Дата и час: Сря Юли 16, 2025 10:12 pm

Собствено Търсене

Реклама

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 25 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Ритуалът на покупката 
Автор Съобщение
Модератор
Модератор
Аватар

UNREAD_POST 
............

Последна промяна 1115 на Пет Май 11, 2007 2:13 am, променена общо 1 път

Съб Сеп 10, 2005 2:17 pm
Профил
Фиат маниак
Фиат маниак
Аватар

UNREAD_POST 
Така, минал съм през процедурата преди 2 години, та може да съм позабравил някои детайли ама:
Без да си й платил данъка не може да се регистрира в КАТ. За удобство обаче има клон на банка Биохим съвсем близо дао КАТ за да можеш да си платиш. (Не)Декларирането на имуществото (колата) обаче е съвсем отделна история и както знаем може да го пропуснеш, ама само "ако не те фанат" ;-) Нямам представа как стоят нещата с глобите.
Аз купих колата "на фактура" май му викаха, с платено ДДС и направена гражданска отговорност. Както знаем фиатите нямат мито. Колата беше с австрйските номера, т.е. това май са някакви, които ги слагат като изнасяш колата от страната, не съм съвсем наясно. За каското - отказаха да ми я направят без Бг-номера. Разбира се ако колата не е нов внос и си има такива - няма прб. После в КАТ рекоха: ела след 2 седмици за номера :-о Ама немам думата, к'во да праа. Треперих й две седмици на един платен паркинг и я изкарах само веднъж за да й сложа аларма. Това беше...

Съб Сеп 10, 2005 2:33 pm
Профил
Член на клуба
Член на клуба
Аватар

UNREAD_POST 
А аз успях да свърша работата за 1 /един/ ден - подготвих ГО и Каското още преди да купя колата, платих ги и като минах през КАТ, само добавих регистрационните номера. Оттам нататък си мисля, че трябва да мине годината, за да платя данък на колата в общината - не ми се вярва да плащам данъци предварително - та това не е застраховка за бъдещ период, нали?

Съб Сеп 10, 2005 4:35 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
Zaphod написа:
А аз успях да свърша работата за 1 /един/ ден - подготвих ГО и Каското още преди да купя колата, платих ги и като минах през КАТ, само добавих регистрационните номера. Оттам нататък си мисля, че трябва да мине годината, за да платя данък на колата в общината - не ми се вярва да плащам данъци предварително - та това не е застраховка за бъдещ период, нали?

Декларация за придобиване ? То не би могъл да минеш КАТ ако нямаш бележка от данъчното на твое има, ама знаеш ли - стават и чудеса. Ти бележка за платен данък имаш ли? Ако е на името настария собственик бегай в данъчното да я оправяш докато не се е оказало догодина че няма на какво да платиш данъка...

Съб Сеп 10, 2005 5:40 pm
Член на клуба
Член на клуба
Аватар

UNREAD_POST 
Yavor написа:
Zaphod написа:

Декларация за придобиване ? То не би могъл да минеш КАТ ако нямаш бележка от данъчното на твое има, ама знаеш ли - стават и чудеса. Ти бележка за платен данък имаш ли? Ако е на името настария собственик бегай в данъчното да я оправяш докато не се е оказало догодина че няма на какво да платиш данъка...

Не, купих я от автокъща - с фактура, няма предишен собственик. Не съм имал декларация за придобиване, а в КАТ никой не ми е искал бележки от данъчното:)

Съб Сеп 10, 2005 5:46 pm
Профил ICQ
Фиат идол
Фиат идол
Аватар

UNREAD_POST 
Zaphod написа:
Yavor написа:
Zaphod написа:

Не, купих я от автокъща - с фактура, няма предишен собственик. Не съм имал декларация за придобиване, а в КАТ никой не ми е искал бележки от данъчното:)

Правилно, ама на мен не са ми искали бележка от данъчното, нито за първата, нито за втората кола. Предполаган че няма нужда тогава. Обаче в данъчното з Типото като разбраха че 6 месеца не съм платил данък стана лошо щото до 2 месеца трябва да се регистрираш иначе глобата е по 10лв на месец и почва от 20лв. нагоре...проверено.

Съб Сеп 10, 2005 6:16 pm
Профил ICQ
UNREAD_POST 
Аз минах по този път края на юли,когато купиш кола преди да отидеш в КАТ не е нужно да минеш през данъчната служба, за регистрация е нужна фактура за покупка или нотарилен договор и гражданска отговорност,нищо повече.
След това в двумесечен срок трябва да се декларира в данъчна служба ,пред мен пратиха един закъснял да плати 50лв.

Съб Сеп 10, 2005 7:30 pm
Член на клуба
Член на клуба
Аватар

UNREAD_POST 
Мдааа, неприятно - е, ще видя за какво става въпрос...

Пон Сеп 12, 2005 10:44 am
Профил ICQ
UNREAD_POST 
Редно е колата да се регистрира в данъчното в момента на придобиване :roll: сега може би тея каки в данъчната служба ще ти лепнат мазна глобичка и конско ама.... Yellow_Flash_Colorz_PDT_36

Пон Сеп 12, 2005 10:49 am
UNREAD_POST 
Въх, темата отдавна, ама да се включа. Когато купих на мое име един Форд преди 9 месеца, стария собственик не беше плащал данъка, аз я регистрирах преди месец на мое име и не плащах никакви глоби. От КАТ обаче държаха да платя данъка.

Вто Окт 04, 2005 4:16 pm
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 25 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2