Дата и час: Пет Юли 18, 2025 12:25 am

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 31 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Предложение за дизайн на членска карта на КФБ 
Автор Съобщение
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
нещо примерно

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Вто Апр 25, 2006 5:58 pm
Профил ICQ
Член на клуба
Член на клуба
Аватар

UNREAD_POST 
Mazgarev написа:
нещо примерно

Това сега не знам кой го е правил, но още по-добре изглежда , на фона на старата емблема на Фиат!
Направете и няколко цветови варианта и..... да избираме!

Вто Апр 25, 2006 8:28 pm
Профил WWW
Кара кола
Кара кола
Аватар

UNREAD_POST 
и аз мисля, че от практична гледна точка е по-добре картите да са пластмасови. Иначе при постоянно носене ще станат на мекица. И още - картите да не са безсрочни! Щото съм сигурен че ще има тарикати които ще си купят карта само заради отстъпка и повече няма да платят членски внос, а ще искат да ползват привилегии вечно. Дано не съм прав!

Вто Апр 25, 2006 9:07 pm
Профил
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
С риск и аз да бъда заклеймен като перфекционист, ама колегата x 1/9 е прав! Въпреки “демократизацията” на предпечатната подготовка и дизайна, все пак има определени правила, които би трябвало да се спазват. Освен необоснованото в случая използване на различни шрифтове, бих обърнал внимание на грешните кавички (т.нар. “полиграфически” кавички - отварящи - “, затварящи - ”), липсата на интервал след някои препинателни знаци и на запетаи на някои места. Освен това, дизайнът не е самоцел - той е пряко свързан с функционалността (в случая на членската карта - в зависимост от нейното предназначение трябва да има едни или други атрибути - пример: дата на издаване, а срок на валидност? или валидна до...?).

Не искам да омаловажавам усилията на колегите (Sluncho и Mazgarev доколкото разбирам - моля не се сърдете), но мисля, че по-добре би било ръководството на клуба да каже какво има да се прави, да постави изискванията, да се обърне към хората, които разбират (а защо не и към всички) и те да го направят. Обсъжда се, правят се евентуални корекции и готово! А и лошо няма, ако се направи нещо като мини-конкурс - който иска да представи варианти и да бъде избрано най-доброто!

И за да не бъда обвинен в самоцелно критикарство, да кажа че съм готов да се включа (не за пари, чест или слава, а за идеята!).

Вто Апр 25, 2006 10:42 pm
Профил ICQ
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
Pecho, няма кавички...
виж втория вариант...

Идеята за конкурс е добра! Уважавам!
...аз вече участвам с предложение ;)

Вто Апр 25, 2006 10:47 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
@Pecho

Темата е именно за това. Да се проектира и избере идеалният вариант за клубна карта.

Вто Апр 25, 2006 10:49 pm
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
Mazgarev написа:
Pecho, няма кавички...
виж втория вариант...

Ако имаш предвид графичния файл, не се вижда мого добре, ама все пак си личи, че на “Надежда” има...

За да не занимаваме всички с технически детайли, ще ти изпратя на ЛС текста както според мен трябва да бъде (интервали, разделители, кавички и пр.).

Вто Апр 25, 2006 10:54 pm
Профил ICQ
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
Mitko написа:
...Темата е именно за това. Да се проектира и избере идеалният вариант за клубна карта.

В такъв случай хубаво щеше да е още отначало да бяха посочени задължителните атрибути и изисвания към картата...
Нейсе, щом вече има вариант, който се харесва - поне да отговаря на общоприетите правила.

Вто Апр 25, 2006 11:01 pm
Профил ICQ
Фиат маниак
Фиат маниак

UNREAD_POST 
Баркод, холограмна защита и друга допълнителна информация, като адреси/телефони и т.н. и т.н. може също така да се поставят от другата страна на картата?!

Сря Апр 26, 2006 12:14 am
Профил
UNREAD_POST 
Mazgarev написа:
Mindzu написа:
Картата е много добре направена.Съгласна съм и с колегата hit-ko да се махне това "сдружение". А за баркод не знам, много е сложно с един воден знак не е ли по-лесно? :dontknow:

На картончето няма да стане водния знак...
с Митко обсъждахме идеята за холограмен стикер...

Ако има някой който се занимава с такива неща нека пише и да каже цени!

лимковете за картите...
http://www.bankware.bg/app7.html
http://www.comitex.net/bg/card/technology.htm
http://www.directservices.bg/plastic_cards.html
http://www.maxcard.bg/bg/index.php?sec=4&sub=41&int_menu=4
http://www.ves.bg/ - тези са единствените с цени мисля че и холограми правят

ето малко и за холограмите ...
http://www.cores.bg/services/services.asp?id1=13&id2=5&cat1=12&cat2=13
http://www.demax-bg.com/

Сря Апр 26, 2006 10:29 am
UNREAD_POST 
Pecho написа:
Mitko написа:
...Темата е именно за това. Да се проектира и избере идеалният вариант за клубна карта.

В такъв случай хубаво щеше да е още отначало да бяха посочени задължителните атрибути и изисвания към картата...
Нейсе, щом вече има вариант, който се харесва - поне да отговаря на общоприетите правила.

Респект !!!! :36_2_46: един да каже нещо смислено !
от 8 години се занимавам с предпечат и т.н. .. и до сега не съм видял някой да обърне внимание или да се вслуша в това, че има някакви правила и канони по които се прави дизайна и препресса!

Сря Апр 26, 2006 10:32 am
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
x 1/9 написа:
Pecho написа:
Mitko написа:

Респект !!!! :36_2_46: един да каже нещо смислено !
от 8 години се занимавам с предпечат и т.н. .. и до сега не съм видял някой да обърне внимание или да се вслуша в това, че има някакви правила и канони по които се прави дизайна и препресса!

От постовете ти по-горе разбирам че съм навлязал в "чужда територия"...
Тъй като си специалист в областта оставям на теб и спирам да се занимавам.
Прав си - незнам правилата и каноните... Предложих някакъв примерен дизайн - въобще не държа да е мойто... ама хич даже! ;)
Искаше ми се всъщност да се развият нещата...
Кофтито е когато обаче предложиш нещо и веднага срещу теб скочат хора с думите че нищо не разбираш и тръгнат да се засягат все едно си ги нагрубил лично... НЕ СЕ ВПРЯГАЙТЕ ТОЛКОВА БЕ ХОРА!

П.П.: Написаното по-горе да се чете със спокойна и леко шеговита интонация!!! ;)

Чет Апр 27, 2006 5:32 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
Mazgarev написа:

От постовете ти по-горе разбирам че съм навлязал в "чужда територия"...
Тъй като си специалист в областта оставям на теб и спирам да се занимавам.
Прав си - незнам правилата и каноните... Предложих някакъв примерен дизайн - въобще не държа да е мойто... ама хич даже! ;)
Искаше ми се всъщност да се развият нещата...
Кофтито е когато обаче предложиш нещо и веднага срещу теб скочат хора с думите че нищо не разбираш и тръгнат да се засягат все едно си ги нагрубил лично... НЕ СЕ ВПРЯГАЙТЕ ТОЛКОВА БЕ ХОРА!

П.П.: Написаното по-горе да се чете със спокойна и леко шеговита интонация!!! ;)

Споко Колега ! не си навлезал никаде
Дерзаи смело и не се отказвай. Просто има правила и това е положението. Иначе нещата пак ще се получат ама ще седят малко "сдеални". А аз съм малко пернат и държа да става по макс. добрия начин. Това не значи че така трябва да стане. Действай си по картите и ако имаш въпроси - насреща съм и аз и останалите от форума дето с това си вадят хляба.

Чет Апр 27, 2006 6:01 pm
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
x 1/9 написа:

Споко Колега ! не си навлезал никаде
Дерзаи смело и не се отказвай. Просто има правила и това е положението. Иначе нещата пак ще се получат ама ще седят малко "сдеални". А аз съм малко пернат и държа да става по макс. добрия начин. Това не значи че така трябва да стане. Действай си по картите и ако имаш въпроси - насреща съм и аз и останалите от форума дето с това си вадят хляба.

Ако искаш да ти дам .cdr файла и да го погледнеш и пооправиш...
Аз наистина не ги знам правилата... Ако ти се занимава - драсни ми едно Л.С. с някои наставления... ;)

Чет Апр 27, 2006 7:45 pm
Профил ICQ
Кара Фиатче 126
Кара Фиатче 126

UNREAD_POST 
Прлиятели, картата е хубава само добавям едно мое мнение. Мисля, че трябва да има и герба на Бъргария. Може горе в дясно или където решите.
Имам няколко карти от различни сдружения и винаги има герб.
Д-р Бари.

Пет Апр 28, 2006 6:36 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 31 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща