|
|
Дата и час: Сря Юли 16, 2025 8:31 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Автор |
Съобщение |
Ferrari
|
charlie написа: Vladim написа: krum_ktk написа: дано е хубав и дано топ двигателя е бензиново турбо, е......л съм ги в комънрейлите и дизелите и икономичността. нека има дизел, ама топ ДВГ като е дизеляк мани  А... хайде без такива изказвания моля! Почети малко за да научиш, че автомобилите с дизелови двигатели спрямо бензиновите при нови автомобили водят с 60-70% продаваемост в зависимост от държавата! При стари автомобили от 5 до 10 годишни на Горубляне дизелови спрямо безнзинови се купуват 50 на 50%, а при автомобилите до 5 години търсенето на дизели е по-голямо! абе са ми предлагат едно запазено ферари, дизеляк '98 - мисля да ми се фърлям сравнение между дизелов и бензинов мотор е трудно да се прави - идеите са им различни. това е все едно да кажеш голфа е ного убав - продава се повече от ферарито 
Айде да няма
Ако искаш отвори една тема за дизела в "Общи приказки" и ще ти напиша много неща за съвременните дизели и за това колко те не вървят.
|
Сря Юни 21, 2006 1:35 pm |
|
 |
panda climbing
Кара велосипед
Регистриран на: Сря Май 17, 2006 10:14 pm Мнения: 25 Местоположение: София
|
Автопрес
Новият FIAT Stilo ще е Bravo
Jun 21, 2006
Вече е известно името на приемника на досегашния успешен модел на FIAT Stilo. Новата кола ще носи името на друг фиат, окичил се преди няколко години с титлата "Автомобил на годината" - FIAT Bravo. Предишният модел с това име се произвеждаше до 2001 година, когато беше заместен от Stilo. Твърде е вероятно със старото ново име във FIAT да се надяват новата кола да има подобен успех, какъвто успя да постигне "дядо" й.
По всяка вероятност новата кола ще видим на изложението в Париж, а тя ще влезе в шоурумовете през следващата година. Според бранд-мениджъра Лука ди Мео, имената на новите модели на FIAT, са всъщност като семейно наследство, което е прието добре да се съхранява в Италия от поколение в поколение. Според него е планирано новият FIAT Bravo да се произвежда минимум в 120 000 екземпляра годишно, което е с почти 50 000 автомобила в повече, отколкото е сегашното производство на FIAT Stilo.
_________________ Fiat Croma 2006 2.4jtd 200кс
+ Fiat Grande Punto 1.3Jtd
+ Fiat panda 1.2Cng Climbing
|
Сря Юни 21, 2006 1:48 pm |
|
 |
krum_ktk
Кара Симсонка
Регистриран на: Сря Ное 02, 2005 2:46 pm Мнения: 55 Местоположение: София
|
Mitko написа: charlie написа: Vladim написа: krum_ktk написа: дано е хубав и дано топ двигателя е бензиново турбо, е......л съм ги в комънрейлите и дизелите и икономичността. нека има дизел, ама топ ДВГ като е дизеляк мани  А... хайде без такива изказвания моля! Почети малко за да научиш, че автомобилите с дизелови двигатели спрямо бензиновите при нови автомобили водят с 60-70% продаваемост в зависимост от държавата! При стари автомобили от 5 до 10 годишни на Горубляне дизелови спрямо безнзинови се купуват 50 на 50%, а при автомобилите до 5 години търсенето на дизели е по-голямо! абе са ми предлагат едно запазено ферари, дизеляк '98 - мисля да ми се фърлям сравнение между дизелов и бензинов мотор е трудно да се прави - идеите са им различни. това е все едно да кажеш голфа е много хубав - продава се повече от ферарито  Айде да няма Ако искаш отвори една тема за дизела в "Общи приказки" и ще ти напиша много неща за съвременните дизели и за това колко те не вървят.
съгласен съм колега, и двата типа коли си имат почитатели, които имат основания да ги предпочитат.
Аз просто исках да кажа, че ми се ще, като як фен на браво /ХГТ/ да имат мощен бензин, за предпочитане с турбо за ТОП двигател.
да се спазят спортните традиции на марката 
|
Сря Юни 21, 2006 3:12 pm |
|
 |
Vladim
|
charlie написа: абе са ми предлагат едно запазено ферари, дизеляк '98 - мисля да ми се фърлям сравнение между дизелов и бензинов мотор е трудно да се прави - идеите са им различни. това е все едно да кажеш голфа е ного убав - продава се повече от ферарито 
"Абе са" ми предлагат един танк бензинка... мисля и газ да му сложа, като го взема, че много харчи!  Хайде да не спорим за дизел и бензин, защото голяма олелия ще настане! Аз ти цитирам факти-не си чеша езика с празни приказки.
|
Сря Юни 21, 2006 3:47 pm |
|
 |
Abarth.
|
Vladim написа: charlie написа: абе са ми предлагат едно запазено ферари, дизеляк '98 - мисля да ми се фърлям сравнение между дизелов и бензинов мотор е трудно да се прави - идеите са им различни. това е все едно да кажеш голфа е ного убав - продава се повече от ферарито  "Абе са" ми предлагат един танк бензинка... мисля и газ да му сложа, като го взема, че много харчи!  ...
Ама газов инжекцион  :twisted: :mrgreen:
|
Сря Юни 21, 2006 4:12 pm |
|
 |
Mazgarev
Фиат идол
Регистриран на: Вто Сеп 13, 2005 11:25 pm Мнения: 1315 Местоположение: София 04 Оборище
|
Все си мисля, че темата беше за друго, ама вече забравих за какво
Аз викам да се пренесем в Общи приказки и да отворим там една тема за бензин:дизел, защото ще е интересно, наистина...
Аз мисля, че читав дизел е на практика вечен, мощността му в ниските обороти също е голям плюс, но пък бензина има също качества, като например: тихата работа и малкото вибрации. Също така и ускорението и динамиката.
_________________ FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
|
Сря Юни 21, 2006 6:13 pm |
|
 |
koolio
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Нед Фев 27, 2005 1:40 pm Мнения: 112 Местоположение: София 16 Студентски
|
Ама то става като българската традиция- новородените да се кръщават на дядовците :mrgreen: ! А иначе идеята е много добра, защото според мен, а и според много други хора, моделът Брава/Браво е доста по-сполучлив от Стило :roll: . Стило не съм подкарвал, но съм сядал в него и натрапчиво ми напомня на... Опел :? . Дано освен името, компанията върне на модела в този клас и онези положителни черти, заради които сме фенове на италианките. 
|
Сря Юни 21, 2006 9:13 pm |
|
 |
Stilo
|
koolio написа: . Стило не съм подкарвал, но съм сядал в него и натрапчиво ми напомня на... Опел :? .
Ще ти дам да покараш, пък после ще си говориме за Opel :arrow:
|
Сря Юни 21, 2006 10:06 pm |
|
 |
Pecho
Фиат маниак
Регистриран на: Съб Окт 15, 2005 4:11 pm Мнения: 674 Местоположение: София, Илинден
|
Е браво! за Бравото, ама Брава няма ли да има?! 
_________________ FIAT Brava 1.8 16V ELX
|
Сря Юни 21, 2006 10:23 pm |
|
 |
sev
Фиат идол
Регистриран на: Сря Авг 24, 2005 4:41 pm Мнения: 2041 Местоположение: София
|
Pecho написа: Е браво! за Бравото, ама Брава няма ли да има?! 
май не, колегите с Браво ще са по-добре
ще карат най-новото от гамата на любимата марка
Сря Юни 21, 2006 10:34 pm |
|
 |
Korun
|
sev написа: Pecho написа: Е браво! за Бравото, ама Брава няма ли да има?!  май не, колегите с Браво ще са по-добре ще карат най-новото от гамата на любимата марка
Както биха казали в странджанския край - "Ем чи кък!" :mrgreen:
|
Сря Юни 21, 2006 11:03 pm |
|
 |
Iwan
Кара Фиатче 126
Регистриран на: Съб Яну 14, 2006 1:06 am Мнения: 181 Местоположение: Пловдив 04 Северен
|
А според мен въобще не трябваше да има Браво - Брава и Стило, а всичко трябваше да е Типо 1,2 итн. защото Типо - Темпра е един от най - успешните модели на ФИАТ.
|
Чет Юни 22, 2006 5:07 pm |
|
 |
wwweb
|
Вече знам какво ще карам към 2015 г. ... тамън като стане на около 9-10 години и цената и стане поносима хахаха ...
|
Чет Юни 22, 2006 5:46 pm |
|
 |
Mazgarev
Фиат идол
Регистриран на: Вто Сеп 13, 2005 11:25 pm Мнения: 1315 Местоположение: София 04 Оборище
|
Iwan написа: А според мен въобще не трябваше да има Браво - Брава и Стило, а всичко трябваше да е Типо 1,2 итн. защото Типо - Темпра е един от най - успешните модели на ФИАТ.
Bravo и Brava СЪЩО! ;)
_________________ FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]
|
Чет Юни 22, 2006 8:33 pm |
|
 |
peter
Член на клуба
Регистриран на: Вто Мар 15, 2005 2:31 pm Мнения: 206 Местоположение: София + Кройдън (в Лондон)
|
Ами ще чакам Типо 2. Както е тръгнало 1988-Типо, 1995-Браво, 2001-Стило, 2007-Браво, ---> значи следва 2012-Типо
Ще почакам, какво да се прави.
_________________ Минимум електроника в колата = максимум възможности за "направи си сам" подобрения. (Безвъзвратно изгубено) Tipo 1.4 карбуратор 250 000km без ремонт на двигателя (значи скоро му беше време).
|
Пон Юни 26, 2006 8:23 am |
|
|