устата...Явно е общ проблем на всички ни. На мен ми трябва май някой свестен жичкаджия, защото колата е почнала да си свети както си иска

Колата е Фиат Крома 2.0i.e, стария модел, обаче явно найстина доста Фиати имат такива проблеми

аз на уното имах такъв проблем, както си чакам на светофара и вземе, че загасне. после няма палене. но това се случваше сравнително рядко. сега на кромата няма такива неща... все още

Нед Яну 29, 2006 3:36 am
Профил
UNREAD_POST 
boyo написа:
Забравих да спомена друго голямо предимство на италианските коли - поради митовете, че немските коли са най-здрави и прочие те са и най-крадените. Италиански коли почти не се крадат, което си е голям плюс :)

Иначе ако се поддържа и се слагат само качествени консумативи и части са си екстра.
Не дърпай дявола за опашката

Нед Яну 29, 2006 6:15 pm
Кара детска количка
Кара детска количка
Аватар

UNREAD_POST 
Цитат:
аз на уното имах такъв проблем, както си чакам на светофара и вземе, че загасне. после няма палене. но това се случваше сравнително рядко. сега на кромата няма такива неща... все още

Ми проблема се оказа в клаксона, оттам идваше оттечката :), сега е разкачен отвсякъде.

Пон Яну 30, 2006 4:26 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 54 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4